מתאמי ה-Home Plug מטפסים מדרגה

cheif

Member
מנהל
לא ברורה השאלה שלך

איך הגעת למהירות של 4Gbps? אלה מתאמים של 1.2Gbps תאורטיים שבפועל מגיעים ל-300-400Mbps לכל היותר.

cheif

Member
מנהל
תודה על ההבהרה

תודה על ההבהרה.
אני מניח שהטכנולוגיה הזו תמשיך להתפתח כך שמהירויות גבוהות יותר היא ככל הנראה בסה"כ שאלה של זמן.

rafid1

Active member
מנהל
חג שמח גם לך. וכשזוג מתאמים יעלה כמו כבל רשת

אותו הם מחליפים - תודיעו לי... גם אם תוסיפו את מחיר הסלילה של תעלה יעודית - עדיין כבל יהיה תמיד עדיף בביצועים...

rafid1

Active member
מנהל
נחכה (שיגיעו ל1G) ונראה מה יהיה החשבון אז...

נקווה שעד אז גם המחיר יהיה כמו של כבל....
אגב, ה"יתרון" אפקטיבי רק בדירות ישנות. תקן הבניה החדש מחייב 2 נקודות רשת בכל חדר, כך שבעצם נתב קווי פשוט+מתג מספיקים.

rafid1

Active member
מנהל
נב: ועד אז כנראה שבכבל רשת נעביר כבר 10G....

cheif

Member
מנהל
מתאמי ה-Home Plug מטפסים מדרגה

בשבועות האחרונים החלו חברות התקשורת העיקריות לשווק מתאמי Home Plug המבטיחים מהירות של 1.2Gbps.
מתאמים אלה מהווים פתרון חלופי לשרשור אלחוטי של נתבים (WDS) ויכולים להוות מענה לצפיפות ולרעש האלחוטי סביב תדר 2.4Ghz.
פרטים לגבי הדגמים, המחירים והזמינות ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5638

cheif

Member
מנהל
על רגל אחת

ה-Home Plug הוא BRIDGE (ממיר או מתאם) בין רשת החשמל לכבל רשת שמאפשר שימוש ברשת החשמל בבית לצורך העברת תקשורת בין המחשבים. זה חוסך פריסת כבלי רשת ותוך שימוש בשקעי החשמל והכבלים בקירות מעביר את התקשורת. הטכנולוגיה הזו חוסכת פריסת כבלי תקשורת במקומות שבהם זה בלתי אפשרי אבל גם יש לה חסרונות - העיקרי - הביצועים מושפעים מהמרחק בין בשקעים וכמות המכשירים המחוברים לרשת החשמל. אתה יכול לקרוא על הנושא בפירוט כאן - http://en.wikipedia.org/wiki/HomePlug#Usage

dudi4321

Active member
על רגל אחת, שאלה.

נניח שניקח AP ואת האנטנות נחבר פיזית לקו החשמל או הטלפון עם בידוד חשמלי זה לא יעבוד טוב?

eladts

New member
אם תעשה דבר כזה

במקרה הטוב יזמינו לך אמבולנס. במקרה הרע חברא קדישא.

A

adorah

Guest
וכמובן עדיין עדיף על WI FI בכל הנוגע ליישומי מדיה

עם כל המגרעות של ה HOME PLUG הוא עדיין עדיף בעיקר ליישומי מדיה ובעיקר לSTREAMING על פני חיבור אלחוטי. בוודאי בתדר 2.4

cheif

Member
מנהל
אף אחד מהם לא זמין בארץ

אף אחד מהתאמים הללו אינו זמין בארץ.

מכון התקנים מפעיל רגולציה מיושנת על המתאמים הללו ואינו מאשר את הכנסתם לארץ.

יחד עם זאת, סביר להניח שיבוא אישי דרך AMAZON לא יתקל בקשיים מיוחדים.

noa_f

New member
השאלה אם הם מתאימים למתח ישראלי וכמובן התקע השונה

אני מניחה שחיבור שלהם דרך מתאמים הוא כמו חיבור למפצל מבחינת ההאטה, לא?

cheif

Member
מנהל
שקע ישראלי + 220V

אם הייתי מזמין מחו"ל, הייתי עושה זאת ממדינה אירופאית כמו אנגליה, גרמניה או איטליה. המתח הנהוג שם הוא 220V ולפחות התקעים האיטלקיים זהים לאלה בישראל. לתקעים הגרמניים והאנגלים צריך מתאם וזה עלול להפחית במעט את הקצב - זה לא ישפיע כמו חיבור של אמבטיית שקעים אבל האטה מסויימת תתרחש.

d70

Well-known member
כיום עם מתאמים 500 מגה אני משיג בפועל 40 מגה
אני תוהה האם מתאמים יקרים יותר יתנו תוצאות טובות יותר.

למעלה