בוקר אור ליום חדש...יש חדשות לבקרים

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש...יש חדשות לבקרים

לא משעמם אצלינו ובעולם....

misu007

New member
בוקר טוב

נכון מאד אצלנו כל יום סיפור חדש אם בפוליטיקה אם לא אז בעיריה

"אין פה רגע דל, או סקנדל או פסטיבל..."

מורי התיכונים השביתו את הטיולים עד הסדרת מעמדם.
לקח להם עשרות שנים עד שיפול להם האסימון ויבינו שהם מסתכנים בחינם להסתבך בשרשרת של בעיות, ורק אחרי שמישהו הסתבך קשות, הם התעוררו.
היתה תקופה של שנתיים שהדרכתי בתי ספר ולפי חוזר המנכ"ל מי שאחראי על הטיול הוא לא מורה-הדרך, אלא המחנך.
שאלתי אותם פעמים רבות אם הם לא מפחדים להסתבך, אולם הם , בתמימות, ענו שבית הספר מכסה אותם.
מה שכמובן לא נכון.

אני עצמי מעולם לא הסכמתי להדריך שלא במסגרת חברת נסיעות שהביטוח שלה כיסה אותי.
פעמים רבות פנו אלי בבקשה להיות מדריך קבוע של קבוצה, הסכמתי בתנאי שישלמו את הביטוח שלי (אז זה היה המון, כ-6000 שקל לשנה).
כששאלו למה ביטוח כל כך יקר, הסברתי להם שזה לא ביטוח למטיילים, הם שיבטחו כל אחד את עצמו, אלא ביטוח שלי נגד המטיילים שעלולים לתבוע אותי בגלל דבר זה או אחר.
מעולם לא הדרכתי טיול פרטי, פרט לטיול אחד לאורך רכבת העמק עם חברים מפורום התחבורה הציבורית, כאשר אני מבהיר לכולם בכתב שלא מדובר בטיול של קבוצה, אלא טיול שלי לאורך מסילת הרכבת מחיפה לצמח, ואם מישהו רוצה להצטרף, אני לא אגרש אותו אבל אני גם לא אחראי עליו, ואם יהיו שאלות למישהו, אין לי בעיה לענות.

כבר היה לי פעם סיפור עם קבוצה שהדרכתי לכרתים, שם היה זוג שסרב באופן קבוע להגיע לאוטובוס בשעה 0800, בטענה שהם יוצאים לטיולים לא לפני השעה 1000. וזה נודע לי אחרי שביום הראשון חיכיתי להם ואחר כך הלכתי לברר אם לא קרה משהו, וכל העיכוב לקח חצי שעה כשכולם ממתינים באוטובוס.
הזוג הזה, לא התרגש ובכל יום שכרו רכב ונסעו לטייל בסביבה. (הרי לא ידעו היכן, סתם).
בחזרה ארצה הם תבעו את חברת הנסיעות ואותי שלא לקחתי אותם לטיולים.
מסרתי את עדותי על מה שהתרחש, והצגתי בפני השופט את תכנית הטיולים שבה כתוב במפורש שהטיולים יצאו כל יום בשעה 0800, ומי שלא מגיע, ייחשב כאילו לא רצה לצאת לטייל.

השופט קיבל את הדברים, דחה את התביעה של הזוג, והטיל עליהם קנס 700 שקל לחברה ו-700 שקל לי.
הם ערערו לבית המשפט המחוזי.
השופט המחוזי ביטל את פסק הדין של בית משפט השלום, וקבע שעליהם לשלם לחברה ולי ולכל הנוסעים, לכל אחד 700 שקלים.....

עידן ה-"חבר'ה" וה-"סמוך". מת.

עמיקם10

New member
הדרכתי כיתה מט'-יב בשנים בקיבוץ לא היו אירועים כאלה

למדו בתיכון איזורי עמק המערבי ביפעת. אצל מאיר איילי המנהל.

אין שום קשר בין קיבוצניקים לעירוניים בהתנהלות

באחד הימים הדרכתי קבוצה עירונית בתל דן כשאני מנסה לעורר בהם ענין בין אם בהצגת מצגות על מה אני מדבר, לימוד ליצור זרים מעלי דפנה וכו.
ארשת שיעמום היתה נסוכה על פניהם וכל העת רק שאלו איפה קונים פיתות עם לבנה, מתי הולכים לקנות שמן, מתי ארוחת צהרים, וכו.

