שלמה ארצי - לוח הופעות מעודכן

שלמה ארצי - לוח הופעות מעודכן

מ 3.2.2013 (ראשון) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 9.2.2013 (מוצ"ש) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 16.2.2013 (מוצ"ש) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - זאפה ירושלים
מ 25.2.2013 (שני) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 4.3.2013 (שני) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 18.3.2013 (שני) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 23.3.2013 (מוצ"ש) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - זאפה ירושלים
מ 2.4.2013 (שלישי) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה
מ 10.4.2013 (רביעי) - שלמה ארצי - סיבוב חורף בזאפה - מועדון זאפה

לתאריכי הופעות העדכניים ביותר ניתן לגלוש לעמוד ההופעות בפורטל

הזמנת כרטיסים להופעה בזאפה:
אתר זאפה
טלפון: 9080*

ביום שישי בידיעות אחרונות - שלמה בראיון נדיר

שלמה ארצי יספר בראיון לידיעות אחרונות של יום שישי על הספקות, החרטות, הטעויות ,הנצחונות, אייל גולן, החיפושים, ועוד.

נשמע מבטיח ומבחינות רבות אכן קיים.

אני רוצה לכתוב את הרשמים שלי ולפני זה לתת הקדמה שכל דבר שקשור לשלמה ארצי אמוציונלי בשבילי מאוד. אני לוקח דברים שנוגעים לגביו לחיוב ולשלילה בצורה מאוד דרמטית. לפעמים זה גרם לי לכתוב בעבר בפורום דברים שהתחרטתי עליהם אח"כ, לפעמים זה גרם לי לסיכסוכים עם מס' אנשים בפורום והצטערתי על כך מאוד.
אחרי שההקדמה הזו נאמרה אז הרושם שלי מתחלק לשניים-

יש בראיון איזשהו חשבון נפש של שלמה עם עצמו. אני לא יודע אם הוא היה מביא את התכנים הללו מעצמו בראיון או שזה בגלל שלשם ניתב המראיין את השיחה. הספקות של שלמה עם עצמו, ההודאה שלו שלא דייק אף פעם באמת המדוייקת אבל תמיד חיפש, השיתוף שלו על ההיבריס שלקה בו במהלך עשיית צימאון- כל אלו שיתופים מאוד אנושיים ומרגשים. במובנים מסויימים אולי גם נדירים ביחס לראיונות אחרים איתו.

מצד שני, כמו תמיד, אני שם לב לאמביוולנטיות, לדברים שמתחת לפני השטח, לדברים שלא נאמרו או שהוחלקו- עניין הקשר של שלמה עם הקהל כבר שנים רבות תעלומה בעיניי. בהופעות הוא נותן את כולו בשביל הקהל ומחוץ להופעות יש לי תחושה שמתוך חוסר אנרגיות הוא פחות נגיש ואדיב עם הציבור ביחס לסלברטאים אחרים ולפעמים אף עצבני. הצטערתי ששלמה לא דיבר על כך. שלמה גם לא אמר מיוזמתו שהוא לעיתים קצר רוח, זה בא רק בעקבות שאלתו של המראיין. דבר תמוה שקרה בעניין השאלה הזו הוא שבגוף הראיון שלמה עונה לשאלה האם הוא לפעמים קצר רוח- "לפעמים" אך במילים המודגשות במסגרת בתוך דפי הראיון כתוב ששלמה אומר שהוא קצת קצר רוח. אולי אני שיפוטי מידי, אולי אני אמוציונלי מידי, אבל ההבדל הזה עניין אותי ושאלתי את עצמי מה שלמה באמת אמר ומדוע יש הבדל בין שניהם.
היה גם עוד משהו שהטריד אותי לגבי שאלה אחרת ששלמה נשאל- "חשוב לך להיות האמן הכי מצליח בישראל?" שלמה ענה שזו שאלה מכשילה ואני באמת יכול להבין אותו אבל אני חושב שזו שאלה שמאוד רלוונטית לגבי שלמה. כל הזמן יש לי את האמביוולנטיות לגביו שמצד אחד יש בשלמה את הקסם שגורם לכמעט כולם להתחבר אליו ולאהוב אותו וזה כיף שיש מישהו כזה. מצד שני נראה ששלמה באופן אקטיבי עושה בחירות בקריירה כדי לשמר את הסטטוס הזה ושחס וחלילה הוא לא ייפגע ושזה בא על חשבון דברים מסויימים אחרים. בכך ששלמה ענה שזו שאלה מכשילה וגם מה שהוא ענה בהמשך התשובה שלו הוא מבחינות מסויימות ברח מהתמודדות עם השאלה הזאת, לפחות מעל גבי העיתון.

אהבתי איך ששלמה ענה לגבי ההשתתפות שלו במחאה החברתית, שזה נושא שבדיוק עלה כאן בפורום וקצת חשתי מבולבל לגבי העמדה שלי לגביו ונראה לי שאני זורם עם שלמה לגבי איך שהוא הציג את הדברים.

אני מקווה שהרשמים שלי נכתבו ממקומות נכונים אצלי (ברגע זה לפני שאני מקליד על "שלח" אני מרגיש שכן) ושגם התקבלו בצורה כזו.

