פינת החידות

פינת החידות

אני מזכיר את החוקים:
אסור להשתמש בגוגל! מי שיודע יודע. שחקו יפה.
מי שעונה נכון וראשון על שאלה נחשב הפותר שלה.
לא חובה לענות על כל השאלות.
חוק חדש: משתמשים כחולים ואדומים מורשים לפתור רק אחרי שעברו 24 שעות מפרסום החידות. למה? כי אתם יודעים הכל. זה למה.
המשתמש שעענה נכון על מירב החידות יוכתר למנצח בסוף השרשור, ויזכה בתהילת עולם ובקרמבו (!)

החידות:
נָמָצָ'ארי נמצא בדרכו חזרה מהמכולת, וסוחב שקית קניות בכל יד. לפתע מכה בו הצורך לבדוק אם הוא חולם, אך אבוי! אין סביבו שלטים, ושתי הידיים שלו מלאות בשקיות כבדות. איך יכול נמצ'ארי לבצע בדיקת מציאות?

מהו שמו של "הורמון החושך", המופרש במוח כשחשוך ויוצר תחושת עייפות?

פּנקָאגָ'ה רוצה מאוד לעוף בחלום, אך למרות שהיא מתרכזת מאוד היא לא מצליחה. עזרו לה, ושרמו שתי שיטות שיעזרו לה לעוף.

באיזה סרט הוליוודי נעשה שימוש בחלום צלול כדי להתמודד עם פחד גבהים (בין השאר)?

קומָאר חש כי החלום בו הוא נמצא מתחיל להתערער, וכדי לייצבו הוא מתחיל להסתובב במקום. כאשר החלום מתייצב וקומאר מפסיק להסתובב סביר כי הוא יגלה ש...?

רָמָנָגָ'אן שמע לאחרונה על חלומות צלולים, והחליט כי זו דרך מצויינת להיזכר בחוויות ילדות ששכח כבר. אחרי אימונים רבים הוא מצליח לשלוט בחלום טוב מספיק כדי לזמן מכונת זמן ולנסוע לעבר. הוא יוצא ממכונת הזמן שלו ומגיע ליום ההולדת שלו, כשהיה בן חמש. אחרי שהתעורר רמנג'אן הנרגש כותב ביומן החלומות שלו "יומני היקר, אני לא מאמין ששכחתי! בגיל חמש היו לי המון חברים, ואפילו הגננת שלי באה למסיבה!". מהו הסיכון ברעיון של רמנג'אן- "לחזור לעבר" כדי לברר עליו פרטים?

הידעת?
בעבר הלא רחוק חוקרים לא היו מוכנים לקבל את הרעיון של חלומות צלולים. הרבה חשבו כי מדובר בטעות או שקר, וטענו בתוקף כי חלומות כאלו אינם אפשריים. ישנם עדיין מאמרים מדעיים הטוענים כי חלום צלול אינו חלום כלל אלא סוג של דימיון, וכי לא ניתן לפתח מודעות תוך כדי שינה. מחקרים רבים מאז הוכיחו את קיומם של חלומות צלולים ואף השתמשו ומשתמשים בהם כדי לחקור מנגנונים קוגניטיביים ושינה.

בהצלחה לפותרים

וולפהרט

New member
אפשר להתחכם ולהכנס בשם בדויP;

אחלה חידון!
מאיפה הקרצת את שמות?XD
מחכה לתורי

MrMelada2

New member
אני יכול לנסות חח

1. בדיקת הגיון, לחשוב איך הוא הגיע לאיפה שהוא נמצא מהרגע שהוא יתעורר במיטה.
2. אין לי מושג, אבל ציפור קטנה ושמה גוגל אמרה לי מלוטנין
3. *לקפוץ ממקום גבוה ולדמיין שאתה עף.
*לנסות לשחות באוויר (זה הצליח לי)
4. בDIVERGENCE היה משהו כזה, רק שזה לא בדיוק היה חלום אלה סם מוזר כזה. אם זה לא מה שהתכוונת אז אין לי מושג.
5. כל הסביבה של החלום השתנתה (?)
6. להתמלא בזיכרונות שקריים
&nbsp
פעם ראשונה, ואני מקווה לקבל קרמבו!

בלי גוגל!!

הרבה רספקט על התשובות, אבל לצערי אני נאלץ להוריד לך נקודה שלמה על הפרה של החוקים (!!). בלי גוגל, זה שורף שאלה.
עדיין, רספקט. רואים שאתה מתעניין :)

מאוחר יותר היום יפורסמו התשובות

אז כל מי שרוצה לנסות (גם כחולים ואדומים) מוזמן. הזדמנות אחרונה.

