פינת בובולוגיה חוזרת בפורמט מחודש

פ י ו ל ה

New member
פינת בובולוגיה חוזרת בפורמט מחודש

שלום חברים וחברות,
פינתי "בובולוגיה שימושית"- בובות ככלי טיפולי חוזרת בפורמט מחודש, עם יותר חומרים ויזואלים, סיפורים וקישורים להמחשה.
מקווה שתהיה לכם פינה מעניינת ואולי גם תורמת :)
כמובן שכמו בעבר אתם מוזמנים לשאול ולבקש חומרים מסוימים במידת הצורך.

והפעם- טיפול בתאטרון בובות עם קשישים.

זהו סיפורה של Lady Puppet אשר עובדת עם קשישים דמנטים (בעיות זיכרון וכדומה) בכדי ליצור עבורם קשר עם עברם
.

She brings with her puppets that could somehow connect with a patient's past -- maybe a baby that could remind a woman of motherhood, or a dog that could elicit memories of a past pet. Schneider, through the puppet, interacts with the patient in hopes that they will laugh or talk, anything that shows they are connecting with someone or something, and helps to break down the barriers of dementia and depression.

להן הסיפור המלא למעוניינם:
http://articles.courant.com/2005-07...t-hospice-groups-palliative-care-organization

ו
סרטון המראה על טיפול בקשישים עם בובה של תינוק רך
.
שימו לב- הבובה איננה קנויה!!! היא נבנתה ע"י אותה האישה שמצלמת שגם מסבירה מדי פעם על הבניה עצמה וכיצד שקלה את הבובה כדי לתת לה תחושה של עולל אמיתי.
http://www.youtube.com/watch?v=bmKYfO86B_o

וואו וואו פיולה
עצרתי הכל ונשאבתי .....

קראתי מילה במילה ....מ ד ה י ם !!!!!!!!!!
מעניין אם בארצנו הקטנטונת [אני לא מכירה] אפשר למצוא זוג מיוחד כמו מארג' ודוד שניידר.
כל הכבוד לה על הרעיון,אוסף הבובות ושיטת הטיפול....אני הכחמתי

למרות שהיא איננה פסיכיאטרית היא הצליחה לפי תחושה אינטואיטיבית [החוש השישי] איך להשתמש בבובותיה
עם חולים שונים....שאפו על הקישור כל כך נהנתי ...

בקישור ליוטויב חייכתי והסתקרנתי לראות כייצד כל קשישה מגיבה והאם התינוק-בובה יאיר את זכרונה האבוד....
איזה יופי שבובה יכולה להכנס אל תוך הנפש פנימה וחולל שינויים נפשיים וגם לטלטל את אונות המוח....
הייתי מכנה את הבובה .......בובת נשמה

תודה רבה פיולה יקירה נהנתי מאווווווווווווד.....

יהבוליק

New member
אני אציץ בהמשך,, פיולה חיכיתי שתחזרי

עם הפינות המעולות שלך!

תודה פיולה !!

פ י ו ל ה

New member
תודה רבה דבוש על הפרגון

לא מפתיע אותי שלא מגיבים... זו הסיבה שבגללה הפסקתי עם הסדנאות האלה בעבר..
אבל
למען הספורים שזה כן עושה להם משהו ולמען התחום הכה חשוב הזה, אני אשתדל להמשיך בכל זאת.

מקווה שיש בין הגולשים בכל זאת עוד כאלו שנתרמו, גם אם לא הגיבו :)

שוב תודה!

תודה רבה

הקשישה שלובשת סגול בסרטון מאוד מרגשת. היא נזכרת בילדים שלה שלא באים לבקר אותה בזכות החזקת הבובה.

