מעדכנת....

אנה1235

New member
מעדכנת....

שלום חברים,
חוזרת אליכם לעדכן (בשמחה) שלאחר שבועיים של למידה ושמירת הוראות קפדנית, אני מיוצבת כבר שלושה ימים על ערכים של:
92 בצום ו 110 שעתיים אחרי האוכל . התחלתי את המסע עם 312 בצום ובדיקת A1C 12.1%
אני מאוזנת עם גלוקומין 850 מ"ג פעמיים ביום ואינסולין לנטוס 16 יחידות.
ברשותכם מס' שאלות ואשמח לכל תשובה מחכימה מניסיונכם האישי:
אם רמת הסוכר נשארת מאוזנת בגוף לאורך שבועות האם ניתן יהיה לשקול להפסיק מתן אינסולין או שלא כדאי?
האם הזרקת אינסולין לאורך זמן רב גורמת לפגיעה כלשהי או בעיות שכבר ידוע עליהן?
האם אפשר לסמוך על האיזון העכשווי ולמדוד סוכר רק בבוקר אחרי צום ואחרי ארוחה אחת? (ממש כואב לי באצבעות מהדקירות המרובות...) או שאולי יש מקום אחר רגיש פחות שניתן לדקור?
ודבר אחרון שגם מטריד אותי... - האם אפשר לאכול חריף? סחוג למשל? או להוסיף קצת חומץ לירקות שאני אוכלת כל יום (קולורבי,פלפלים,כרוב) מלפפונים חמוצים?

חייבת לומר שלמדתי ה-מון מהפורום המדהים הזה ומהאנשים החכמים והעוזרים שיש כאן! ולא פחות חשוב- שאבתי המון כוח בהתחלה ,כשעוד הייתי מבוהלת ומדוכאת ולא ידעתי כלום על הבשורה הנוראה שקיבלתי בגיל 47 , ובעזרתכם פתאום הבנתי איזו מתנה נפלאה קיבלתי וכמה עלי להיות אסירת תודה שקיבלתי את הסוכרת כי ברור לי שמעתה ואילך אתיחס לגופי בכבוד ואזכה לאיכות חיים הרבה הרבה יותר טובה ובריאה מזו שהייתי מקיימת ללא הסוכרת!

תודה!

תומרונתם

New member
מנהל
ברוכה השבה אלינו

איזה תוצאות יפות! כל הכבוד על השינוי שעשית, והאחריות שלקחת על ניהול הסכרת שלך.

לשאלותיך:
- אם את מאוזנת עם אינסולין, הפסקת האינסולין תוציא אותך מאיזון. זה כמו שאת נניח מרגישה רעבה, ואז את אוכלת והרעב עובר. אז אולי אם לא תאכלי, הרעב יעבור גם? לא ממש... האינסולין שאת לוקחת יש לו תפקיד חשוב באיזון שלך, ורק אם תתחילי לרדת בערכים עוד (דבר שבהחלט ייתכן אם תשמרי על משקל גוף נמוך, תזונה מתאימה ופעילות גופנית) אז יהיה מקום לשקול הפחתה עד הפסקה של תוספת האינסולין. כל זה כמובן בהנחה שאת טייפ 2, אני חושבת שכן אם אני זוכרת נכון

- הזרקת אינסולין לאורך זמן לא גורמת לפגיעה. יש הטוענים ששימוש מוגבר באינסולין מוריד את הרגישות אליו, אבל שוב, במידה שאת שומרת על משקל גוף תקין, תזונה נכונה ופעילות גופנית, הדבר הזה לא רלוונטי.
- בהחלט אפשר להתחיל להפחית במדידות כשאת יודעת לתכנן את היום, כלומר את יודעת מה את אוכלת ואיך זה משפיע וכו', אפשר למדוד בצום ואחרי ארוחה אחת עיקרית, ונניח פעם בשבוע למדוד שוב אחרי כל ארוחה - כדי לוודא שאת לא מפספסת משהו. הייתי מתייעצת עם המרפאה לפני שינוי כזה במדידות, לשמוע מה יש להם להגיד.
- אפשר לאכול חריף! לא שמעתי מעולם על שום הגבלה בנושא הזה...

אנה1235

New member
יש לך זיכרון מעולה

המון תודה על כל התשובות!
אני בהחלט מרגישה שלירידה במשקל ולפעילות הגופנית היומיומית (בינתיים רק הליכה...) יש קשר ישיר ורציף לירידה ברמות הסוכר.
מקווה מאד להמשיך ולהתמיד ולהפנים שזהו שינוי לכל החיים! אורח חיים בריא ואולי אף מהנה...!
אמשיך לעדכן....

שרון 4950

New member
אנה,בקשר לבעיית הדקירות ,שאת מציינת כמטרד,,

לי יש דוקרן ,שדוקר בעדינות רבה וללא כאבים,
קיבלתי אותו בבית מרקחת של קופ"ח כללית,בהמלצת רופא המשפחה.
&nbsp
הדוקרן בצבע תכלת כפי שמופע בתמונה כאן:
http://www.perrigo-pharma.co.il/דוקרנים

שרון 4950

New member
יש גם דוקרנים עם משאבה ,ולקיחת הדם נעשית מהיד ולא מהאצבעות.,

זה של חברה אחרת,תבררי בבית מרקחת שלך.

אנה1235

New member
מענין....

אני במכבי והרוקחת בכלל לא שאלה אותי מה אני מעדיפה ולא הראתה לי סוגים שונים אלא ישר נתנה את המכשיר שלהם ולומר את האמת,אפילו שאני על הדקירה הכי מינימלית - כואב!
אברר על המוצר שהמלצת.
תודה רבה!

אינטרס

לקופת חולים יש אינטרס לתת את מהכשיר שהמקלונים עולים להם הכי פחות.
הם גם מנסים לשכנע שהם הכי טובים. מנסים

אם לא דורשים פריסטייל, לא מקבלים

השילוב של התזונה, טיפול תרופתי והפעילות הגופנית עושה לך רק

טוב. לא רואה שום סיבה לשנות כרגע.
&nbsp
אם תגיעי לערכים נמוכים יותר אז תצטרכי לאזן את הסכרת מחדש עם הפחתת התרופות (או הפעילות הגופנית - אל תקחי את העצה הזו ברצינות)

למעלה