לרגע חשבתי שהכל חוזר והמבצע ימשך..אבל השקט ימשך
5 ימים..נקווה שיצליחו לגשר על כל הבעיות....ועכשיו יתחילו
כל הועדות והחקירות על המבצע..היום תערך הפגנה של תושבי הדרום
נראה מה יבטיחו להם?ומה יקיימו....
שאלו פעם את אשכול-
"למה אתה מבטיח לבוחרים על כך הרבה הבטחות?"
ענה להם - "זו לא בעיה, כיוון שלא הבטחתי לקיים את מה שהבטחתי"
וזו כל תורת הפוליטיקאים על רגל אחת.....
אנו הולכים לסעודה...
זה נזכרתי אפרופו הועדה לזכויות אדם החד צדדית. והאיומים של אבו מאזן לפנות לבית דין בינלאומי נגד ישראל. נגד החמאס הוא לא מעלה בדעתו. למה? הוא כמותם.
היי, בעניין הבנקים- יעצו לי להשקיע קצת בקרן ארופיות
בשביל הגיוון. אני לפני כן היתי מושקעת קצת בקרנות ארץ וקצת בארה-ב.
בינתיים הקרן הארופית ירדה בחודש 8% ב- גלל המהומות עם רוסיה ואוקראינה, כנראה.
אני מה זה מאוכזבת ששמעתי בקולם. מה דעתכם?
לדעתי 'מצב מבצע' מצא חן בעיניהם.הם יחזיקו אותו ואותנו שנה,
על אש קטנה. כמו בהתשה עד שישיגו משהו ממשי.
איך אפשר לחשוב בכלל שהצבע אדום יידהה.
יש לנו ממשלה הססנית שלא מבינה את הערבים האלה ואת הערבים בכלל.
משנת 627 הם מחזיקים כאן את ובארץ ישראל עם הפסקה של 30 שנות מנדט בריטי מ-1917 עד 1948.
מאז כל פעם לאיזה ערבי מתחשק לירות על ישראל. לחפור מנהרה.להרוג מישהו.לפוצץ מישהו. והעולם מוחא להם כפיים.
והורדת התאומים לא הספיק לארה"ב.. עובדה.
הרומאים מצאו את הקנאים פסיכים על ההר במדבר שפכו סוללה..וגרמו להם להתאבד.המון מושגים ששייכים לסיטואציה.פסיכים.עבודות עפר. מחדל. התאבדות.מאות הרוגים.ובסוף עוד אמרו שזה בלוף של בן מתיתיהו הבוגד המשת"פ.
וטוען שהם רוצים לכבוש את ירדן ואת סעודיה. הוא נפגש עם ג'ונבלאט, מנהיג דרוזי בלבנון, נדמה לי, ואמר שהוא מגן לא רק על חזבאללה אלא על כל לבנון.
ושלישראל דאעש מביאים תועלת [כי מעסיקים אותו כנראה]. היום בגלובס.
כנראה שכדי להכות שטן- צריך שטן יותר גדול.
איזה טובה זה לישראל, רק שהם מעסיקים אותו, איך שהוא הסתבך עם סוריה, זה באמת לטובת ישראל, הוא עסוק מעל הראש עכשיו עם הפחד מדאעש,
הם מחפשים אותו ,את הפחדן הזה, חוץ מדיבורים והפחדה , אין בו כלום !
בממשלותיו בגלל האוריינטציה האמריקאית.
הקומוניזם שיגע אותם והקיבוצים התפלגו [1951]גם 'בגלל סטאלין' אם כי לא רק בגלל זה. אלא בגלל שחששו שהרוב המפ"מי יבקיבוץ שתלט על הקיבוצים שבו היו חצי מפא"י וחצי אחדות העבודה בהנהגת טבנקין מעין חרוד. [שהיתה מאוחדת ם מפ"ם עד 1954]
אצל מאיר יערי גילו במגירה -האזנה של הש.ב.כ אבל איסר הראל ראש הש.ב.[שהעולם הזה גילה לנו מה זה] חשד גם באמא שלו. בסוף בן גוריון זרק אותו מהתפקיד. ומינה את מאיר עמית.
אצלנו בקיבוץ-כולם היו מפא"י ובקיבוץ השכן גבת-היו חצי חצי. חיים גבתי שר החקלאות של גולדה-היה מנהיג המפא"יניקים בגבת.והם יסדו יחד עם 'קבוצת השרון' ששכנה יחד עם קבוצת עיינות ברמת דוד את קיבוץ יפעת אחרי 25 שנה הגבעה שבה שכנו עיינות והשרון היתה צפופה לשתי קבוצות והשרונים יחד עם המפא"יניקים של גבת ייסדו את יפעת.[משם ח"כ לשעבר העו"ד חגי מרום]
יפעת קיבוץ גדול למדי, וקבוצת עיינות הרויחה שטח של קבוצה שלמה שפונה-אך לא גדול מדי. כעת שמה קבוצת רמת דוד. שהיא בת 88 שנה.