סמדר קופר קיסרי עובדת עם קשישים רבות עם תאטרון בובות ובכנס האחרון של טיפול בקשישים העבודה המדהימה שלה פורסמה: בובותרפיה לקשישים.
http://www.kookila.net/

הקבוצה שלנו עשתה סטאז' בשנה ב' עם קשישים במרכז יום בבת ים והנה הסרטון שמסכם את התהליך: http://www.youtube.com/watch?v=FxIilxbBglk

יהבוליק

New member
וואוו חבובית,

איזה עבודה מהממת עשיתם עם הקשישים.
אם עד עכשיו אמרתי בשקט שיום אחד אני אבוא ללמוד את ה"טיפולי" אז עכשיו אני יודעת- בשניה שאסיים את הלימודים הנוכחים שלי - אני רצה מאריאל לחולון ומתחילה את המסלול!
תודה רבה שפירסמת!

פ י ו ל ה

New member
וווווווווואאאאוווווווו חבוביתוש

איזו עבודה מדהימה עשיתם עם הקשישים האלה! איזה כיף לראות!
תודה שהצטרפת והוספת לפינה שלי ממעשיי ידכם וליבכם המרגשים:)

liorashap

New member
נכנסתי לרגע ונשביתי...

רק לרגע אני אכנס לפורום ואחר כך אתחיל את משימות אחר הצהרים שלי , אמרתי לעצמי, ואז נכנסתי לפורום והתחלתי לפתוח קישור זה ושני...ונשביתי בקסמם של אנשים שעושים עבודות קודש ושליחות. ומודה לאל שעוד ישנם אנשים כאלה ומברכת אותם על העבודה בשטח שעשו.

ברוך שובה המבורך של בובולוגיה שימושית

את לא יודעת עד כמה הופתעתי והתרגשתי לגלות שהחלטת לחדש את הפינה שכ"כ אהבתי ואני לא הייתי היחיד, גם אם נדמה לך שכך

קראתי גם את תגובתך לדבי שבה הזכרת למה החלטת בזמנו להפסיק לכתוב אותה ואני מצטרף לתקוותך ומוסיף לה בקשה משלי, שלא רק תשתדלי אלא שתמיכי לעשות זאת למרות הכל

מעבר לככך שמאז שכתבת את התגובה, השתפר מס' החברים שהגיב לך ולפינה,
חשוב שתשימי לב טוב טוב למספר הגולשים שקראו עד כה את הפינה, 56!!! ושוב, חמישים ושישה גולשים שמצאו את הפינה שלך מעניינת
גם אם לא הגיבו, לכן כנראה שהמטרה שלך לתרום לגולשים באשר הם - הצליחה ואני מוסיף שלדעתי לא רק שהגולשים נתרמו אלא שהצלחת לסקרן ולגרות אותם ולהגיע ל

למרות העייפות הקשה והמטלות שעוד מחכות לי בטרם אלך לישון, לא הצלחתי להתאפק וצפיתי בהתרגשות גדולה בסרטון

ילדים, אנשים מבוגרים וזיקנה, בעלי חיים ובובות הם דברים שיכולים לגרום לי להתרגש ולהזיל דמעות בשניה...
כל שכן שילוב בין שניים ויותר מהם, במקרה הזה קשישים ובובות (שהן כמעט תינוקות אמיתיים ) חנקו לי את הגרון

אני אומנם מדבר אנגלית לא רעה בכלל ואולי אפילו טובה אבל לקרוא חומר כזה - קשה לי, מודה!!!
אבל מאחר והנושא מעניין, מסקרן ומרתק אותי אז אני מתכוון לנצל איזה חור בלו"ז שיש לי ביום רביעי, לתרגם את המאמר ולהתעמק בקריאתו.
יופי של שידרוג בצורת הפורמט החדש שהבאת לפינה

מרגש...פיולה יקרה

הלב נצבט למראה הקשישות והתמסרותן לבובה
העלאת החיוך על פניהן,.והצפת הרגשות שהבובה גורמת..
רק מוכיחה את כח ההשפעה שלה בכל גיל
מאז שנחשפתי לכלי הטיפולי חינוכי של תיאטרון הבובות..אני חוקרת אותו כל הזמן
וזה רק מחזק את האמירה שלי שבובה היא כבר מזמן ..לא רק משחק לילדים
שנזכה לעשות רק טוב ולהעלות חיוך תמיד..
אילנית

למעלה