קול קורא לרעיונות - חתונה טבעונית

shlomki

New member
קול קורא לרעיונות - חתונה טבעונית

אני וזוגתי מאורסים, ובשנה הבאה אנחנו הולכים לקיים את החתונה שלנו במישיגן, בארצות הברית.
היא אינה טבעונית או צמחונית, אך ממעיטה הרבה בצריכת הבשר והחלב ומאוד תומכת ברעיון של טבעונות. אני צמחוני כבר כשנה וחצי ומתקרב מאוד לטבעונות (למעשה כבר כמעט ולא אוכל ביצים וחלב).

ביקשתי ממנה לקיים חתונה טבעונית. היא הסכימה, אבל היה לה תנאי אחד והוא שהעוגה תהיה צמחונית. חוץ מהעוגה, היא הסכימה שכל שאר החתונה תישאר טבעונית. בסוף סיכמנו שתהיה את העוגה הצמחונית ותהיה עוגה נוספת טבעונית

התחלנו ליצור קשר עם אולמות וחברות קייטרינג והסברנו להם את המצב, הם היו מאוד שמחים לשמוע שאנחנו רוצים חתונה טבעונית והשפים אפילו התלהבו כי סוף סוף יוצא להם לעשות משהו שונה.
העניין הוא שבארצות הברית ובמישיגן בפרט, הם עוד לא בדיוק מפותחים כמונו מבחינת היצירתיות של מנות טבעוניות. בדרך כלל רוב המתכונים הטבעוניים שאנחנו מוצאים שמגיעים מארה"ב, מכילים זבל כמו חמאה טבעונית ותחליפי ביצה טבעוניים.
כשאחד המקומות ניסו לבנות לנו תפריט לדוגמא, הדבר הכי יצירתי שהם הצליחו לחשוב עליו זה חומוס, פיתות, פלאפל וכד'. שבתכלס, בשבילם זה דיי יצירתי וזה מובן למה הם הלכו לכיוון הזה. אבל אין סיכוי שאנחנו הולכים להגיש חומוס בתור מנה עיקרית אצלנו בחתונה :)
אנחנו רוצים לתת להם כמה רעיונות טובים, אולי אפילו עם מתכונים, כדי לתת להם הכוונה.

כיוון שזו חתונה, אנחנו לא ממש מוכנים להתפשר באיכות האוכל. אנחנו מחפשים מנות שתהיינה יצירתיות, טעימות, משביעות ומלאות צבע וטעם.
אנחנו לא רוצים אפילו לחשוב על האופציה של אוכל פשוט כמו פסטות, למשל. אנחנו גם לא הולכים על כיוון של תחליפי גבינות למיניהם, כי בד"כ זה פשוט לא זה.
מצד שני, יש לנו אתגר, כי רוב האוכלוסיה שם היא אוכלת בשר מושבעת (חלק ממשפחתה של זוגתי הם ציידים שצדים את הבשר שלהם לרוב ימות השנה).
לכן אנחנו עומדים בפני אתגר ממש רציני - מצד אחד לשמור על זה טבעוני ויצירתי, מצד שני לרצות את אורחינו, ואפילו רצוי להדהים אותם עם איכות האוכל כדי שיבינו שאולי אפשר לאכול אחרת ועדיין להינות.

כאן אני צריך את עזרתכם.
אני רוצה רעיונות למנות טבעוניות טובות, פשוטות וטעימות, כדי שנוכל להעביר לחברות הקייטרינג ולעורר להם את החוש היצירתי.
כשאני אומר "מנות פשוטות" אני מתכוון לכך שאני לא רוצה מנות שף מסובכות עם שמות מפוצצים, או למנות גורמה קטנות שישבו במרכז צלחת גדולה ולא ישביעו את האורחים.
אני מחפש דברים להיות דברים כמו קציצות ירק ועדשים, ירקות קלויים על המנגל, סליידרס פורטבלו, דים סאם במילוי בטטה\פטריות, ספרינג רולז...
נראה לי שהבנתם את הכיוון. דברים שהם מגניבים, פופולארים, מעוררי תאבון וטעימים.
תרגישו חופשי להציע הצעות למנות קטנות ראשונות ולמנות עיקריות, לגבי קינוחים, כאמור אין צורך כרגע.
מי שמספק מתכון עם ההצעה שלו מקבל סמיילי ו-10 נקודות

מוכנים?
Ready... Set... GO!

ladybug6

New member
אתגר לא פשוט

סחטין לבת זוג על הנכונות לבוא לקראתך וסחטין על בעלי הקייטרינג שהראו נכונות ועניין!
אני אתן הצעות בהמשך, אבל קודם ברשותך כמה נקודות למחשבה:

1. שף/בעל קייטרינג לא צריך לקבל מתכונים מהלקוח, הוא אמור לספק את המתכונים, גם אם הדרישה היא קצת שונה, זה התפקיד שלו לעשות שיעורי בית ולחפש השראה ורעיונות ולא להיפך. כשהלקוח מכתיב זה הרבה פעמים מסרס את נותן השירות, על אחת כמה וכמה כשמדובר במקצוע קריאטיבי, והתוצאה עלולה לצאת בינונית או גרוע מזה.

