עונה
משהו טוב שקרה השבוע: מצב רוח טוב לאורך כל השבוע, ומבחן נוסף שסיימתי איתו!
משהו רע שקרה השבוע: אין.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: שיהיה כמו השבוע הזה מבחינת הרגשה, רק שאספיק בו יותר דברים.
התחדשות השבוע: ידידה טובה, שיודעת שאני בקטע של ניק דרייק לאחרונה, קנתה לי על דעת עצמה סתם ככה את התקליט השני שלו במתנה!
אני בדיוק שומע אותו שוב עכשיו.
סרט השבוע: כרגיל, היו כמה:
"הצלפים" - של סרג'יו לאונה המלך. איזה במאי מדהים, אין דברים כאלה.
"האקדוחן" - מערבון ספגטי של סרג'יו קרבוצ'י, שהוא לא טוב כמו "נבאחו ג'ו" שלו, אבל עדיין מגניב למדי.
"ממלכת החיות" - סרט הפשע האוסטרלי הזה שאני רוצה לראות כבר הרבה זמן (רציתי לראות בקולנוע ולא יצא לי) - מוצלח מאוד, אך קודר מדי.
"הבפאלו הלבן" - עשיתי מיני-מרתון של סרטי צ'ארלס ברונסון (אחד מכוכבי האקשן הגדולים של הסבנטיז) - זה מערבון ממש מגניב שבו בעצם כל הסרט ברונסון מחפש בפאלו לבן ענקי שהוא ועוד איזה צ'יף אינדיאני רוצים שניהם לחסל.
"מר מג'סטיק" - הסרט השני עם ברונסון שראיתי במסגרת המרתון, והוא ממש ממש מגניב! את התסריט כתב אלמור לנארד, כותב ספרי הפשע המנוח שעל ספר שלו ביסס את טרנטינו את "ג'קי בראון". הסגנון של לנארד ממש מורגש כאן. סרט נפלא.
"ימים ברקיע" - סרט יפהפה של טראנס מאליק. אחד מסרטי האווירה הכי חזקים שראיתי, והצילום פשוט מהפנט. צפיתי בו לצורך הלימודים, וטוב שכך.
"התמנון הזועם" - מעין חיקוי מהסבנטיז ל"מלתעות", רק עם תמנון ענקי. חשבתי שזה יהיה הרבה יותר גרוע
"מלתעות" - המשכתי את זה למיני-מרתון של אימה ימית, עם הסרט הנפלא הזה, שאני צופה בו בפעם המי-יודע-כמה.
"סיפורו של וויל האנטינג" - צפייה נוספת. עדיין מעולה. חייב להודות שאני לא ממעריצי רובין וויליאמס, אבל המוות שלו עשה לי חשק לראות את זה שוב.
"יום החצאית" - סרט מתח צרפתי מוצלח שמתרחש כולו בכיתת תיאטרון של בית ספר תיכון. צפיתי בו כבר כמה פעמים, הפעם צפיתי בו שוב עם חברים שרצו לראות אותו.
סדרת השבוע:
ספר השבוע: עדיין עם החדש של עירית לינור.
שיר השבוע: Bob Dylan - You're Gonna Make Me Lonesome When You Go
אלבום השבוע: קרה לי קטע מוזר עם האלבום הראשון של ניק דרייק - אחרי שנים שלא שמעתי אותו (ויש לי אותו מקורי, הייתי שומע אותו קצת נראה לי בתקופת הצבא כזה) פתאום הוא בא לי ממש ממש בטוב, למרות האווירה המלנכולית משהו שהוא משרה, ואני חורש עליו כל השבוע. אני חולה על הצניעות המוזיקלית העדינה של דרייק. הוא היה כל כך מיוחד.
בנוסף, אני חורש על Blood on the Tracks של בוב דילן, שגיליתי שזה האלבום האהוב על טרנטינו.
מאכל השבוע: עוגת ביסקוויטים של אחותי. זה מה שאני אוכל עכשיו.
ציטוט השבוע: כל הראיון המדהים הזה עם טרנטינו, בו הוא מדבר בעיקר על המשמעות של אוכל/שתייה בסרטים שלו, ועל איך הם מתקשרים לכוח:
https://www.youtube.com/watch?v=9TP-KgA4uYo
תמונת השבוע: טרי ריצ'ארדסון.
תכניות לסופ"ש: אתמול ישבתי עם חברים אצל חבר, היום הולך עם חבר לראות את "אפס ביחסי אנוש" סוף סוף.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): בן אדם
אחד מסכמ"ש חוץ ממני ומערן?
זו התקדמות, אבל לא מספיק.