שלום! פינוי בינוי

פרויז1

New member
שלום! פינוי בינוי

ברשותכם : ישנם כבר בישראל בניינים שמאוכלסים. אזורים אחרים נמצאים בעיצומה של בניה ועל אחרים מדברים.
דרום גבעתיים, הקרוי "פרוייקט ההסתדרות" ע"ש הרחוב הראשי שחוצה את האזור בן 960 דירות, הוא אזור "מוכרז" שמדברים לעשות בו פינוי בינוי למעלה מ 20 שנה.
אולם אין בו התקדמות.

מה דעתכם?
האם יש סיכוי ממשי להתקדמות הפרוייקט באזור זה?

תודה!
 
השאלה מה מונע מהפרוייקט להתקדם?

האם תושבי האזור המוכרז? האם העירייה? האם אין כדאיות כלכלית?

ברוב המקרים מה שמונע את התקדמות הפרוייקטים הם הדיירים ועניינים ביורוקרטיים. אם מעל 20 שנה הנושא תקוע אז סביר שאין תמיכה של הרשות המקומית עם עוד גורמים נוספים כגון דיירים אדישים או מתנגדים.

קשה לי להבין למה בגבעתיים לא יהיו יזמים או קבלנים שלא ייקחו את הפרוייקט אלא אם אין תמיכה או שהפרוייקט לא ממש ריווחי.
 

פרויז1

New member
אילן צהרים טובים !

אנחנו ניזונים ממידע שמזינים אותנו.
אין לנו מקורות עצמיים של מידע זמין או אמין. הכל ממה שכאמור מזינים אותנו.

עד כה שמענו שאין פתרונות תחבורתים.
לפני כ 7 שנים הגיע שר התחבורה שאול מופז והופיע לפני תושבי הדרום. זה היה ערב בחירות לרשויות.
הוא אמר שלמשרד התחבורה עוד לא הגיעה בקשה ולכן איך יודעים שיש בעיה תחבורתית???
תראה, אילן! יכול להיות שהבקשה התחבורתית נתקעה ברמת המומחים בגלל בעיה תחבורתית אמיתיץת - אבל אין לנו מקור זמין וראמין לברר.

אדישות שכנים?
יש התעוררות. רן קוניק הצהיר שיגיב תוך 3 שבועות, אבל בהיותו ראש עיר חדש - זה נדחה לאפריל, אז זה חגים ואחרי זה חופשות הקיך ותראה מה זה 3 שבועות.

מעבר לקיטורים שאני מעלה פה - התארגנות של נגיד 50, 100, 150 דיירים קיימת. מה עכשיו?
לחתום עם עורך דין?
לחתום עם יזם?

מה עושים?

תודה.
 
קודם צריך להתאגד כמה שיותר אנשים.

שאתה אומר לי שאתם 150 איש מתוך 950 זה קצת יותר מ-15% שעם זה לא ניתן לעשות הרבה אלא אם אתם נמצאים כגוש אחד ואז אולי נקודתית אפשר לקדם משהו.

הכי חשוב זה להתאגד, תשבו ותבינו מה אתם רוצים ותבואו מוכנים עם דרישות ברורות אך הגיוניות ולא כאלו שירחיקו יזמים/ קבלנים.

לאחר שיש כיוון צריך שילוו אותכם אנשים מקצוע בעיקר עו״ד מטעמכם ולא מטעם יזם/קבלן שיבוא.

לאחר שאתם מאוגדים, יודעים מה אתם רוצים ומוכנים נשפית ומכל בחינה אחרת לקדם את הפרוייקט אז אתם צריכים לפנות ולהתקשר עם יזם/קבלן שיוביל את הפרוייקט.

לאחר מכן מי שייקח את הפרוייקט עליו או לפני שייקח עליו את הפרוייקט הוא יעשה את כל הבדיקות הדרושות.

בנתיים לא לחתום עם אף אחד אלא פשוט להבין מה אתם רוצים, להתאגד כמה שיותר דיירים כי רק כך יהיה לכם את מירב הכח מל מי שיהיה מולכם.

חשוב גם להיות מוקפים באנשים נטולי אינטרס אישי ובעלי מקצוע טובים.

זה ה-א׳ ב׳.
 

פרויז1

New member
אילן, אני לא יודע מה לדרוש.אין לי קנה מידה.

אני שומע יחסי המרה של 1 ל : - 3וחצי, 4.
אומרים לי שלבעלי הזכויות מגיע גידול שטח ל 150% .

אז בסדר. הקמתי ועד בעלי דירות של כמה בנינים שלפי הסימנים שבידינו, נהיה מחחם אחד מתוך כ- 15 מתחמים בפרויקט.
בחרנו עו"ד, עשיתי יחד עם חברי הועד אסיפה והחתמנו כ- 50% מבעלי הדירות על יפוי כח לעו"ד. (כל אחד רשאי להשתחרר מחתימתו בלי מתן הסברים. החתימה הנוטריונית העתידית - כובלת).
כל דיירי המתחם יודעים שלא חותמים לאף אחד על שום דבר בלי לראות אותי/חברי ועד - באופן אישי נוכח במקום.
עכשיו צריך יזם?

