הפושע נתפס-החומר בשמן השום שפוגע בפסאודומו

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
שום והדם

שום נחשב לצמח מרפא הבריא ללב ולבעיות של כלי דם.
אחת הפעילויות שלו היא דילול דם - הפחתחת הקרישות. לחולי לב בסיכון ליצירת קרישים שיחסמו את כלי הדם שלהם, זה נחשב לברכה. לאנשים עם בעיה של דימומים זו יכול להיות בעיה.

השאלה, כמובן, היא האם הפעילות הזו של השום היא משמעותית או זניחה, במיחד לעומת תרופות שזו פעילותן כמו אספרין או קומדין, מה רמת דילול הדם ע"י השום?
אני לא יודע את התשובה. אני לא יודע אם משיהו בדק את זה בצורה ממש כמותית. ההשערה שלי היא שפעילות זו של השום אינה רבה במיוחד. וצריך לזכור שזה תלוי סציפית במוצר ובמינון (וכאמור יש המון מוצרי שמן שום וניתן לקחת אותם בכל מיני מינונים)

לסיכום, ככלל אני חושב שרצוי לדבר עם הרופא לפני שמתחילים לקחת תוספי תזונה (כמו שמן שום). מהדברים עולה שחולי CF הסובלים מדימומים צריכים לבחון את הנושא מקרוב ולראות שמתן שום לא מעלה דימומים. צריך להתיחס לשום כאל תרופה וכמו כל תרופה עלולים להיות לה תופעות לואי שצריך לאתר ולטפל בהן.

אני משער (ומקווה)שעוד כמה שנים (5-10) הרופאים יחייבו מתן של שמן שום או של החומר הפעיל.

אני רצה לציין, שאירגון הבריאות העולמית המליץ לאנשים בריאים על צריכה יומיומית של שן שום טרייה.

orii

New member
אשמח לדעת מה היא חושבת.

את רוצה את המאמר המלא?
אשלח לך למייל,
אורי

orii

New member
השום כחומר מרפא - קישור לאתר של סיגמא

בקישור הבא יש אינפורציה מדעית לגבי האפקטיים הרפאויים של שום.
צריך לזכור שבכל תכשיר המבוסס על שום יכול להיות הרכב אחר לש חומרים הנמצאם בשום הטרי. כך שלא כל האפקטים רלוונטיים לכל התכשירים. צריך לשכור שחלק גדול מהניסויים התבצע בחיות במינונים מאוד גבוהים.

ehudan

New member
איך משיגים את הכמוסות

למיטב ידיעתי אסור להכניס לארץ תוספי מזון

orii

New member
הפושע נתפס-החומר בשמן השום שפוגע בפסאודומו

בזכות רות, גיליתי מאמר חשוב. מאמר (שחתומים עליו 18 חוקרים) ביצעו אנליזה שבה בודד החומר בשמן השום שגורם פגיעה ביכולת של פסאודומנס לפעול ביחד. גילו את החומר הזה ועכשיו נוכל להשתמש בו כדי למנוע חלק מהפגיעה של הפסאודומונס.

למה ספאודומונס גורמים לכל כך הרבה נזק ב- CF? כי הם פעולים ביחד כחברה ולא כאוסף של בודדים. כחברה הם יוצרים ביופילם - אותו מבנה חסין אנטיביוטיקה שמרגע שנוצר קשה/בלית אפשרי להפתר מהזיהום הזה.

כדי לעבור למצב חברתי - מסוכן שבו הם יוצרים את הביופילם הפסאודומונס צריכים לחוש שיש מספיק מהם - קוראי לזה Quorum Sensing - תחשובת כמות. רק כשיש מספיק הם מפעילים את המגנון החברתי המסוכן ויצרים ביופילם.

כבר ב- 2008 פורסמה עבודה המראה שבשום יש חומר/ים שעושה את האפקט הזה. אבל לא היה ברו מה החומר הזה. המאמר הנוכחי בודדו את החומר. קוראים לו Ajoene. לכאורה מנה יומית של החומר הזה תוכל לעשות טוב לחולי CF. ומנה מוגדלת כשיש החמרה ראתית ואו תרבית חיובית לפסאודומונס.
דייסלימר: יעברו עוד כמה שנים טובות עד שיבדקו את ההפשעה של החומר הה על חולי CF. רק אחרי שיהיה מידע חיובי על מאות חולים - הרופאים ימליצו על החומר כתרופה ל CF.

איפה קונים ואיך משיגים את החומר הזה -Ajoene. יש בעולם הרבה תכשירים המכילים שמן שום. בארץ, למיטב ידיעתי, יש רק אחד של סופרהרב - כמוסות שמן שום. זה מה שאני נותן לבן שלי. אבל מסתבר שבתכשירים האלו יש מעט מאוד Ajoene.

