גרישה רודלסון אלוף עולם בסמבו
|דוי

גרישה רודלסון אלוף עולם בסמבו
|דוי

גרישה רודלסון הג'ודוקה ממועדון סמוראי דו המעולה ניצח את אליפות העולם בסמבו שנערכה בקאזאן, רוסיה בין התאריכים 30.11.12 - 03.12.12.
הישג מדהים לספורטאי ישראלי

BeniTaz

New member
סחטיין..

בדיוק יצא לי לעבור על אליפויות העולם בסאמבו כחלק מהסיקור של ה-HW. מה ההבדל בין האליפות העולם הזו לבין השאר?
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_World_Sambo_Championships

BeniTaz

New member
קשה לי להאמין שזו האליפות הראסמית

של הסאמבו שבו זכה בעבר פידור ובדרך כלל זוכים בה אלופי עולם ואלופים אולימפיים בג'ודו. הייתי בשוק שפתחת את ההודעה.. מבלי לגרוע מההישג של רודלסון. כל מי שמייצג את ישראל ובטח זוכה באליפויות בחו"ל ראוי להרבה כבוד!

חבל שכל היום ממחזרים בתקשורת כתבות ספורט שונות ואף פעם לא נותנים כבוד ללוחמים שמייצגים את המדינה בחו"ל בהצלחה באומנויות לחימה.

זו תחרות גביע העולם לסטודנטים. כתוב מאחורה

בכל מקרה הישג יפה אבל הוא לא אלוף העולם. אליפות העולם היא מה שהעלית בקישור...

ETZ301

New member
קודם כל צריך להבדיל בין שני ורסיות שקיימות...

בסמבו
1. סמבו (או סמבו ספורטיבי) - מדובר על פורמט של גראפלינג, מותרות כל סוגי ההטלות והריתוקים, ללא מכות. הקרבות נראים יותר כמו שעטנז בין האבקות וג'ודו. האליפות בקאזאן נערכה בורסיה הזאת ומודבר על אליפות עולם לסטודנטים - הרי ברור שבכל מוסד להשכלה גבוה במזרח אירופה יש נבחרת לסמבו או ג'ודו שיכולה לשלח נציגות, ואכן בורסיה הזאת יש זכיות של "לא רוסים".
2.סמבו קרבי - לתלבושת המצחיקה של הזאת מוסיפים מגן ראש, כפפות (דומות לMMA) ומגני רגליים, מדובר על קרב במגע מלא לכל דבר, בורסיה הזאת נלחמים האחים אמלייננקו ד"א. בסמבו קרבי יש הגמוניה ברורה ומוחלטת של מדינות חבר העמים לשעבר (הסלביות ומדינות הקווקז למינהן).

BeniTaz

New member
כן, על ההבדל בין סאמבו לקומבאט סאמבו אני יודע

אז לא הבנתי למה קודם כל אני צריך להבדיל כדי לדעת מה שונה אליפות העולם X לבין אליפות העולם Y?

BeniTaz

New member
למה?

בלינק שהעלתי.. הלינק הזה
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_World_Sambo_Championships

כפי שניתן לשים לב יש מקצה לכל סוג. בגלל זה העניין היה לי תמוה מלכתחילה.

ETZ301

New member
בוא נעשה סדר....

בשנת 2012 נערכו שלושה ארועים שמוגדרים כאליפויות עולם:
1. אליפות העולם למאסטרים (גילאי 35 וצפונה)סמבו קרבי וסמבו ספורטיבי
2.אליפות עולם כללית - סמבו קרבי וספורטיבי
3.אליפות העלום לסטודנטים - סמבו ספורטיבי.

BeniTaz

New member
עכשיו אתה אומר?

למה לא אמרת את זה לפני שקיבלנו את התשובה. טוב.. תודה בכל זאת אחי

yair_bar

New member
מנהל
חייבים באופן דחוף לעשות משהו עם

המכנסיים שלהם. זה לא "עובר מסך"

ברכות לחבר גרישה על הנצחון

yekl100

New member
קצת מידע מבפנים למי שמעוניין

התחרות אכן לא הייתה אליפות עולם אלא גביע עולם לסטודנטים, תחרות שהיא בעצם הכנה לאוניברסיאדה (אולימפיאדה לסטודנטים) שתהיה בקאזן בקיץ 2013. באוניברסיאדה הזו, קב העובדה שלמדינה המארחת יש אפשרות הלכניס ענפי ספורט משלה, יהיו לא רק ענפי הקרב האולימפיים שתמיד באולימפיאדות -ג'ודו, היאבקות, טה קוון דו , בנוסף יהיו גם סמבו והיאבקות חגורות- אלו שני ענפי קרב סובייטים והטורניר שהיה עכשיו היה הכנה לקראת האוניבסאידה הזו.

לישראל היו שני נציגים- כאמור גרישה רודלסון שהוא גם סגן אלוף עולם בהיאבקות חגורות ו-5 באירופה עד גיל 20 בג'ודו (שנת 2007) , ואנדריי ניקיטין במשקל 82 קילוגרם - הפסיד בקרב הראשון למולדבי בבריח רגל.

התחרות אמנם לא הייתה אליפות עולם אלא "גביע עולם" אבל חייבים להבין שהרמה אפילו יותר גבוהה מאליפות עולם כי באליפות עולם יש נציג אחד במשקל ממדינה ובגביע העולם עד ארבעה. כמו כן ברוב העולם, הספורטאים הטובים הם גם סטודנטים ומתחרים בשם האוניברסיטה/מכללה שלהם - לכן שוב, הרמה הייתה מאוד גבוהה.

לעוד שאלות, הערות- מוזמנים לשאול כאןץ

BeniTaz

New member
תודה רבה

עם עליית הלוחמים הרוסים לצמרת ה-MMA בשנים האחרונות חשיבות הסאמבו רק עולה ועולה. זה מההשפעה של פידור אמיליאננקו שמביא דור חדש של לוחמים רוסים שהלכו בעקבות הסאמבו והג'ודו שזוכות עכשיו ליותר תהילה ולהוכרה בהקשרים של MMA.

לא מבין איך ה-UFC עדיין לא נכנסו לרוסיה עדיין.. לדעתי עוד כמה שנים רוסיה תהיה המדינה השלישית בחשיבותה בתחום ה-MMA אחרי ארה"ב וברזיל.

למעלה