תינוקת בת 4 חודשים
קניה ראשונית של 5.500 שקלים - עגלה וכל הקשקושים הקטנים (ביגוד , טטרות, משטח לשידה+שמיכה+מגן מיטה, מוצצים, סבונים לא זוכרת מה עוד. גם פה אפשר לחסוך בכיף, רק הסט של השידה עולה איזה 300 שקל, ות'כלס הוא מכוסה כל הזמן במשטח החתלה חד פעמי ופלנל
אפשר בכיף לשים שמיכה עבה )
מיטה, שידה, וכיסא בטיחות קיבלתי יד שניה (כיסא חדש, השתמשו בו פחות משנתיים),
ערמות בגדים (עד גיל 2!) קיבלתי יד שניה
* לגבי העגלה, טיפ של חברות שהן אמהות מנוסות - לקנות עגלה שטובה גם כטיולון. כולן המליצו, ועכשיו גם אני, על הבייבי ג'וגר. העגלה לא ברמת מחיר של העגלות היקרות, היא קלה במשקל ומאוד קל לקפל ולתפעל אותה. אני מצליחה לקפל ולפתוח אותה ביד אחת... (את הטיולון, את העריסה צריך 2 ידיים כדי להרים, אבל זה פשוט ומהיר מאוד)
קניתי את העריסה ואת הטיולון. חברות שקנו עגלות יקרות וכבדות לילד הראשון, קנו בייבי ג'וגר לשני... לי היא מאוד נוחה!
העלות העיקרית שלי היא אוכל- נוטרילון 75 שקלים לקופסה, יש מבצעים לפעמים ואז 50 שקלים לקופסה, עד עכשיו אכלה קופסה בשבוע, לאחרונה עלתה בכמות |טפוווו|
אז יותר קופסאות.
טיטולים - יש די הרבה מבצעים וסוגים שונים של טיטולים, לייף לא רעים בכלל,
אני אוהבת את האגיס
הכי יבשים בעיניי, אבל הם הכי יקרים, אז אני קונה האגיס
ללילה וסוג אחר במבצע למהלך היום (מחליפה יותר ביום).
לא שמתי לב כמה חבילות נגמרות לי בחודש, אבל זה משהו כמו 3-4.
בגדים - כמו שכתבתי קיבלתי המון המון ביגוד ראשוני יד שניה,
צריך להתגבר על המכשול של להלביש בגדים משומשים, ואז מגלים עולם חדש
ושפע בלתי יאמן של בגדים כמעט חדשים שמגיעים מחברות
רק צריך להגיד
ששמחים לקבל. אגב, אני בהחלט יכולה לקנות בגדים, אבל קיבלתי בגדים במצב מצוין, תינוקות גדלים כל כך מהר, יש לי כמה אוברולים חדשים שהלבשתי אולי פעמיים שלוש.
זה לא מונע ממני לקנות מידי פעם בגדים חדשים, וגם אמא שלי אוהבת לקנות לה בגדים חדשים, אז יש מספיק אוברולים יפים.
סופרפארם- מוצצים, די יקרים, הקטנה אוהבת את mam שזה 45 שקלים לקופסה של 2, אלא אם תופסים מבצע טוב ואז 30 לקופסה, יש לי נטייה לאבד אותם בלי סוף, אני
כבר לא סופרת את כמות המוצצים שקניתי.
יש מבצע על אוונט אז קניתי בקבוק ב 29, אני מקווה להספיק את המבצע ולקנות עוד בקבוק, הבקבוקים הקטנים כבר קטנים לי מידי. (אני משתמשת בטומי טיפ ובאוונט).
בקבוק של שמפו+סבון של ד"ר פישר - 1 הספיק לי לכמה חודשים...
משחת החתלה יש מבצעים טובים, אני אוהבת קלנדולה.
חשמל - בחיים לא הפעלתי כל כך הרבה חשמל!
רדיאטור כל הלילה, ממש קר בחדר, וחייבים לחמם. ניסיתי לחמם ולכבות, אבל לפנות
בוקר ממש קר. אז רדיאטור כל הלילה.
כל היום מזגן על חימום בסלון...
האמת שעדיין לא קיבלתי חשבון חשמל אז לא יודעת להגיד מה הנזק.
לאחרונה קניתי מייבש כביסה - עלות מייבש (יש מבצעים טובים) + הייבוש...
אני חייבת לקנות אוטו,
ומתה לקנות בית.
אני עדיין בחופשת לידה אז לא יודעת להגיד לגבי שינויי בשכר בעקבות נקודות זכות.
הקושי הכלכלי הולך להיות על מסגרת, מקווה למצוא משהו טוב,
אני עוד מעט חוזרת לעבודה
* אני רק חייבת לציין שאת כמות האושר והשמחה שהיא הכניסה לי לחיים
אי אפשר למדוד בכסף!
ובאמת, אם פתוחים ליד שניה, אפשר לקבל המון המון ציוד יד שניה. זה אקולוגי וחסכוני.