פינת החידות
אני מזכיר את החוקים:
אסור להשתמש בגוגל! מי שיודע יודע. שחקו יפה.
מי שעונה
נכון וראשון על שאלה נחשב הפותר שלה.
לא חובה לענות על כל השאלות.
חוק חדש: משתמשים כחולים ואדומים מורשים לפתור רק אחרי שעברו 24 שעות מפרסום החידות. למה? כי אתם יודעים הכל. זה למה.
המשתמש שעענה נכון על מירב החידות יוכתר למנצח בסוף השרשור, ויזכה בתהילת עולם ובקרמבו (!)
החידות:
נָמָצָ'ארי נמצא בדרכו חזרה מהמכולת, וסוחב שקית קניות בכל יד. לפתע מכה בו הצורך לבדוק אם הוא חולם, אך אבוי! אין סביבו שלטים, ושתי הידיים שלו מלאות בשקיות כבדות. איך יכול נמצ'ארי לבצע בדיקת מציאות?
מהו שמו של "הורמון החושך", המופרש במוח כשחשוך ויוצר תחושת עייפות?
פּנקָאגָ'ה רוצה מאוד לעוף בחלום, אך למרות שהיא מתרכזת מאוד היא לא מצליחה. עזרו לה, ושרמו שתי שיטות שיעזרו לה לעוף.
באיזה סרט הוליוודי נעשה שימוש בחלום צלול כדי להתמודד עם פחד גבהים (בין השאר)?
קומָאר חש כי החלום בו הוא נמצא מתחיל להתערער, וכדי לייצבו הוא מתחיל להסתובב במקום. כאשר החלום מתייצב וקומאר מפסיק להסתובב סביר כי הוא יגלה ש...?
רָמָנָגָ'אן שמע לאחרונה על חלומות צלולים, והחליט כי זו דרך מצויינת להיזכר בחוויות ילדות ששכח כבר. אחרי אימונים רבים הוא מצליח לשלוט בחלום טוב מספיק כדי לזמן מכונת זמן ולנסוע לעבר. הוא יוצא ממכונת הזמן שלו ומגיע ליום ההולדת שלו, כשהיה בן חמש. אחרי שהתעורר רמנג'אן הנרגש כותב ביומן החלומות שלו "יומני היקר, אני לא מאמין ששכחתי! בגיל חמש היו לי המון חברים, ואפילו הגננת שלי באה למסיבה!". מהו הסיכון ברעיון של רמנג'אן- "לחזור לעבר" כדי לברר עליו פרטים?
הידעת?
בעבר הלא רחוק חוקרים לא היו מוכנים לקבל את הרעיון של חלומות צלולים. הרבה חשבו כי מדובר בטעות או שקר, וטענו בתוקף כי חלומות כאלו אינם אפשריים. ישנם עדיין מאמרים מדעיים הטוענים כי חלום צלול אינו חלום כלל אלא סוג של דימיון, וכי לא ניתן לפתח מודעות תוך כדי שינה. מחקרים רבים מאז הוכיחו את קיומם של חלומות צלולים ואף השתמשו ומשתמשים בהם כדי לחקור מנגנונים קוגניטיביים ושינה.
בהצלחה לפותרים