עוה"ד אמר לי שפנה לכ- 10 ורק 1 נענה. הם תפוסים.
מצב הבניה במרכז כל כך מואץ שהיזמים תפוסים?

עוד פרט : אין עדיין תכנית חלוקת הפרויקט הזה (כ-950 דירות) למתחמים (50-200 דירות) שמאושרת על ידי ועדה מחוזית. צריך להגיש למחוזי.
יש לי מידע טוב, שהפרויקט שיוגש בחלוקה למתחמים, אז המתחם שלנו הנוכחי יופיע כמו שאנחנו מאורגנים. וזה טוב מאוד.

אילן, תודה על ההתיניינות ועל הזמן שאתה מקדיש.
זה נושא מורכב מאוד. ובעלי הדירות לא מקצוענים. זה האתגר.
 

פרל דוד

New member
ברח' ההסתדרות מתוכננת "התחדשות עירונית".

ולא "פינוי בינוי".

צריך להבין שיש הבדל "תהומי" בהגדרה של "התחדשות עירונית" מול "פינוי בינוי" או תמ"א 38/2 ,מדובר על שוני בסמכויות הגופים המאשרים ובזמן ההמתנה לאישור התכנית,אז...בוא "נלמד" את ההבדלים, יתרונות מול חסרונות.[ומה באמת יקרה במתחם ההסתדרות]

תמ"א 38/2 – - מדובר כאן על תוכנית להריסת הבניין הקיים ,לפינוי הדיירים מכוח החלטת הועדה המקומית, התוכנית לתוכניות הקיימות בשכונה/איזור בו נמצא הבניין ולגודלו היחסי של המגרש עליו בנוי הבנין, לדוגמה : המגרש עליו עומד הבניין שלכם קטן מ-500 מ"ר או יותר מ-500 מ"ר יש לכך משמעות מבחינת גובה הבניין שיותר לבניה [בסמכות ועדה מקומית], יש כמובן הגבלה בשטחים שיצורפו לכל דירה בבניין ולא יותר מ-24 מ"ר.

"פינוי בינוי" - פינוי בינוי היא תוכנית להריסת הבניין הקיים ולפינוי הדיירים מכוח החלטת הועדה המקומית, והוועדה המחוזית.
בהליך "פינוי בינוי" יש לבצע שינוי בתוכנית התב"ע העירונית החלה על הבנין מכוח תוכנית קיימת, לכן, זמן הוצאת ההיתר ימשך על פני 4 שנים ויותר, בתכנית זו יש להתגבר על התנגדויות של דיירי בניינים אחרים באזור, או ארגוני סביבה ועוד, דבר שעלול להאריך את זמן קבלת ההיתר בעוד מספר חודשים או שנים – הכל בהתאם למקרה.
תנאי יסוד בתוכנית "פינוי בינוי" הוא שבבניין ובחלקה עליו בנוי הבניין יכללו 24 דיירים לפחות, גודל הדירות החדשות יעלה על 30 אחוז משטח הדירה הנוכחית.

"התחדשות עירונית" שונה במהותה, כדי לאשר תכנית זו הוקמה ועדה מיוחדת [בין משרדית] במשרד השיכון שלה הסמכויות לאישור התכנית,בהתחדשות עירונית מדובר על הריסה ובניה של רחוב/גוש/רובע שלם והקמת מגדלי מגורים חדשים במקום המבנים הישנים באותו אזור, אם עד כה דיברנו על כ-24 דיירים בבניין, עתה אנו מתייחסים למאות דיירים במס' בניינים, ולהקמת אלפי יח"ד במקומן.
גם כאן מדובר על תהליך מורכב שבו הליכי התכנון העקרוני יבוצעו ע"י הכנת "פרוגרמה" תכנונית של מתכנני משרד השיכון תוך מעורבות הועדה המקומית בתהליך, לבעלי הדירות כמעט ואין מה להוסיף בתהליך זה.

וברחוב ההסתדרות בגבעתיים אושרה "התחדשות עירונית" ע"י גורמי התכנון במשרד השיכון.

ראה מאמר בדה מרקר מחודש אוק' 2013, בנדון :

http://www.themarker.com/realestate/1.2144540
תוכנית פינוי בינוי בגבעתיים תוכרז כפרויקט התחדשות עירונית
במסגרת התוכנית ייבנו 700 יחידות דיור בשלושה מגדלים בני 35 עד 40 קומות, מדרום לקניון גבעתיים
■ לאחר אישור ההכרזה בממשלה, תקצה המדינה שני מיליון שקלים להמשך קידום התוכנית.