וולפהרט

New member
נמצ'ארי וחבריו

נָמָצָ'ארי יכול לחשוב עם עצמו מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. יחזור אחורה במוח עד לרגע ההתעוררות שלו בבוקר.
אבל אם הוא כמוני, הוא יתקע עם זה, גם אם זה מציאות (כן...המוח לא עובד כשעיפים), ולכן עדיף לו לספור את האצבעות שלו עם השקית, לתת לחץ על כל אצבע ולבדוק כמה יש. ככה אני הייתי עושה.
&nbsp
פּנקָאגָ'ה צריכה למצוא את הדרך הנכונה לה. הייתי ממליצה לה לנסות לקפוץ מחלון פתוח או מגובה, אולי לנסות לקפוץ במקום ולהישאר באוויר או לדמיין לעצמה כנפיים.
&nbsp
קומָאר מגלה שהגיע לסביבת חלום אחרת.
&nbsp
רָמָנָגָ'אן יחווה בעיקר "זיכרון מוטעה", אם כי חלק יכול באמת לחזור אליו, מקומות או אנשים. שיספר להורים שלו וישאל אותם אם יש משהו נכון בחלומות האלו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

עודג

New member
מעניין. סרט שהרשים אותי בתחום החלומות הצלולים: ונילה סקיי

קמרון דיאז טום קרוז ועוד קרוז ששכחתי את שמה
סרט נוסף קלאסיקה עם ליאונרדיו דה קפריו שמו התעוררות
שם הוא משתמש בסיבוב סביבון כעוגן
צפיתי בו כשלמדתי קורס נלפ. התחבר בדיוק לתכני הקורס באותו זמן.

וולפהרט

New member
ונילה סקיי

על מה זה?
אשמח אם מישהו יגיד כשזה משודר...
את התעוררות הזכרנו כאן בעבר, סרט מוכר בתחום החלימה הצלולה. למרות שאני רואה בזה בגדול סרט די מאכזב. "מדעי החלום" מלא הרבה יותר ממנו במוטיבים מעולם החלולים ובדמיון, כשב"התחלה" דווקא ברגע השיא יש זירות חלומות משעממות והרבה דמויות משעממות, וטעויות כגון עניין הזמן ו"חלום בתוך חלום" וגם הסביבון, שהא עוגן גרוע.
אבל גם קטע יפה עם החלום של הבחורה וגם עולם הלימבו מסקרן שם.

התשובות

אבל קודם כל... הזוכה לפינת החידות הזו הוא MrMelada2
!!

כל הכבוד על התשובות. את הקרמבו שלך תוכל לאסוף במפגש הפורום הקרוב, שיתקיים במועד לא ידוע בעתיד.

ועכשיו- התשובות:
כמו שכתב MrMelada2, נמצ'ארי יכול לבצע בדיקת היגיון. אני מסכים עם וולפהרט שטוענת כי אפשר ועדיף לבצע בדיקת אצבעות בכל מקרה.

"הורמון החושך" מכונה מלטונין. זהו הורמון שמופרש מבלוטת האיצטרובל במוח וגורם לעייפות. אור הנקלט בעין מעכב את ההפרשה של הורמון זה, ובכך מווסת את מחזורי היום והלילה שלנו (עייפים כשאין אור, עירניים כשיש. זה לפחות הרעיון). מסיבה זו עדיף שלא להיחשף לאור חזק (מסכים, תאורה חזקה) השעות שלפני השינה. אנקדוטה מעניינת- קפאין נקשר לרצפטורים של מלטונין וחוסם אותם, ובכך מונע תחושת עייפות. Fun.

כמו שכתבה וולפהרט, על פּנקָאגָ'ה למצוא את הדרך הנכונה עבורה. היא יכולה לדמיין כנפיים, לקפוץ ממקום גבוה, לדמיין שיש לה טילים ברגליים ועוד.

הסרט הוא וונילה סקיי. אמנם אף אחד לא ענה על השאלה ישירות, אבל אני רוצה לציין את עודג שהזכירה אותו למרות הכל. אכן סרט מעניין :)

כמו שכתבו וולפהרט וMrMelada2, קומאר יגלה כי זירת החלום השתנתה.

כמו שנכתב בתשובות, רָמָנָגָ'אן עלול ליצור זיכרונות מזוייפים, ולא להיות מודע לכך. נושא הזיכרונות המזוייפים תופס כותרות מדי פעם (יותר בארה"ב ופחות בישראל, אבל עדיין) בעולם הטיפול הפסיכולוגי. עוד על הנושא באתר פסיכולוגיה עברית המצויין.

תודה לכל המשתתפים. כרגיל, אשמח אם עוד גולשים ירימו את הכפפה וינסו גם.

למעלה