2. חומרי הגלם שברשותו שונים מאלו שיש לנו בארץ.

3. אין שום דבר רע בתחליפי ביצה, רובם עשויים מחומרים לגיטימיים ואפילו בריאים, או לפחות ממש לא מזיקים. החמאה הטבעונית בחו"ל פחות מזיקה מזו שבארץ, ובכל מקרה - חתונה זה לא בית הבראה ואין שום בעיה אם חלק מהאוכל לא יהיה הדבר הכי בריא בעולם. לדעתי יותר חשוב שיהיה טעים ושמח מאשר שיענה על כל אבות המזון. גם בחתונה לא-טבעונית הדגש הוא על הטעם והניראות של האוכל וממש לא על הערך התזונתי. אין סיבה להוסיף לעצמך מגבלות כאן.
דווקא בארה"ב יש מגוון גדול של תחליפים וחלקם מצוינים! אבל בשביל זה צריך בעל מקצוע שיודע ת'עבודה ומכיר את חומרי הגלם שעומדים לרשותו.

אז אחרי כל זה..
ההצעה שלי היא להביא לשף הזה דוגמאות של תפריטים ממסעדות טבעוניות בארה"ב.
הנה כמה דוגמאות, ועל זה אני בטוחה שתוכל לצוד כמה משלך בגוגל:

http://departureportland.com/asian-cuisine-food-menu/asian-cuisine-vegan-food-menu/

http://www.seasons52.com/alternative-menus/vegan.asp

http://newworldbistrobar.com/our-menus/vegan-menu/

http://www.windsorarmshotel.com/dining/prime/vegan_menu/

http://www.3g-veg-restaurant.com/full-menu/

ואני יודעת שלא רצית דברים פלצניים ממסעדות יוקרה אבל המסעדה הזו די מפורסמת בתפריט הטבעוני היוקרתי והמנות הייחודיות שלה אז סתם בשביל הכיף/השראה שווה להציץ:
http://cracktheplates.com/2013/06/a-dream-come-true-next-restaurants-vegan-menu/

בהצלחה,
ונשמח אם תחזור לעדכן/להתלבט/לספר חוויות ורשמים

shlomki

New member
תודה רבה רבה!

את צודקת, לא צריך "להאכיל את השפים בכפית". אבל טוב שיהיו לנו גם מתכונים.
קיבלתי גם את כל שאר ההערות שלך. תודה רבה רבה :)

וכן, האחרון זה בדיוק הסוג הפלצני שרציתי להמנע ממנו. אבל נחמד לראות בכל אופן :)

רעיונות

1. לזניה- או "חלבית" (תתפלא כמה שזה טעים בדיוק ואף יותר מלזניה רגילה אם יודעים לבשל, וזה הרי קייטרינג חתונות
), או "בשרית" (כנ"ל) או גם וגם.
2. ממולאים שונים, לדוגמא: גמבות, בצל, תפוחי אדמה, חצילים, קישואים, כרוב, כרובית (כן כן! לא הרבה מכירים אבל אפשר למלא כרובית), סלק, גזר, אין ירק שאי אפשר למלא.
3. כרובית בחמאת בוטנים.
4. ירקות בטמפורה כמנות ראשונות (זה קיים בקייטרינג שעבדתי בו): פטריות, בטטות, קישואים...
5. סושי פתוח בכוסות שמפניה (גם קיים בקייטרינגים שעבדתי בהם).
6. פטריות צלויות על הגריל ברוטב כמנה ראשונה (גם קיים).
7. חצילים שלמים צלויים בטחינה (אכלתי את זה פעם בחתונה, היה ממש טעים ונראה טוב, למרות שנשמע פשוט. זו מנה "תוספת").
8. מבחר קציצות: גזר וסלק (אומיגאד! טעים!), קציצות בטטה, קציצות מנגולד/תרד, קציצות כרובית, קציצות בניחוח לימוני עם נענע...
9. סלט פטריות (הלוואי שהיה לי את המתכון המדויק. אכלתי את זה בחתונה פעם וזה הדבר הטעים בעולם בערך), סלט גזר עם שום, בצל ירוק, צנוברים/אגוזי מלך...
10. אורז מזוגג בסלק כמנה "תוספת", או תפוחי אדמה בתנור עם חלב קוקוס ופטריות וקצת אגוז מוסקט, או גם וגם.