יש שתי שיטות להכנת שמן שום: Macerate ו- Steam distilled - ראו שקופית מצורפת שהכנתי: "ההרכב של חומרים אנטיבקטריאליים בשמן שום". השיטה הראשונה היא זו שמפיקה כמויות גדולות של Ajoene ו- Alicin ואילו השיטה שנייה מפיקה בעיקר חומרים אחרים מהשום: DADs and DATs

להבנתי רוב המוצרים בשוק כולל כמוסות שמן השום של סופרהרב נוצרו בשיטת Steam distilled - אני אנסה לוודא את זה. לכן אנ מתחיל עכשיו בחיפושים אחר מוצרים של כמוסות שמן שום שהופקו בשיטת Macerate (/www.revital.co.uk/-Solgar_MaxGar_Garlic" target="_blank" rel="nofollow">https://www.revital.co.uk/-Solgar_MaxGar_Garlic" rel="nofollow" target="blank">למשל דוגמא).

מי שירצה את המאמר המלא - אני אשלח לו - צרו קשר במסרים.

אשמח לענות על שאלות בנושא.

orii

New member
בתכלס כבר לא מעט פעמים הזמנתי ולא הייתה בעיה

orii

New member
תיקון קישור

בסוף הפוסט הקודם שלי יש קישור למוצר של כמוסות שום שהופק בשיטת - Macerate הקישור השתולל שם אז /www.revital.co.uk/-Solgar_MaxGar_Garlic" target="_blank" rel="nofollow">https://www.revital.co.uk/-Solgar_MaxGar_Garlic" rel="nofollow" target="blank">הנה הוא.

orii

New member
המוצר הזה ניראה הרבה יותר רציני

מבחינת הכמות של החומר הפעיל. אני מתחיל לברר איך אני קונה אותו.

orii

New member
תמונה ששווה אלף מילים + כמה מילים

העתקתי צילום אחד מהמאמר שגילה את החומר הפעיל שמצליח למנוע מהפסאודומונס להבין שיש כמות גגולה שלהם ולהתחיל ליצור ביופילם.

אני רוצה להוסיף שמנגנון הרגישות לכמות Quorum Sensing אחראי על הפעלת מנגנוני אלימות כלפי המאחסן - כמו כל ביריון מצוי רק כשהם בקבוצה גדולה מספיק הפסאודומונס מפעילים גנים הגורמים לפגיעה חמורה בריאות. לכן, ניטרול מנגנון ה-Quorum Sensing ע"י AJOENE מפחית את האלימות של החיידקים.

בתמונה המצורפת ניתן ליראות איך ה- AJOENE הורס ביופילם של פסאודומונס שנוצר במעבדה. בפאנל העליון (A) של זן פסאודומונס מעבדתי ובפאנל התחתון (B) של זן שבודד מהריאות של חולה.

בירוק תאים חיים ובאדום תאים מתים. (בצהוב תערובת של חיים ומתים)

ניתן ליראות שמצד אחד טובי (טוברמיצין) לא הורג את החיידקים שנמצאים במצב של ביופילם ובפאנל A בפאנל B הוא הורג רק את השיכבה העליונה ומתחתיה יש שכבה ירוקה של חידקים חיים. כמו כן, גם טיפול רק של AJOENE לא הורג תאים (ל- AJOENE יש אפקט אנטימיקוביאלי - של הרג חידקים - אך לא על פסאודומונס). לתוצאות הטובות מגיעים רק בטיפול משולב.

אשמח לשמוע תגובות,
אורי

orii

New member
מה יכול לקרות עם החומר הזה AJOENE

לחומר הזה יש פוטנציאל לגרום לבלתי יאמן - לסלק (ביחד עם אנטיביטקה) פסאודומונס ש"התישב" באופן קבוע בריאות ויצר ביופילם. זה נחשב משהו שאין לו תקדים. הרופאים מחפדיםלחלום על זה וזה נתפס כאמת שאין לערער עליה.

ופתאום יש לנו הזדמנות - תמצית שומנית של שום היא לא תרופה היא תוסף מזון שלרוב החוילם לא אמורה להיות בעיה לקחת אותו. גם לא את התכשיר Garlicillin המכיל 1MG של AJOENE.כעיקרון זה חומר בטוח.
אולי זה לא יעבוד. אבל אין הרבה מה להפסיד. יש לשם שום אפקטים אנטיביוטיים על מגוון חייקדים כך שבעיקרון רק בגלל האפקטים האלו הוא טוב. דרך אגב החומרים שבשום מתרכזים בריאות כך שיש להם אפקט מוגבר בדיוק איפה שאנו רוצים שהם יפעלו. (וזו הסיה שכשאוכלים שום אחרי כמה שעות מריחים את השום בנשימה (כי הוא מגיע ממערכת העיכול לדם ומשם לריאות).

אם החבר'ה שפירסמו את המאמר ימשיכו לעבוד (וממה שראיתי הם עובדים על זה כבר משנת 2000 בערך), אז במקרה הטוב בעוד 5-10 שנים תהיה תרופה שכנראה תהיה פחות או יותר Garlicillin. ההבדל יהיה כנראה המינון (ושיטת היצור של החומר).

לבן שלי מעולם לא היה פסאודומונס, ואני כבר עושה מאמצים לקנות את התכשיר הזה.

למעלה