טבעונות ופיברומיאלגיה

Ofericko

New member
טבעונות ופיברומיאלגיה

מכרה סיפרה לי שהיתה צמחונית 11 שנה עד שגילו לה פיברומיאלגיה והרופאים הורו לה לאכול בשר ועוף.
מישהו יודע מה הקשר בין הדברים? ברזל? חלבון?

חן חן.

Gidi Shemer

New member
אין לי מושג

אבל מכרה שלי (לא צמחונית) הורידה קטניות, דגנים, וירקות עשירי עמילן כמו תפוחי אדמה. מוצרי חלב היא לא ממש צרכה קודם וירקות ופירות (בהגבלה של האחרונים) תמיד היו העיקר בתפריט שלה. היא גם תמיד נמנעה מאוכל מעובד.

הכאבים נעלמו כלא היו. יתכן והרעיון שעומד מאחורי המלצת הרופאים מתמקד יותר בהרחקת דברים שהם די חיוניים לדיאטה צמחונית, ולכן ההמלצה. אם מדובר בסתם תוספת בשר ועוף, אז אין לי באמת תשובה.

Ofericko

New member
אז מדבריך אני מבין, שאם באמת נחוץ במקרה כזה

להוריד קטניות דגנים וירקות עמילניים - האם יש לה פתרון צמחי אחר?

Gidi Shemer

New member
יש מי שיילך לרו-פודיזם

והכוונה פה להרבה הרבה פירות ואם אני לא טועה, יש כאלו שדיווחו שהסימפטומים נעלמו. אין לי מושג איזו תזונה היתה להם קודם. במקרה של המכרה שלי מדובר בדבר הכי רחוק מתזונת ג׳אנק פוד.

האם מחובבי תזונת הפירות אנוכי? לא.

האם צריך לשמוע דווקא לי? לגמרי לא.

Ofericko

New member
דווקא הבנתי מהמכרה שלי שהרופאים הנחו

אותה, במצבה, להימנע עד כמה שניתן, מצריכת סיבים תזונתיים שכנראה תורמים לא מעט לכאבים.

Gidi Shemer

New member
אני לא ממש מופתע

קודם כל, ממש לא קל לאבחן את המחלה. היא מורכבת מאד ואני לא בטוח שמה שדוקטור אחד קורא לו פיברו זה מה שהדוקטור השני ייקרא לו. בהתאם, כמו מחלה עם סימפטומים דומים, סביר שאין פתרון אחד ויחיד שמכסה את כל החולים שמראים חלק מהתסמינים.

אני לא משוכנע כי מזמן לא בדקתי, אבל למיטב זכרוני יש מעט מאד עדויות מדעיות על השפעה טובה או רעה של מרכיבי מזון כאלו או אחרים על המחלה. המידע הוא יותר אנקדוטלי (מהסגנון שסיפרתי לך על המכרה שלי).

Ofericko

New member
שורה תחתונה:

לשנינו יש מכרה עם פיברומיאלגיה.....
לילה טוב

vegetalien

New member
מדכא בטירוף.

עם זאת, אני חושב כמוך שאין פתרון אחד אולטימטיבי, ושייתכן כי שיטות אלימינציה אחרות היו בעל פוטנציאל לעבוד גם כן.

ניסוי וטעיה

וכל רופא שטוען שיש לו מידע וודאי יתכבד ויתמוך את עמדתו בעדות מחקר רציני

אני מכירה שלוש נשים עם פיברו הכרות קרובה, הסימפטומים מגוונים, האיבחון קשה ובעיקר התנהלות שונה עוזרת לכל אחת וגם לא תמיד אותו דבר.

הכי חשוב אצל שלושתן- להוריד מתח בכל דרך שמורידה אותו, לישון מספיק, פעילות גופנית מתאימה. אצל אחת טיפול קבוע של הידרותראפיה עושה נפלאות והעדרו אם קורה- ניכר.

Ofericko

New member
נראה אותך יושבת אצל הרופא ומבקשת

לראות את המחקרים עליהם ביסס את תשובתו אלייך...

בכל אופן, אני מבין שכנראה כל מקרה לגופו ואין ממש הנחיות ברורות.

אני?

חופשי עושה את זה
כשאני יושבת אצל הרופא מה שלא קורה הרבה
בחדר לידה, בפרוצדורת סביב הריון לידה ופוריות

אתה טועה בכתובת אצלי אין פריוילגיה לבעלי תארים שלא הוכיחו כי הם ראויים לכך...
בנימוס אך באסרטיביות

Ofericko

New member
בקישור שהבאת, יש שאלות ותשובות

שתיים מהן:

12. האם ישנם תוספי מזון שכדאי לקחת בזמן המחלה?

אין הוכחה שפיברומיאלגיה קשורה לחוסר בויטמינים או מינרלים למיניהם, לכן אין צורך להשתמש בתוספי מזון בזמן המחלה.

13. האם שינוי תזונתי יכול לעזור בהקלה על הסימפטומים?

לרפואה הקונבנציונלית לא ידוע על דיאטה מסוימת שיכולה להקל על הסימפטומים, לכן אין צורך לעשות שינוי תזונתי.

פה זה שחור על גבי לבן. מעניין אם יש מחלוקות רפואיות בנושא (מן הסתם יש, כמו בכל תחום רפואי).

תודה רבה!

אילו שאלות ואין תשובות

12. האם ישנם תוספי מזון שכדאי לקחת בזמן המחלה?

אין הוכחה שפיברומיאלגיה קשורה לחוסר בויטמינים או מינרלים למיניהם, לכן (כנראה) אין צורך להשתמש בתוספי מזון בזמן המחלה.

-אם אין הוכחה אז לא ידוע על מחסור. אז ההנחיות הן בגדר המלצה בלבד.

13. האם שינוי תזונתי יכול לעזור בהקלה על הסימפטומים?

לרפואה הקונבנציונלית לא ידוע על דיאטה מסוימת שיכולה להקל על הסימפטומים, לכן (אולי) אין צורך לעשות שינוי תזונתי.

אגב, אחרי כל המלצה שכזו יש בדרך כלל המלצה בנוסח: תאכל/י בשר (כי אולי חסר לך ברזל ולכן את/ה חלש/ה)
ואם את/ה סובל/ת אז יש לי כאן כדורים...תנסי/ה ותספר/י לי...

- כשאתה לא יודע משהו אתה לא יכול לקבוע שיש או אין צורך לעשות משהו בנוגע לאותו משהו שאתה לא יודע עליו...

כמו שvegetelian ומיקי כתבו, בעזרת ניסוי וטעיה, אלימינציות ופעילות גופנית - מגיעים לפתרון הרבה יותר מהר.

RSPA

New member
במקרה כזה שווה לערב את עופר...

זה סוג חדש של "חבלים" (במלעיל, כן?!) והוא חייב לומר לנו מה עושים איתם...

למעלה