מה שיפה כאן זה שאפשר לסדר את זה ככה שבמקום לבחור מנה אחת מרכזית (או חיה מתה אחת או אחרת) אפשר לעשות צלחות מלאות בכל טוב לפי עמדות הגשה או להגיש לשולחן פלאטה עם מבחר גדול וכל אחד בוחר לעצמו.

shron17

New member
ראו כאן, המון הצעות לבחירה,,,

תבשיל אורז בחלב קוקוס .( אפשר גם להכין בתיבול פיקנטי).

טופו אפוי בתנור ברוטב צ'ימיצ'ורי.

פלטה צבעונית ובה לביבות וקציצות ירקות:
לביבות בטטה וכרישה.
קציצות דלעת ובצל.
קציצות סלק ועדשים כתומות.
קציצות עדשים ברוטב פלפלים-אורגנו.
קציצות טופו עם גזר וקשיו
קציצות קישואים עם נענע

מרקים:
מרק אספרגוס
מרק כתומים עם למון גראס וג'ינג'ר
מרק ברוקולי.

סלטים:
סלק אדום עם כמון ולימון.
סלק- אגוזי מלך וקליפת תפוז.
סלט כרוב עם חמוציות, שקדים וקוקוס
סלט כרוב, נבטי חמניה ואגוזים
סלט עדשים שחורות עם מנגו/אפרסמון,כוסברה וכמון
סלט עדשים לימוני בפטרוזיליה ושום.

סלט חצילים בטעם כבד.
סלט פלפלים קלויים .

קטניות ודגנים :
קינואה עם משמשים,שקדים ועשבי תיבול
אורז אדום עם שקדים קלויים וצנוברים
אורז עם קוקוס דלעת ופיסטוקים
אורז פרא עם ירקות שורש זרעי כמון וזרעי כוסברה

עדשים שחורות עם אפונה וסלק
עדשים שחורות בסגנון פרסי עם תבלינים ולימון
תבשיל שעועית אזוקי עגבניות וכוסברה
גרגרי-אזוקי עם ירקות כתומים,
אפונה בקארי וחלב קוקוס
תבשיל של קוסקוס עם מרק ירקות.

מוקפצים:
מוקפץ אטריות שעועית.
אורז עם ירקות,ברוטב למון גראס.
פאתאי עם גזר, כרוב, בצל ירוק .טופו ושבבי קשיו.
איטריות שעועית מוקפצות עם ירקות ואצות בסויה ושומשום
בטטות בתנור עם בצל ועשבי תיבול
תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין ,שמן זית ושום.
פירה ירקות כתומים עם בצל וגרידת תפוז

תבשילי ירקות:
שעועית ירוקה מוקפצת עם רוטב תמרי פלפלים אדומים ושומשום
אנטיפסטי ירקות עם טימין ושמן זית
פרחי כרובית אפויים ברוטב טחינה .
ברוקולי מאודה עם עגבניות מיובשות ושום.

פלפלים וכרוב ממולא באורז מלא, עם עשבי תיבול ברוטב עגבניות
חמין צמחוני -שעועית אדומה עם גריסים וירקות.

קינוחים מתוקים:
סלסלות פירות טריים
מאפינס אישיים:בננה-גזר .
עוגיות טחינה עם לבנדר ותפוז.
עוגת תמרים/כדורי תמרים,אגוזים וקקאו בציפוי קוקוס.
סורבה /גלידות פירות.

מציץ שניה וחוזר למחילה.