ZWZWZW2

New member
ראיון מקסים שבאמת קראתי בשקיקה כל מילה

להבדיל ממה שהוא כותב כל שישי בעיתון ששם אני רואה הרבה פעמים שהוא יוצא בחובת הכתיבה מכיוון שהוא מקבל על זה תשלום כאן ברוב הראיון ראיתי אותו באור שונה
בהרבה מהדברים שהוא כתב די הזדהתי איתו כולל הקטע שהרבה פעמים אני רואה שהוא קצר רוח במיוחד למה שנוגע במעריצים אבל אפשר גם להבין אותו למרות שלפני-30
הוא היה מוכן לשלם על זה שיקבלו אותו בכזאת הערצה ואהבה .
לגבי ההופעה במחאה כמדומני שהוא הובל לשם או נגרר ולא מרצונו ואני חושב שהוא יודע זאת .

בלי קשר לראיון אני לא יודע מה להגיד לך

אבל יש לי תחושה שכל הזמן מלווה אותי ששלמה מסתיר סודות משמעותיים שאם היו ידועים לציבור היו שמים אותו באור אחר. סודות שאולי גם אנשי תקשורת מסויימים יודעים עליהם ומטעמים שונים לא מדברים על כך. אף פעם לא כתבתי את זה בצורה כזאת בפורום אבל אני חושב שמתחוור לי שכך אני מרגיש. אם אני טועה אז אני טועה אבל אני לא יכול להתנער מהתחושה הזאת.

zwzwzw1

New member
הוא לא צריך היום להתפשט יותר .. הקונכייה

שלו נסגרה .. הוא יותר מרצה את הקהל ותו לא
גוטה שבס

זה מאוד מטריד אותי ורציתי לדעת

אם עוד מישהו חווה את זה או שאני לבד. אני יודע שאנשים כבר כמעט לא כותבים בפורום אבל אין לי מקום אחר לשאול את זה ואשמח אם מישהו יגיב.

mirand

New member
דגבא, זה בסדר שיש לו סודות אפלים

לא יודע איזה סודות אפלים אתה מדבר??? אולי הוא מחביא גופה מאחורי הארון? או עשה ניתוח לשינוי מין?
גם אם יש לו סודות אפלים או אין לו זה אמנם מאוד מעניין רכילותית אבל למה אתה חושב שהוא צריך לשפוך את זה בעיתון
הוא בסך הכל זמר מפורסם הוא לא איש ציבור ולא נסחר בבורסה- איש פרטי.
ואם הסכמנו שהוא סהכ זמר וכמו כל אדם בטח יש לו סודות ועינינים שהם אישיים שלא מעוניין לחלוק אתך

קודם כל תודה שהגבת.

אני לא אומר שבהכרח הוא צריך לשפוך את זה בעיתון. זה טבעי שאם יש לו סודות לגבי דברים שישימו אותו באור בעייתי הוא לא ירצה להעלות אותם מעצמו.

תראה, שמעת למשל על טייגר וודס? זהו שחקן גולף שהיה אחת מהדמויות הכי אהובות באמריקה במשך הרבה שנים עד שפרסמו עליו תחקיר שהוא בוגד סידרתי בכמות מטורפת (וגם מכור למין). הדבר פגע כמובן בצורה אנושה בתדמית שלו, היתה תקופה שהוא הפסיק לשחק גולף ונראה לי שבשנים האחרונות הוא מנסה לשקם את עצמו מקצועית (לגבי החיים האישים שלו אני לא יודע).
אני חושב שלרצות בהרס של אדם או לשמוח לאיד על מפלתו של אדם אלו דברים לא ראויים אבל יחד עם זאת כשבן אדם בונה לעצמו תדמית בסיוע יחצנ"ים, סוכנים, חברות פירסום ומה שאתה לא רוצה כאחד האנשים הכי אהובים באמריקה ומסתיר סודות כאלה יש בזה משהו בעייתי. אפשר להסתכל על מה שהתקשורת עשתה לו כרכילות מבחינה מסויימת אך אפשר להסתכל על זה גם כניסיון לחשוף את האמת על איש שמבחינות מסויימות אולי רימה את הציבור. אני אגיד לך אפילו משהו יותר מזה- ראיתי תכנית שעשו על כל הפרשה שלו ושם ניתחו אותו פסיכולוגית ואמרו שאולי היה בו חלק שרצה להיתפס כדי שלא יצטרך להסתיר יותר.

נתתי את המקרה של טייגר וודס רק לשם הדוגמה (על אף שאני תוהה שאולי סודות של שלמה ארצי גם כן קשורים לרומנים כאלה ואחרים). במקרה של טייגר וודס התקשורת לא שיתפה איתו פעולה בהסתרה או שאולי שיתפה איתו פעולה עד לשלב מסויים ולאחר מכן כבר לא. כשמדובר בסלבריטאים שמגלגלים כל כך הרבה כסף יכול להיות שיש לאנשי תקשורת שונים אינטרס שלא לחשוף את כל האמת לגביהם. כמובן שיש פה גם את העניין האתי של הגנה על פרטיותו של האדם אך אני סבור שבמקרים שערורייתיים כמו של טייגר וודס יש פה משהו מעבר לרכילות.

