אור כוכב קבלי הסבר על תרנגולת ועוד..

אור כוכב קבלי הסבר על תרנגולת ועוד..

סדנת תרנגולת

איך ליצור עץ עם מגנון לפה

איך ליצור דרקון לא קטן מכיסא גינה [סרטון בעריכה מחודשת]

יעלקר

Well-known member
מנהל
דבי תודה על השיתוף.מאחלת לכולם ימים שקטים

יותר ו
גדול לכל חיילינו באשר הם.

קבלו עדכון לגבי הסדנאות ביוטיוב.....

כל מי שחיפש את הסדנאות מחקתי אותן והעלתי חדשות ללא מוזיקה. קיבלתי התראה על זכויות יוצרים למוצרט.....
ואני חשבתי שמוצרט מותר....טוב הכל נמחק והעלתי חדש ללא מוסיקה. ....לא בא לי להסתבך.
להלן הסדנאות החדשות והישנות המשודרגות ....תוספת וידאו שמצאתי בסידור מאגר המחשב....

סביבון
https://www.youtube.com/watch?v=qW4pxwimO2I&feature=autoplay&list=ULwPW2wWmScbo&playnext=3.#t=1m42s
תרנגולת
https://www.youtube.com/watch?v=GzmAjRaKnMI&feature=channel&list=UL.#t=1m27s
תרנגול
https://www.youtube.com/watch?v=mhQ80hkMgJE&feature=channel&list=UL
סופגנייה
https://www.youtube.com/watch?v=wPW2wWmScbo&feature=channel&list=UL
עכבר
https://www.youtube.com/watch?v=t53iEG6fNHY&feature=channel&list=UL
קוף
https://www.youtube.com/watch?v=AIHM99pmp-w&feature=channel&list=UL

בקרוב עוד המממממון סדנאות והנה מה שמצאתי על

זכויות יוצרים....שלא תגידו לא ידעתי . גם תמונות לא שלכם כולל איורים שמסתובבות ברשת אסור להעלות!!! ברגע שמשהוא יתלונן עליכם ליוטיוב,
או לגוגל וכן הלאה אתם תחטפו את תביעת חייכם .....אולי הגזמתי אך עדיף לחשוב פעמיים ולהעלות רק חומר ששייך לכם.
זה כולל לוגו שעצבו לכם...הלוגו לא שייך לכם רק עם רכשתם מהאומן את הזכויות ואם לא אסור לכם להעלותו אל האתר או לפרסמו....שלא נדבר על העתקות של לוגויים מחו"ל....
הנה המאמר :
http://www.haaretz.co.il/captain/net/1.1172681

קריאה מהנה ומקווה שהארתי את עיניכם....דבוש

מחזק את דברי דבי

לאחרונה התרבו האיסורים ובעיקר ההקפדה על זכויות יוצרים של כל סוגי היצירות באשר הן!
ברוב המקרים לא מסתפקים באזהרה כפי שקיבלה דבי וטעות קטנה עלולה לעלות ביוקר והרבה יותר ממה שנדמה לכם...
לפני חודש - חודשיים העליתי הודעה בנושא והזמנתי אתכם לשאול שאלות, בזמנו לא זכתה ההודעה לתגובות רבות ואולי עכשיו זה הזמן הנכון לשוב ולעסוק בכך.
אני מזמין אתכם שוב להעלות שאלות, תהיות, תגובות וכ'ו בשרשור זה
במקביל אני אשתף בימים הבאים בכמה מקרים ומצבים שקרו וקורים ועוסקים בזכויות יוצרים על מנת שתצליחו להבין את מורכבות הנושא

זכויות יוצרים

לפני כמה זמן התקשרתי להוצאה לאור של ספר שמצא חן בעיני, ושאלתי בקשר לזכויות. התשובה שקבלתי, היתה, שאם אני לא מצטטת משם , אלא רק מספרת במילים אחרות, ואם אני לא משתמשת באיורים של הספר, אז מבחינת החוק זה בסדר. אני לא בטוחה שזה אכן כך, כי שמעתי על מקרים אחרים שבהם ההוצאה או הסופר תובעים אנשים שהשתמשו ברעיון של הסיפור שלהם. האמת שעדיין אני לא מבינה מה באמת מותר. ברור לי שאסור להציג את "מיץ פטל" כלשונו, או את "שמוליקיפוד" אבל אני מכירה מישהי ששינתה את החיות המשתתפות (למשל ב"פלוטו"), נתנה למשתתפים שמות אחרים, וכך , ההצגה היא "על- פי...". אני לא בטוחה שאין כאן סוג של גניבה ספרותית, מצד שני, מה שכתבתי בהתחלה, שבהוצאת הספרים נאמר לי שהזכויות הן לא על הרעיון, אלא על הטקסט, האיורים והשמות...
אשמח לדעת מניסיונכם.
ודרך אגב, דבי, לדעתי על מוסיקה של מוצרט אין זכויות יוצרים- הוא מת (לצערינו) ממזמן, יכול להיות שהזכויות הן על הביצוע וההקלטה?