ליד בריכת השיכשוך פגשתי מורה דרך צעיר ואיתו קבוצה של קיבוצניקים שעשתה רושם שהצעיר בהם בן 70. הוא קיטר על מר גורלו כי אלו כל הזמן שואלים שאלות ורוצים לדעת וזה מעייף אותו.

התברר לי ששתי הקבוצות למעשה עושות את אותו מסלול, והצעתי לו להתחלף. הוא הסכים בשמחה, ושנינו היינו מרוצים מאוד, הוא מהקבוצה השיטחית שכל מעייניה אוכל וקניות, ואני מהקבוצה שרצתה לדעת עוד ועוד וממש התלהבו מכל דבר שהראיתי להם או הצגתי במצגות תוך כדי הדרכה. וכך מימשתי את יכולותיי כמורה-דרך ותיק. לי היה כיף וחזרתי הביתה מסופק כפי שזה לא קרה לי זמן רב.....

מינהר

New member
עמיקם, בעניין ההתישבות בשטחים- ברור שאתה צודק

וצודקים אלה שאומרים שמותר ליהודים לגור שם. אבל צדק לבד לא מספיק. צריך גם בטחון. וזה יושג אם יהיה פחות חיכוך עם אוכלוסיה ערבית עוינת ומוסתת.

עמיקם10

New member
בשטחים יש 100 אלף מבוגרים והיתר ילדים.יש שם המון ילדים

שיגדלו לא בטוח שירצו לחיות בין ערבים. כמו שבגליל זה לא גדל. גם ערד הגיעה לשיא. 12 אלף לא עולים מרוסיה. והיתר כן. חושב שהבעיה היא שכור ההיתוך לא מתקדם לשום כיוון וזה בגלל הממשלה. היכרתי כמה עולות מאתיופיה שתיים בעצם ועשר עולות ועולים מרוסיה שהתרבות שלהם שונה משלנו-חלק יודעים עברית לא רע אבל לישראלים לצברים ולותיקים כמוני וכמו מאיר שנולד ביבנאל יש שפה אחרת ומשותפת. שנינו מדברים על אותם דברים בעיות ונושאים ולא איכפת לנו למי מצביע כל אחד. אגב- רואים שמתנחלי חברון הם לא סתם קיצונים ולא אכנס למה. הם מתעסקים עם סכנת ההתבוללות שבעצם זה התבלבלות שלהם. כי את מי זה מעניין. פתאום יש 'קרן לישראל' ובשבילי ישנה רק קרן פלס.שרזתה פתאום..עם שני ילדים. והיא מה זה מוכשרת. ואלה הנושאים שמעניינים אותי. אחרי שעשיתי כמה סרטים עם השם AMI BRILL ביו טיוב. על הקיבוץ שלנו שהיה פעם. ויש גם סרטים יפים של GABI LOCKER גם מרמת דוד לשעבר על אבן יהודה ועל הדובים שאוכלים דגי סלמון ועל הלחם האתיופי- וזו התרבות שלנו [כמעט] כמו שמאיר כתב על הרכבת בעמק. או על כרתים. ובפיס-בוק אתמול מצאתי חברה ותיקה מאוד ואמנים זמרים מפורסמים שמתכתבים ופתחו שם דפים. שולה חן ואורי הרפז. שולי נתן[שעשתה לי לייק.] ואבינעם קורן. הבנתם את זה. המחשב הוא עולם בפני עצמו ומה שאין באינטרנט אין בעולם.
אגב שיוליקה נסעה להונגריה אז מי שומר כאן. לילה טוב !

מינהר

New member
מאיר, לא יאומן הסיפור על הזוג וה-700 שח.

עד איפה חוצפה של אנשים מגיעה. אחד מהם עו-ד במקרה?

יכולתי לכתוב ספר על התנהגות ישראלים בטיול

אבל אחרי 50 שנה בתוך הקלחת הזו, לא הייתי מעוניים בזכרונות כאלו.

למעלה