אני מסתכל על שלמה ארצי או ליתר דיוק על התדמית של שלמה ארצי במדינה ובאופן כללי ניתן לתאר אותה כיפה מאוד. יכול להיות שזה תיאור שמבחינה מסויימת הוא פשטני. כששאלו את שלמה בראיון אתמול מה הוא חושב שהתדמית שלו הוא אמר שבכנות הוא לא יודע אבל אני מעז להגיד שלפחות התקשורת מציגה אותו כמעט תמיד באור מאוד חיובי ואני תוהה לעצמי האם מדווחים לנות על האמת במלואה, האם אין לאנשים אינטרס להסתיר דברים, האם אין כאן רמאות.

כתבתי כבר בתגובה שהעלתי אתמול על הראיון שאני מאוד אמוציונלי לגבי שלמה ושזה מביא אותי לכתוב דברים בצורה דרמטית שלפעמים הכעיסו אנשים. אני מקווה שאנשים לא יכעסו על מה שכתבתי עכשיו. אני משתף לגבי נושא שבאמת מטריד אותי.

mirand

New member
אתה מחטיא..לא תמיד הוא פונק על ידי התקשורת

אם נדייק, אז ירדו עליו כיסחו לו את האמא , שחטו אותו
לא פירגנו לו בלשון המעטה
וזה לגיטימי לא לספר את האמת במלואה..זה מזכיר לי שבצילומים הוא אוהב תמיד להצטלם מצד מסוים ובפרופיל
מזוויות שהיא יותר פוטוגנית ויותר מחמיאה..
אייל גולן הגיב על דברים שמר עליו אבי ביטר איזה לכלך ממשרד יחצ הגיב: גולן, הזמר הלאומי מפרגן לאבי ונאחל..
ככה בונים תדמית מפמפמים בכל מקום צימוד אייל גולן זמר לאומי אחרי 5 פעמים תתרגל ויראה לך הגיוני אחרי 20 פעם ששמע אולי תאמין בזה..זה תדמית.. המרחק בינה לבין המציאות יכול להיות אקראי לחלוטין

אני מודע היטב לתפיסה הרווחת של "האליטה"

המוסיקלית לגבי שלמה במשך הרבה שנים, שכניראה תפסה ביטוי תקשורתי, שהוא יוצר ברמה נמוכה וכו' (ושככל שחלפו השנים ההכרה הזאת השתנתה והשיא הוא כל הפרסים שהוא מקבל בשנים האחרונות). אני לא מתכוון לזה. שלמה ארצי ממה שגיליתי בתקופה האחרונה קיבל אפילו טור בעיתון "להיטון" כבר בשנות ה70. שלמה ארצי למעט אולי כמה שנים שאותן הוא תמיד מזכיר בראיונות שחשב בהן לפרוש הוא אחת הדמויות האהובות בישראל ובטח שזה נכון ב30 שנים האחרונות. התקשורת מחבקת אותו לחיכה והשאלה שלי היא האם לא מסתירים דברים גדולים.
אני לא מתכוון ליחצנות ברמה הנמוכה שהצגת שעושים לאייל גולן (קצת לא הבנתי את הניסוח שלך לגבי מה שכתבת עליו אבל נראה לי שהבנתי את העיקרון).
גם חשוב לי לציין שאני לא מתכוון ששלמה לא היה מגיע להישגיו בקריירה אם היו נכתבים עליו דברים נוספים אך אני כן מתכוון לשימור שלו כאחד מהאהובים בישראל במשך מספר כה רב של שנים מבלי שדבק בו רבב.

זה שאתה לא מתעסק בזה לא אומר שאין שום דבר.

גם אתה מבין את זה.
דיברתי על זה היום עם מישהו והוא אמר לי שהוא חושב שלתקשורת אין זכות לפרסם דברים כאלה ומה שהתקשורת באמריקה עושה הוא לא אתי. דיברתי איתו גם על איזה תדמית יש לשלמה ארצי בעיניו והוא אמר לי "תדמית עממית". אם מקבלים את שתי ההנחות הללו
1. זה לא מוסרי לפרסם כל דבר בחיים האישיים של המפורסם כל עוד הוא לא פגע בחוק.
2. התדמית של שלמה עממית ואין בה שום הטעייה שגורמת לציבור לתפוס אותו יותר ממה שהוא.

אז יוצא שהמצב כפי שהוא תקין לגמרי וסתם סיבכתי את עצמי. השאלה אם מקבלים את ההנחות האלה. יכול להיות שצריך לקבל את ההנחות, כמו שאני מכיר את עצמי בטח אני אמשיך להסתובב עם ספקות...
(מקווה שלא סיבכתי אותך עם ההנחות והמסקנה כאילו זה איזה פסיכומטרי...).

einatt8

New member
הייתה כתבה יפה מוזמנים לקרוא משהו שכתבתי לו

הוא נקרא האם יותר מזה אנו צריכים עינת

למעלה