גם בחג ובשבת מתעוררת מוקדם...היום מנוחה לייגע

הדסהש1

New member
גם בחג ובשבת מתעוררת מוקדם...היום מנוחה לייגע

נחה מכל החגים והשבתות...הגב צועק הצילו...מקווה שיהיו רק בשורות טובות...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לחג שמח אחרון

היום בצהריים ניסע למרכז.... התנועה תיזרום רגיל...
אנחנו תמיד נוסעים נגד כיוון הלחץ בתנועה.... מי שירצה לטייל בצפון יסע מולנו...
במוצ"ש יסעו כל עם ישראל שנסע לצימרים בצפון ולכינרת חזרה למרכז...

ניתקתי את מערכת ההשקייה בגינה כי חשבתי שירד גשם... גשם לא ירד אפילו טיפה!!

ladybug4NLP

Active member
ואני תקועה כל השבוע בבית עם שפעת-כאב ראש וגרון וכל השרירים

כואביים.

אבל מה - ללא רצון איבדתי 3 ק"ג

הכי מבאס כי שמחת תורה זה יום שמח וגם בדרך כלל הולכת לבית הכנסת לתפילת יזכור והשנה לא הלכתי וגם יש לי יום הולדת בשמחת תורה

באסה לבלות את יום ההולדת במיטה

יוליקה

Member
מנהל
ליידי, תהיי בריאה, אולי זה סימן שהחורף יעבור עלייך בשלום...

עמיקם10

New member
אין סימנים רק מקרים, סיבות, ותוצאות. ואמונות תפלות

המחלות נגרמות. האמונות נרכשות. והתוצאות מאלהים גדול. אבל זה היה בצחוק. והצחוק טוב לבריאות.

מינהר

New member
צרפתי תמונת צמח באתר אחר, והיא לא עלתה.שאלה

לחובבות הגינון, איך קוראים לצמח זה שבצבעיו דומה ליהודי הנודד.

ליידי, האם עשית זריקה נגד שפעת?,

או שלא הספקת.
בעלי גם היה לו שפעת רצינית, אבל הוא לא עושה אף שנה זריקה, גם אני לא.

ladybug4NLP

Active member
חלילה-לא עושה זריקה נגד כלום- אשאר בחיים גם ככה

חסר לי חיידקים?

אמא שלי עשתה לפני כמה שנים חיסון נגד שפעת וכמעט מתה

אז לא תודה.
נעבור גם את זה

ליידי, כמוך כמוני, מעולם לא עשיתי ולא אעשה שום

זריקה של שפעת, בעלי עשה פעם אחת בהשפעת הרופאה שלו, למחרת הוא התעלף בבית, היה לו מנויי בשח"ל
אז בזמנתי אותם, מאז גם הוא לא עושה יותר זריקה נגד שפעת !
מאחלת שלכולנו שנהיה בריאים !

הכל אישי, כל אחד והתגובות שלו לחיסון

משך שנים רבות בחורף השתעלתי כל כך שכאבו לי הצלעות, הגרון שרף לי מאוד וחיסלתי גלילי נייר טואלט בכמויות מפחידות.

לפני כעשר שנים בהשפעת אשתי התחלתי לקחת חיסון, ומאז נעלמו כל התופעות הללו בחורף , לחלוטין.
בקופת חולים האחות יודעת שיום לפני הגעת החיסון למרפאה היא מתקשרת לאשתי, ואנחנו מתייצבים בבוקר לקבל את החיסון (פעם זה עלה כסף, היום הבינו שהחיסון חוסך למדינה אלפי ימי אישפוז, אז זה בחינם).

מינהר

New member
יוליקה, התמונה שצרפתי לא נפתחת כאן. ראיתי

שכתבת אצל יהודית על עניין כזה. יש בעיה בתפוז. תוכלי בבקשה לברר איתם? אני מקבלת איקס במקום תמונה.

לכן לוקחים חיסון, כדי לא לקבל שפעת

גם קרו לי דברים מעניינים (לא מאחל לאף אחד) כשבעיקבות אירוע חמור, נמחק אירוע אחר......

פעם היו לי כאבי ראש קשים מאוד, שנים רבות ממש לפחות פעם בשבוע , בקבוק האופטלגין היה אורח קבוע על שולחני.
והנה מרגע שחטפתי את אי-ספיקת-הלב (כבר 10 שנים) אין לי אף פעם כאב ראש.

משך תקופה ארוכה היו לי התכווצויות שרירים (זה נקרא פיתול-שריר) , אלו כאבי תופת גם ברגליים וגם בשרירי הבטן והחזה, למדתי איך להתגבר עליהם אבל הדקות עד שהתגברתי הורידו אותי ביגון שאולה.
והנה, איך שהשתילו לי את קוצב הלב, נעלמה התופעה לחלוטין.

אני מנסה לראות את חצי הכוס המלאה.....