הוועדה הבינמשרדית להתחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון אישרה לפני מספר ימים כי תוכנית הפינוי-בינוי בדרום גבעתיים תוכרז כפרויקט התחדשות עירונית, ולפיכך תהיה זכאית להטבות מהמדינה. ההכרזה צפויה להגיע לאישור הממשלה, ולאחריה צפויה המדינה להעביר 2 מיליון שקל לקידום התכנון המתחם.
המתחם ממוקם ברחוב ההסתדרות בעיר, ואושר לפני כחצי שנה על ידי ועדת התכנון המקומית בגבעתיים כמיועד לפינוי בינוי. במסגרת התוכנית מתוכננים להיבנות שלושה בניינים בני 35 עד 40 קומות כל אחד, אשר יכללו כ-700 דירות חדשות בסך הכל, במקום ששת בניינים הקיימים כיום (ההסתדרות 11-3 בעיר), בהם 168 דירות שייהרסו. עוד כוללת התוכנית הרחבה ותוספת של מבני ציבור ושטחי מסחר לטובת התושבים באזור.

התוכנית משתרעת על שטח של 26 דונם מדרום לקניון גבעתיים וממערב לגן רבקה. עם אישורה, הועברה התוכנית לוועדה, שקבעה כי המתחם בגבעתיים עמד בתנאים ההכרחיים, ונכלל בין המתחמים אשר הוועדה תמליץ לממשלה על הכרזתם.
בתוך כך, מסרה הבוקר עיריית גבעתיים כי תוכנית הענק לפינוי בינוי, המקודמת כיום ברחובות ההסתדרות ואדמית בעיר, במסגרתה ייבנו כ-2,800 דירות במקום כ-920 הקיימות כיום, תובא לדיון בהפקדה בוועדה המחוזית במהלך חודש נובמבר הקרוב, זאת לאחר שכבר הוגשה להפקדה בעבר, אך העירייה נדרשה על ידי הוועדה לערוך בה שיפורים, בעיקר בכל הקשור לבעיות תנועה. את התכנון מטעם עיריית גבעתיים ביצעה האדריכלית רותי הרשקוביץ ממשרד בר-הרשקוביץ אדריכלים.

ההכרזה של אישור התחדשות עירונית ע"י הממשלה מקנה הטבות הנוגעות לעסקות המבוצעות על ידי הדיירים המפוּנים במס שבח, במס רכישה ובמע"מ על שירותי הבנייה וכן היא מאפשרת את דחיית המועד הקובע את חבות המס.

הנה כי כן בתהליך זה הרשויות מובילות את התהליך מול היזם [שהחתים את מרב הדיירים בפרוייקט] ולא בעלי הדירות, היזם בתכנית זו היא חברת "גינדי השקעות" [כן אותה חברה שקרסו לה המרפסות בחדרה]

התחדשות עירונית - מידע כללי באתר משרד השיכון [חשוב לקרוא] - http://www.moch.gov.il/shikum_vehitchadshut/hitchadshut_ironit/Pages/hitchadshut_ironit.aspx

מדריך לדיירים לעקרונות התקשרות עם יזם בפרויקטים של פינוי-בינוי - http://www.moch.gov.il/SiteCollectionDocuments/hitchadshut_ironit/madrich_pinuy_binuy.pdf

בהצלחה.

פרל דוד
 

פרויז1

New member
דוד, תודה על תגובתך המשכילה.

פרויקט (כ-950 דירות) ההסתדרות בגבעתיים, כולל למעלה מ- 14 מתחמים.

הפרוייקט מתחלק ל 2 חלקים :
החלק האחד - הבתים 1-13 ובהם 168 דירות שייהרסו כפי שפירטת, ובמקומם ייבנו לפי יחס ההמרה. (הוכרזו ע"י מועצת העיר לפני פחות משנה וייצאו כנראה הראשונים לביצוע).
החלק השני - כל השאר. (הוכרזו כאמור בשנת 2006).

ראש העיר החדש יכנס את דיירי הפרוייקט ויציג להם את התכנית שתוגש לאישור המחוזי.
מן הסתם זה יהיה החלוקה למתחמים.
אני לא יודע אם זה יכלול יחס המרה, מספר הקומות וכיו"ב.

דוד !
בהתחדשות עירונית ופינוי בינוי הורסים ישן ובונים חדש - בשניהם אותן תמורות לדיירים ולפי אותו יחס המרה אני משער. נכון?
 

פרל דוד

New member
יחסי המרה להערכתי נובעים מעלויות הפרוייקט.

מרכיב חשוב בהתחדשות עירונית לאור ההיקף העצום של ההריסה,הבניה, החפירות,התכנון, עלות השכירות ופינוי הדיירים למשך תקופת הבניה, היחס בין כמות הדירות הקיימת לבין הבניינים החדשים עוברים הליך ארוך ומורכב במשרדי הוועדה שבסמכותה לאשר ולהכריז על תכנית זו ולהעביר את התכנית לאישור רשויות המס כדי לאשר את הפרשי השטחים מבחינת מיסוי ו/או הקלות בהיטל השבחה.

והכל תלוי במהותו של ההסכם עם היזם, ומה אושר ע"י גורמי התכנון העירוני/המחוזי.
 
למעלה