ראיון ברדיו:

• פותח הנושא k500
  • פורסם בתאריך

k500

Active member
מנהל
ראיון ברדיו:

כזכור, חיפשו מרואיינים לתוכנית רדיו לפני כמה ימים, אז נועה בת ה-17 התנדבה לצורך העניין.
לפני שאתם מקליקים על הקישור, שימו לב ליחס של המראיינים לנועה, לזילזול ולניסיון לקבוע דברים לא נכונים בנושא, בקיצור, הבורוּת חוגגת.
פניתי לערוץ בעקבות ההתייחסות המזלזלת, נראה מה תהיה תגובתם בנושא, בינתיים זה הקישור:

http://103fm.maariv.co.il/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=GFMKJI&c41t4nzVQ=EHJ

mymai1986

New member
מעתיקה את מה שכתבתי בפייסבוק בנושא...

זה ראיון מאוד בעייתי הייתי אומרת, אבל זה לא רק מבחינת המראיינים. אני חושבת שזה בעייה לראיין בת 17, ולא כי אני חושבת שהיא לא יודעת מה היא ומי היא, אלא יותר כי קשה להסביר א-מיניות ועוד יותר קשה להסביר את זה בגיל צעיר.
אני חושבת שאכן אפשר לדעת כבר בגיל 17 אבל מאוד קשה להסביר וגם אנשים לא מקבלים את זה, כי את צעירה ו"עוד צריכה להתנסות". אני יודעת על עצמי שתמיד ידעתי את זה (אפילו שגיליתי את המושג רק בגיל 22) וגם אז לקח לי עוד כמה שנים לדעת להגדיר לגמרי ולהסביר לאחרים בצורה שהם יבינו ויקבלו.
אז אני חושבת שזה בעייתי לתקשורת, שזה קהל רחב וטיפש, לקבל ולהבין, בעיקר כשזה מגיע ממישהי כ"כ צעירה.

hatzilonit

Member
מנהל
מי זה היה שהתראיין אצלם בפעם הקודמת?

(עוד לא שמעתי את הראיון, אנסה מאוחר יותר דרך פלאפון)

שמבול

New member
עצוב עד כמה...

...שהבורות נאמרת בבהירות ואלגנטיות. מה קשה לכם להגיד/להבין שאתם לא מבינים את המצב הזה. אתם מדברים שטויות ולא מבינים את זה. אתם לא מבינים בנושא וזהו.

זה רק גורם לי לחשוב שהאופנה תישאר להגיד שא-מיניות היא רק בעיה פסיכולוגית.

למרות שלאחרונה יש התקדמות גדולה בקבלה וההבנה בנושא הא-מיניות.

Linkous

New member
וואו, זה היה גרוע יותר ממה שציפיתי

אני לא חושב שאני מסוגל לשמוע את הראיון מעבר לדקות הראשונות.
מילא אם הם לא מבינים - אבל למה לדבר בצורה כל כך מזלזלת?

hatzilonit

Member
מנהל
במשפטי הסגירה שלהם בסוף הם מנסים קצת לקבל ולהכיל,

אבל עדיין בנימת התנשאות ומעין בדיחות דעת

Elle992

New member
כבר הגבתי בדיון שהיה על זה בקבוצה בפייס

נורא עצוב לי שזו הגישה,
אני הרגשתי שזה כנראה מה שיקרה ולא סתם לא הסכמתי להתראיין בעצמי.
יש גבול כמה אני גם יכולה לספוג בורות וטמטום של אנשים.

אני אשמח שתשתף אם תקבל תשובה מהערוץ, למרות שאם הם מעסיקים אנשים כאלה לא אתפלא אם הם בעצמם כאלה...
אבל עדיין.
וכמובן, שוב, כל הכבוד לנועה. למרות הסיטואציה הלא נעימה כלל שנוצרה שם היא הצליחה
לצלוח את הראיון בצורה מאופקת ובוגרת. אני מקווה שזה לא פגע בה יותר מדי.

k500

Active member
מנהל
פניתי לנציב פניות הציבור ברשות השנייה

וזה מה שכתבתי להם:

שלום,

השבוע התקיימה התוכנית של דנה ספקטור ורן שריג ברדיו 103fm ובמסגרת התוכנית הם ראיינו את נועה, א-מינית בת 17 שניסתה להסביר למראיינים מהי א-מיניות ועל מה מדובר.
המראיינים הקשיבו קלות אך נכנסו לדבריה של נועה, אולם חוץ מהתערבות לא מנומסת כלפי מרואיינת צעירה, הגדילו המראיינים וניסו "להסביר" לנועה למה היא טועה, זלזלו בנטייה הא-מינית ואף טענו שהיא לא באמת קיימת.

מדובר בזלזול ויחס משפיל כלפי אוכלוסיה א-מינית שלמה שבגלל בורות של המראיינים, הם בחרו לא לכבד ולא לנסות לקבל הסבר בנושא הנידון.
צר לי שאלה פני הדברים, אני תוהה אם מישהו/י מהקהילת הלהט"ב היה מקבל יחס דומה או שהמראיינים היו מנסים לשכנע אותו/ה שאין כזה דבר להט"ב.

אני מנהל את פורום א-מיניים וכותב כאן בשם רבים/ות שמרגישים את אותה תחושה לא נעימה ופגועים בשל הדברים שנאמרו בתוכנית.

אנחנו לא מחפשים התנצלות רפה ולעבור לסדר היום, אנחנו רוצים שבתוכנית יבינו שאין מקום לדברי בלע כלפי חלק מהאוכלוסיה, כמו שאין מקום לאפליה, גזענות ושאר רעות חולות אשר פוקדות אותנו לאחרונה, לצערנו.

אודה לכם על התייחסותכם לעניין

hatzilonit

Member
מנהל
לא *כזה* נורא, אבל אכן מפתיע לרעה, במיוחד כי

כי שני המראיינים כבר הכירו את המושג א-מיניות מקודם!
לפני שנה(?) רן שריג כבר ראיין את "ורוד עם נצנצים" בטלויזיה בנושא א-מיניות וגם אח"כ הזמין אותה לתוכנית הרדיו של שניהם... ואז דווקא הייתה הקשבה והפנמה...

מה נסגר איתם?

יש כמה אפשרויות:

1. המנצנת גרושה עם ילדים ואחרי גיל 35. הם לא יכלו לטעון ש"היא לא ניסתה ולא יודעת".
2. היו על סמים
3. ההפקה הורתה להם להתנהג ככה בשביל רייטינג.
4. סובלים מזיכרון קצר בשל גילם המופלג...

למעלה