עמיקם10

New member
מאיר חבל שלא..אבל זה מה יש.וסיפור על כאב

בגיל 21 התחילו אצלי כאבים בצד העין השמאלית. האחיות בקיבוץ-חיממו עם מנורה שאני לא זוכר את שמה.
אולי גם הייתי אצל רופא. אז נראה לי שזה קורה כשהתקרב גשם.מין רמטיזם. יש לי צלקת מנפילה מאופניים מעל לאיזור בגיל 13. אבל כאמור עד גיל 21 לא היה כלום. בדיוק אז התחברתי לאשתי -בת ה-15 וחצי וחשבתי אולי זה מה שהוא נפשי-סתם מחשבה של בחור תמים.[54 שנה אנחנו יחד..אז נפשי זה משהו אחר.]
ידעתי שזה התכווצות של כלי דם קטנים אבל אז לא היה אינטרנט. בקיצור 50 שנה זה נמשך- גם בערד מדי מספר שבועות. כשהייתי רץ כאילו לשאוף חמצן-שזה מה שהציעו למיגרנות- זה היה עובר וזה באמת נראה כמו מיגרנה.וככה קראתי לזה. כדורים עזרו לפעמים. אבל בסוף גם הריצה לא עזרה-לפעמים זה חזר באותו יום. וכשהכאב היה ללא נשוא- הגעתי לרופאה ד"ר צדיקוב מערד- והיא אמרה אתה יודע מה-תרד למטה לנאורולוג ירדתי קומה ונכנסתי ללא תור אחרי שיצא אחד ולא היה אף אחד. הרופא מהעיירה חורה-שעבד בערד-סגן מנהל מחלקה נאורולגית בסורוקה-אחרי ששמע מה קורה-אמר לי זהו גמרת עם זה. קוראים לזה 'כאב ראש מפרצי'...תסתכל באינטרנט- אמר שם לועזי[-שכעת אני לא מוצא-]נתן כדורים ל-3 ימים ולא עזר. חזרתי נתן פרדיזון שזה קורטיזון שמתחילים 3 ביום ויורדים עד כדור ליום..במשך שבוע.. ומאז הכל נעלם. וכולה רופא נאורולוג מהעיירה חורה. ואם אני עוזר למישהו בסיפור הזה..אז חג שמח.
נ.ב. הייתי כמה שנים קודם אצל רופא מומחה לכאבים מהדסה ירושלים-שלקח 200 לירות או שקלים [לא זוכר מתי זה היה] נתן כדורים שלא עזרו, לדעתי הוא לא איבחן מה זה. אם כי זו תופעה ידועה כפי שהתברר.

ladybug4NLP

Active member
מאיר-אם לקחת סימווסטין או סטטינים כשלהם-בדרך כלל אלו גורמים

לכאבי שרירים קשים.
אבל עקרונית זה נכון.
אני מטופלת כבר חצי שנה בגלל כאבי ברכיים וגב בדיקור.
בערב יום הכיפורים חטפתי הרפס-זוסטר (שבעברית נקרא שלבקת חוגרת) ולא תאמינו כל הכאבים פרט לכאבי השלבקת ממש נעלמו.

מכיוון שהמחלקה היתה קלה וקצרה (אצלי דווקא התייש על הישבן) חזרו הכאבים האחרים.
כנראה שהמח לשנו לךא יכול להכיל יותר מ=X כאבים

י מ י ת 2

New member
הגשם מתמהמה. אתמול עשה לי הגנן נקיון

בגינה וגם תיקן את מערכת ההשקיה. הגינה מוכנה לגשם...
בחודש הכא יביא עוד כמה שתילים שיוסיפו צבע לגינה שהיא בעיקרה ירוקה.
אתמול הופיע ריח מאד חריף בחדר המדרגות שלנו. עד שגילינו שזה ריח של גומי שרוף. ואחר כך גילינו שהאור בחדר המדרגות לא דולק. התלבטנו אם להזעיק מישהו בערב החג והחלטנו שנמתין עד מחר בבקר. נקוה שלא תהיה עד אז שריפה.

חג שמח.

י מ י ת 2

New member
הדסה, את ממש צודקת, אלא מאי? לא רצינו

להטריד חשמלאי בערב החג וגם לא היום. ואנחנו השכנות לא יודעות לבד מה לעשות, והחשמל בלאו הכי נותק. אין לנו חשמל בחדר המדרגות בינתיים גם הריח החריף פג. מחר בבקר יבוא חשמלאי ומקוה שיפתור את הבעיה.
בענין המיגרנה שהזכרתם פה וההרפס זוסטר, לצערי יש לי נסיון מר עם שניהם. שנים סבלתי ממיגרנות. אמפולה של ולריאן ושתי אמפולות אופטלגין היו פותרות את הבעיה.כולל קומפרסים קרים ובקיצור. לא שמח. עד שעברתי איזה ניתוח שכביכול לא שייך לענין ואז נפתרה הבעיה לחלוטין. מאז אני לא סובלת אפילו מכאב ראש קטנטן. טפו טפו טפו.
הרפס זוסטר ליווה אותי המון זמן כאבי תופת. דיקורים ולייזר ומה לא, לא עזרו. בסוף עובר כמו שזה בא.
תהיו בריאים
חג שמח.

למעלה