אני וזוגתי מאורסים, ובשנה הבאה אנחנו הולכים לקיים את החתונה שלנו במישיגן, בארצות הברית.
היא אינה טבעונית או צמחונית, אך ממעיטה הרבה בצריכת הבשר והחלב ומאוד תומכת ברעיון של טבעונות. אני צמחוני כבר כשנה וחצי ומתקרב מאוד לטבעונות (למעשה כבר כמעט ולא אוכל ביצים וחלב).
ביקשתי ממנה לקיים חתונה טבעונית. היא הסכימה, אבל היה לה תנאי אחד והוא שהעוגה תהיה צמחונית. חוץ מהעוגה, היא הסכימה שכל שאר החתונה תישאר טבעונית. בסוף סיכמנו שתהיה את העוגה הצמחונית ותהיה עוגה נוספת טבעונית

התחלנו ליצור קשר עם אולמות וחברות קייטרינג והסברנו להם את המצב, הם היו מאוד שמחים לשמוע שאנחנו רוצים חתונה טבעונית והשפים אפילו התלהבו כי סוף סוף יוצא להם לעשות משהו שונה.
העניין הוא שבארצות הברית ובמישיגן בפרט, הם עוד לא בדיוק מפותחים כמונו מבחינת היצירתיות של מנות טבעוניות. בדרך כלל רוב המתכונים הטבעוניים שאנחנו מוצאים שמגיעים מארה"ב, מכילים זבל כמו חמאה טבעונית ותחליפי ביצה טבעוניים.
כשאחד המקומות ניסו לבנות לנו תפריט לדוגמא, הדבר הכי יצירתי שהם הצליחו לחשוב עליו זה חומוס, פיתות, פלאפל וכד'. שבתכלס, בשבילם זה דיי יצירתי וזה מובן למה הם הלכו לכיוון הזה. אבל אין סיכוי שאנחנו הולכים להגיש חומוס בתור מנה עיקרית אצלנו בחתונה
אנחנו רוצים לתת להם כמה רעיונות טובים, אולי אפילו עם מתכונים, כדי לתת להם הכוונה.
כיוון שזו חתונה, אנחנו לא ממש מוכנים להתפשר באיכות האוכל. אנחנו מחפשים מנות שתהיינה יצירתיות, טעימות, משביעות ומלאות צבע וטעם.
אנחנו לא רוצים אפילו לחשוב על האופציה של אוכל פשוט כמו פסטות, למשל. אנחנו גם לא הולכים על כיוון של תחליפי גבינות למיניהם, כי בד"כ זה פשוט לא זה.
מצד שני, יש לנו אתגר, כי רוב האוכלוסיה שם היא אוכלת בשר מושבעת (חלק ממשפחתה של זוגתי הם ציידים שצדים את הבשר שלהם לרוב ימות השנה).
לכן אנחנו עומדים בפני אתגר ממש רציני - מצד אחד לשמור על זה טבעוני ויצירתי, מצד שני לרצות את אורחינו, ואפילו רצוי להדהים אותם עם איכות האוכל כדי שיבינו שאולי אפשר לאכול אחרת ועדיין להינות.

כאן אני צריך את עזרתכם.
אני רוצה רעיונות למנות טבעוניות טובות, פשוטות וטעימות, כדי שנוכל להעביר לחברות הקייטרינג ולעורר להם את החוש היצירתי.
כשאני אומר "מנות פשוטות" אני מתכוון לכך שאני לא רוצה מנות שף מסובכות עם שמות מפוצצים, או למנות גורמה קטנות שישבו במרכז צלחת גדולה ולא ישביעו את האורחים.
אני מחפש דברים להיות דברים כמו קציצות ירק ועדשים, ירקות קלויים על המנגל, סליידרס פורטבלו, דים סאם במילוי בטטה\פטריות, ספרינג רולז...
נראה לי שהבנתם את הכיוון. דברים שהם מגניבים, פופולארים, מעוררי תאבון וטעימים.
תרגישו חופשי להציע הצעות למנות קטנות ראשונות ולמנות עיקריות, לגבי קינוחים, כאמור אין צורך כרגע.
מי שמספק מתכון עם ההצעה שלו מקבל סמיילי ו-10 נקודות

מוכנים?
Ready... Set... GO!