הנהלת הפורום מודיעה

iricky

New member
הנהלת הפורום מודיעה

אני שמח מאוד להודיעכם כי בשבוע הבא נארח בפורום את פרופ' ידידיה (דידי) גפני.

פרופסור גפני הוא פרופסור לביולוגיה מטעם אונ' בר-אילן ונמנה על סגל המרצים של הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטה. תחום התמחותו העיקרי הוא הנדסה גנטית בצמחים, והא אחד מן המדענים המובילים בארץ בתחום זה. בתחום האמור הוא מרצה באוניברסיטה, ובמקביל - כעיסוקו העיקרי - הוא משמש כחוקר בכיר במחלקה לגנטיקה במכון וולקני שבבית-דגן. עד לפני כשנה כיהן כמנהל המחלקה במשך שש שנים. בשנה האחרונה היה בשנת השתלמות בארה"ב.
פרופ' גפני פירסם עד כה כ-100 מאמרים בעיתונות המקצועית הבינלאומית וכן מאמרים פופולריים רבים בעברית שניתן למצוא באינטרנט. עוד לפני למעלה מ-20 שנה ראה אור ספרו "הנדסה גנטית בצמחים" במסגרת האוניברסיטה המשודרת של גלי צה"ל.
דידי הוא מרצה מחונן ומבוקש במוסדות רבים. בנוסף להיותו מרצה באוניברסיטה ולהנחיית דוקטורנטים ומסטרנטים, מהארץ ומחו"ל, במחלקתו שבמכון וולקני, הוא מרצה אף במכון אבשלום בתחומים גנטיקה ואבולוציה, ב"מרכז הבמה" שבגני תקוה, במכללת "השחר" בתל-אביב, בבית הספר "אסכולות" של האוניברסיטה הפתוחה, וכן הרצאות חד-פעמיות במסגרות שונות. הרצאותיו קולחות, מנוסחות בבהירות ובלשון השווה לכל נפש מבלי לחטוא לדיוק המדעי, ומתובלות בהומור מלא חן. מספר פעמים התארח בטלויזיה, בתכניתו של דר' רפי קרסו , בתכנית "ערב חדש" של דן מרגלית, בתוכניתם של לונדון וקירשנבאום ועוד.
כידוע לכם הרבה ישעיהו ליבוביץ לעסוק גם בבעיות פילוסופיות שמתחום הביולוגיה, האבולוציה והגנטיקה. מאז חלף זמן רב והידע המדעי שהצטבר בינתיים בנושאים אלה, שליבוביץ לא הכירו, הוא
עצום בהיקפו. פרופ' גפני הוא אחד מיוצריו של הידע הזה וישמח בודאי לענות לשאלותיכם בעניין. רצוי מאוד כמובן שלשאלות תהיה זיקה הדוקה להגותו של ליבוביץ.

מועד האירוח - יום רביעי, ג' כסלו תשע"ד, 6/11/2013, בשעה 20:00.

אל תחמיצו. יהיה מעניין.

שיוש82

New member
מה לזה ולליבוביץ'?

כן, אני יודע, ליבוביץ' היה בראש ובראשונה מדען, תחום העיסוק של האורח נושק לתחום עיסוקו בהרבה פרמטרים והנושאים עצמם עלו כאן כמה פעמים (אם כי יש לומר, מעט פעמים). ועדיין, בעבור רובנו ליבוביץ' היה קודם כל פילוסוף, אף שלא ראה בעצמו כזה. רובנו מתעניינים בהגותו הדתית והפילוסופית, כמו גם זו הרלוונטית לענייני השעה.
אין לי בעיה עם אורחים חדשים, מי שבא ברוך הבא, אבל זה נשמע כמו שיחה של בעלי ח"ן בלבד.

יחיאב

New member
אתה מוזמן להציע לריקי

אורחים שרלוונטים מבחינתך לפורום ליבוביץ.
אני מזכיר שגם אהוד בנאי היה כאן.

iricky

New member
כשאת אומרת "לזה", למה את מתכוונת?

עוד ב1978, ז"א רק 3 שנים לאחר צאת ספרו המרכזי של ליבוביץ על היהדות, ראה אור ספרו "התפתחות ותורשה", שעוסק בבעיות הפילוסופיות שמעוררת הגנטיקה. ב-1982 ראה אור ספרו על הבעיה הפסיכופיסית. זו אותה שנה שבה יצא ספרו השני על היהדות (אמונה היסטוריה וערכים). ב1987 יצא ספרו "בין מדע לפילוסופיה", שיש בו מאמרים רבים על החיים ומדעי החיים. אם יש בהגותו של ליבוביץ פילוסופיה, ויש בה פילוסופיה, הרי זה רק בנושאים האלה. ליבוביץ מעולם לא עסק בפילוסופיה של היהדות, אם יש בכלל חיה כזאת. אז לשאול "מה לזה ולליבוביץ" זה ממש לא לעניין.

דידי לא הולך להרצות לנו על הנדסה גנטית. אני הזמנתי את דידי שיענה לנו בדיוק על אותן שאלות קשות שהעלה ליבוביץ בתחום הביולוגיה, האבולוציה והגנטיקה, שהוא מיקם אותן יפה באיזור הספר שבין מדע לפילוסופיה, ומכאן שיש למדע בהחלט מה לומר בעניינים האלה. עיקר העניין שאני מבקש להעלות הוא, אם ההתפתחות המדעית העצומה שחלה מאז המדע שליבוביץ הכיר ועד ימינו, שדידי הוא בין יוצריה, שינתה משהו גם בבעיות הפילוסופיות שהעלה ליבוביץ. וזה לא עניין ליודעי ח"ן בלבד. כל אדם אינטילגנטי ברמה ממוצעת יכול להבין אותו. אם אתה לא מכיר את החומר הזה - מה חבל. אבל לומר שזה לא שיך לליבוביץ זה רחוק מאוד מן האמת.

למעלה