1. מזל טוב.
2. כפי שאתה בטח יודע מדינת מישיגן גדולה פי כמה ממדינת ישראל. אם החתונה תתרחש בחצי האי הצפוני, להזמין קייטרינג מאזור דטרויט יהיה משול להזמנת קייטרינג לחתונה בבת ים מרומא. יעזור אם תציין אזור ספציפי.
3. לצערי מה שאתה שאתה תופס כאוכל "לא ראוי" לחתונה נתפס בעיני שפים אמריקאים רבים כמטבח עילי. בדיוק כמו שבישראל מנת פתאי תחשב למנה מכובדת בעוד שבתאילנד זה הג'אנק פוד (הטעים) שאוכלים בחוץ. זכורה לי היטב מסעדה מכובדת פה בדי סי שהגישה בגאווה מנת "יזראלי קוסקוס" - פתיתי אוסם בשקל לשקית. המלצרית, אגב, סיפרה לי בפלצנות ראוייה שהאיזראלי קוסקוס זה מין של דגן שידוע בטעמו המשובח ובתכונותיו המופלאות. נשבע לך. מנת הפתיתים (סליחה, האיזרלי קוסקוס...) הייתה לא יותר טובה ממנת פתיתים שכל סטודנט מורעב במעונות בתקופת מבחנים היה מכין.
4. חברים שלי (צמחונים) ערכו חתונה לפני הרבה שנים בדטרויט. כשעוד היה שם משהו. הם השתמשו בקייטרינג הזה:
http://www.theinnseasoncafe.com/
אני די בטוח שיש להם מטבח צמחוני, אבל אולי שווה להתקשר אליהם ולהתייעץ איתם. דבר נחמד שהבחנתי בו בארה"ב זה שעסק שלא מסוגל לספק את רצונותיך ב100%, לא יהסס להפנות אותך לעסק אחר. גם אם הוא המתחרה שלו.
באתר שלהם יש הרבה הפניות לתזונה טבעונית, אז לך תדע...

5. בהצלחה.

ממבט מהיר

בתפריטים שלהם נראה שלכל מנה יש וריאציה טבעונית. אז נראה לי שהם די מתורגלים בעניין.

shlomki

New member
תודה, תגובות:

2. אנחנו מתחתנים באיזור דטרויט כי שם נמצאת רוב המשפחה שלה.
אבל זה לא כל כך רלוונטי כמו שאתה חושב, כי כל אולמות הארועים שאנחנו מעוניינים בהם מכריחים אותך להשתמש בקייטרינג הבית שלהם, כך שזכות בחירה בקייטרינג אחר אין לנו ממש, מלבד לא ללכת על האולם.

3. כמובן! אתה צודק לחלוטין, לא התכוונתי שזה לא ראוי, פשוט התכוונתי שמבחינתינו כזוג ישראלי, מרגיש לנו מצחיק להגיש חומוס ופלאפל בחתונה. הצעתי את זה לזוגתי כאופציה רצינית וציינתי שדווקא יכול להיות שכולם יהנו מזה, אך היא סירבה.

4. אני אסתכל עליהם, למרות שכנראה לא יתנו לנו לבחור בהם.

תודה רבה על העזרה :)

שאלות ? ותשובות !

1. כמה אנשים תהיו? אם לא מדובר על מגה-חתונה (עד 50 איש) לדעתי תוכלו לסגור את המסעדה.

2. לי באופן אישי כל הרעיון של להתחתן נראה לי בשעתו מצחיק. אל דאגה, אחרי שמונה כוסות שמפנייה, כל צלחת חומוס פינתי - למעדן אקזוטי תחשב...

3. לדעתי שווה לך להרים טלפון ולהתייעץ. הם בטח מבינים יותר מכל יושבי הפורום יחדיו בעניין קייטרינג טבעוני באזור דטרויט.

shlomki

New member
עוד תשובות

1. מדובר על כ-170 מוזמנים, בטח 150 ומטה יגיעו. צריך משהו קצת יותר רציני ממסעדה...
2. החתונה היא לא בשבילי, היא בשבילה

3. יכול להיות. תלוי מה יהיה עם האולמות שאנחנו מסתכלים עליהם כרגע.

ladybug6

New member
"מין של דגן שידוע בטעמו המשובח ובתכונותיו

המופלאות"

מתחם ארועים בארץ עם תפריט טבעוני

כתבה מרתקת (שנכתב דווקא ע"י אוכל כל): http://www.bisstyle.net/2013/08/blog-post.html

שימו לב למילות הסיכום:

"אני חייב להגיד שכשהגעתי לטעימות, הייתי מאוד סקפטי אולם לאחר שטעמתי מהכל, אין ספק שהשף וצוותו עמדו במשימה בהצלחה מרובה.

בשמש אדומה טוענים שיש להם מספר לא מועט של הזמנות לאירועים טבעוניים. הם בטח יודעים את השוק, אני סומך עליהם שלא מדובר רק בטרנד או בנסיון לקטוף כותרות אלא גם ליישם בפועל ויחד עם זאת אני בטוח שאין הרבה אולמות אירועים שיכולים לעמוד במשימה בקנה מידה שכזה."

אגב, יש גם תמונות, והן נראות מדהימות.

shlomki

New member
מגניב

אני חושב שאת המקום עצמו לא כל כך אהבתי כשהייתי שם בארוע לפני כמה חודשים, אבל יפה מאוד על הקייטרינג. אכן נראה טוב.

תיור

New member
רגע, מה זה עוגה צמחונית?

לא שמעתי על עוגה שאינה צמחונית.
מזל טוב.

למעלה