ורד ורוני

כמו שציינתי לא פעם, נושא זכויות היוצרים הוא עניין סבוך ומלא סעיפים, תתי סעיפים, חוקים שלא תמיד ברורים ואין סוף נקודות ששנויות במחלוקת.
מעבר לזה שאני לא הייתי מסתמך על תשובה כמו שקיבלת ורד ( בואי נראה את מי שאמר לך את זה שולח לך מכתב התחייבות שבמקרה של תביעה מצד הוצאת הספרים שהוא עובד בה ואו מצד הסופר\ת, יורשיהם ואו מיופיי כוחם, הוא לוקח על עצמו את מלוא האחריות הפלילית והכספית...)
אכן יש הבדל בין רכישת זכויות לספר לצורך המחזה\הצגה\תסריט לבין השימוש בציורים שבו,
רכשתם,קיבלתם זכויות על הספר?!
זה לא אומר שמותר לכם להשתמש בציורים מתוכו ועל כך יש לקבל אישור נפרד ממי שאייר וצייר!!!
המפיק שאני עובד איתו רכש זכויות לספר: "האריה הרעמתן והג'ירפה גם" דרך הוצאת הספרים ולווה בכל תהליך הכתיבה, הפקת והרצת ההצגה ע"י הסופר דב אלבויים שהיה מעורב בכל הפרטים מקטן ועד גדול וגם הוא לא ידע שכדי שהפלקט יהיה בדיוק ככריכת הספר שלו ( כפי שהוא רצה בעצמו ) יאלץ המפיק לנהל משא ומתן נפרד עם הצייר שאגב כמעט והוציא צו מניעה להצגה אחר מס' חודשים שהיא כבר רצה על הבמות!
ולא זאת בלבד,המפיק והסופר רצו מסך אחורי כדוגמת השכונה המצויירת בספר וגם על כך שילם המפיק סכום לא מבוטל בכלל וזאת למרות שהצייר המקורי כלל לא צייר את המסך בעצמו
לגבי זכויות על רעיון - או שהוא לא הסביר לך את הדברים נכון או שאת לא הצלחת להבין את כוונתו עד הסוף
מדובר על הרעיון הכללי ולא על העלילה עצמה!!!
בואי ניקח כדוגמה את הסיפור "מיץ פטל" - הרעיון הכללי של חיה שמגיעה ליער ואף אחד עוד לא פגש ובמהלך העלילה היא רוכשת חברים חדשים אינו שייך באופן אישי לחיה שנהב הסופרת והוא חופשי לשימוש כולם, כפי שעשו זאת סופרים רבים עוד הרבה לפניה,
על השלד הרעיוני הזה ניתן לכתוב אלפי וריאציות נפלאות אבל אם לעומת זאת מישהו ייקח את עלילת הסיפור,ישנה קצת את הסצינות והסדר, לא ישתמש בטקסט הכתוב בספר ובמקום ארנב ישים חיה מסוג אחר,יחליף גם את האריה והג'ירפה, ישנה את הצבעים של הבית, התריסים, החלונות ואפילו את שם הסיפור המקורי, זו עדיין עבירה על זכויות ואף עבירה חמורה יותר משימוש ללא זכויות שכן זו, כמו שציינת, גניבה ספרותית

נכון, אולי שינוי השם יקשה יותר על הסופר\ההוצאה\בעלי הזכויות לעלות על זה אבל כשזה יקרה (וזה קורה
) התוצאה מאוד לא נעימה ובעיקר לא זולה בכלל

לדעתי האישית,אם פועלים ככה אז מעבר לזה שמרמים את היוצרים, מרמים גם את הקהל וזו בעיני נקודה חשובה באותה המידה

לגבי עניין הע"פ - מכיר את ניסיון ההתחכמות הזה שמניסיוני לא יחזיק מעמד מול בית משפט ועו"ד טוב.

רוני, שמח שאת תשמחי לשוב ולעסוק בנושא

את מוזמנת להעלות כל שאלה שמעניינת אותך ואני אשתדל לענות עליה כמיטב יכולתי והבנתי.
אם את שואלת אותי, אין דבר כזה שנקרא חוג שעת סיפור,
לא פעם מחיתי על השימוש במילה חוג כשהיא לא עונה על מה שאני מגדיר ומבין כחוג.
גולשים כתבו שהם עושים חוג תיאטרון בובות בגנים ובמתנ"סים, אלא שמה שאני חשבתי כחוג שבו הילדים לומדים מושגים הקשורים לתחום,מכירים סוגי בובות ומתנסים בעצמם ביצירת בובות,בהפעלתן ובהופעה מול קהל, התבררו כהצגות ואו שעות סיפור לכל דבר שפשוט מועלות באופן קבוע אחת לשבוע - חודש באותו הגן או המתנ"ס

זו פשוט פעילות קבועה ולא חוג!
מאחר ובדר"כ רוב הסיפורים כמו שהם במקור, קצרים מדי ל45 דק' של שעת סיפור ולכן מוסיפים המבצעים טקסטים נוספים לאלה הכתובים בספר...
השתמשת בטקסט עצמו - כמו שכתבה ורד, כבר נכנסת לעניין הזכויות , אם הוספת טקסט משלך - יש פה כבר עיבוד שמחייב הסכמה,
יש תפאורה? מוסיקה? זו כבר סוג של הצגה קטנה אז כל שכן.

כמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי מעליכן, יש באמתחתי עוד סיפורים, דוגמאות ועצות שאני רוצה לשתף ולחלוק עם כולם כדי שתדעו להתנהל בצורה נבונה,חכמה וזהירה

אבל אחרי השבוע פלוס הקשה הזה שעבר על כל תושבי המדינה,לא נראה לי שכדאי שנפתח את השבוע החדש בנושא כבד שכזה ובסיפורים לא נעימים
עכשיו כשהלחץ קצת ירד מעלי, נוכל לעסוק בזה באריכות ובפירוט באחד מימי השבוע

זכויות יוצרים

בעצם, מה שנראה לי הכי נכון לעשות- במקרה שלי, שאני רוצה להכין הצגה " על- פי" זה בכל זאת לבקש אישור בכתב, ולא כמו שנאמר לי בע"פ. הדבר האחרון שהייתי רוצה להיות מעורבת בו הוא גניבה ספרותית...
העניין הוא,, שמי שמעביר "חוג" תיאטרון בובות- וכך זה נקרא בגנים ,דודי, וכל שבוע מציג הצגונת קטנה,(אני לא עושה את זה, אבל יש רבים שכן, וזו דרך נהדרת להכיר לילדים ספרות טובה- כמו גם תיאטרון טוב) לא יכול באמת להתעסק עם עניין הזכויות. ההרגשה היא, שיש ספרים שאי אפשר לספר, מרוב שההוצאות או הסופרים קנאים להם.
דוגמא הפוכה, (ולדעתי כבר סיפרתי עליה כאן בפורום,) לפני כשנתיים פניתי למיריק שניר, ובקשתי את רשותה להשתמש בחומרים שלה. היא איפשרה לי בכזאת נדיבות ושמחה, (ובאמת שאין לי בעיה עם לשלם מה שמגיע...) ואני מרגישה שאנשים רצים לקנות את הספרים שלה אחרי המופע שלי, כי אני כל כך אוהבת אותה ומפרגנת לה ולסיפורים שלה, שזה מגיע לקהל ומעודד אותו לשוב ,לשמוע ולקרוא את החומרים שלה. (טוב, אני מודה, היא לא צריכה אותי לקידום מכירות, השירים שלה כל כך מתוקים , יפים ונוגעים ללב, שהם עושים את העבודה בעצמם), אבל זה אף פעם לא מזיק לסיפור אם מציגים אותו היטב.
אני לא טוענת חלילה שאפשר להשתמש במשהו בלי אישור, - אני בעצמי פעם רגזתי מאד, כשמישהי צילמה דקלומים שכתבתי בלי להודיע או לבקש, וחילקה אותם לגנים שהיא עבדה בהם (זה לא שאני אלתרמן או משהו, ומה שכתבתי היה לשימוש מקומי, ובכל מקרה אני תמיד שמחה לתת ולשתף את הדברים שלי, רק ציפיתי שיאמרו לי...)
אבל בכל כך הרבה מקומות מציגים או מספרים סיפורים ידועים ומוכרים- האם באמת כולם קיבלו אישור? והאם אתם מכירים מישהו שפנה להוצאת הספרים ו/או לסופרים והתבקש לשלם? איך זה מתבצע? אם כן, אשמח לשמוע על זה, כי אני, עד עכשיו, מספרת ומציגה רק אגדות עם ישנות ועתיקות- כדי לא להסתבך. (חוץ מסיפורי מיריק הנהדרת, כבר אמרתי...)

תודה דודי

מסכימה איתך עם ההגדרה לחוג.
בעיקר בתור אחת שכבר כמה שנים מעבירה חוגי תיאטרון בובות בהם מלמדת יצירה והפעלה של בובות תיאטרון.
פשוט זאת הטרמינולוגיה בה משתמשים הגנים, לכן קראתי לזה כך שיבינו על מה אני מדברת... ובכל זאת מסכימה עם דבריך לחלוטין.
תודה על תגובתך המפורטת

ש ר ו נ ת

New member
אותי מאוד מעניין

שני דברים עיקריים:
1. האם יתכן שסופר אינו מוכן שימחיזו אחד מספריו במסגרת מצומצמת של מפגשים קבועים בגנים?(כפי שביקשת דודי אינני משתמשת במילה "חוג"
)
2. כולם מדברים על לשלם, מישהו פה יכול להגיד לי באילו סכומים מדובר בערך? מאות? אלפים??? ושוב, לא מדברת על הצגות שרצות בהיכלי תרבות(כמו הדוגמאות שלך דודי) אלא על מפגשים קבועים של שעת סיפור בגנים מקסימום משחקיות ומתנ"סים קטנים כשהתשלום אלי הוא גלובלי ולא מכירת כרטיסים פרטית וכן ההשקעה בהתאם.

אשמח מאוד אם תאירו את עיני!
שבוע טוב לכולם

למעלה