איך בוחרים אורטופד?

פרלמנים

New member
איך בוחרים אורטופד?

שרשרו לכאן:
1. מי האורטופד המטפל שלכם?
2. כיצד בחרתם אותו/ה ובאיזה שלב (הריון, אחרי לידה)
3. מה היו השיקולים בבחירת האורטופד
4. מהי שביעות הרצון שלכם מהטיפול של האורטופד?
5. האם הייתם בחחות דעת שניה במהלך הטיפול, ומה היו השיקולים בבחירת הרופא לחוות הדעת?

השרשור יישמר בשאלות הנפוצות, ואשמח שכמה שיותר ישיבו לשאלות

תודה
ג'סיקה

a y a l u l a

New member
חדשה בעסק....

אנחנו מטופלים אצל דר' לבל בשע"צ
בחרנו בו עוד בזמן ההריון.
השיקולים: היה לי חשוב ללדת בשע"צ וגם חשוב לגבס מיד אחרי הלידה.
ודבר שלי היה מאוד חשוב, כי אני זאת שלוקחת לכל הביקורים אצל הרופא, זה מרחק נסיעה קצר וחניה לא רחוקה.
לאחר בירורים והתלבטויות הגענו לדר' לבל שהתגלה כאדם מקסים ורופא מקצועי.
אנחנו מרוצים מאוד.
לא היינו בחו"ד שניה, כרגע לא מרגישים צורך.

שחפית82

New member
בחירת אורטופד

1. ד"ר פנסקי הוא האורטופד שלנו
2. בשלב ההריון נכנסנו לפורום וקראנו המלצות על ד"ר פנסקי. בשביל ללכת אליו הייתי צריכה הפנייה מקופ"ח מאוחדת אז פגשתי אורטופד ילדים (זה היה משונה...) שגם כן המליץ עליו. נפגשנו איתו כבר בהריון בשביל להכיר ולשמוע על קלאב פוט. זה מאוד הרגיע אותנו לדעת שהוא יהיה האורטופד המטפל אחרי הלידה.
3. היה לנו הכי חשוב שהוא יהיה מקצועי ובעל ניסיון. אחר כך שיהיה במרחק נסיעה לא ארוכה. ובמקרה של פנסקי קיבלנו גם בונוס ע-נ-ק שהוא נחמד, אדיב וקל לתקשר איתו.
4. אנחנו מאוד מרוצים מהבחירה שלנו
5. במהלך ההריון שקלנו ללכת לחוות דעת שנייה אבל ויתרנו על זה אחרי המפגש עם ד"ר פנסקי כי הרגשנו מספיק בטוחים עם הניסיון המקצועי שלו. לפני ניתוח הארכת גיד אכילס הוא החליט (אחרי התייעצות איתנו) להתייעץ עם ד"ר למדן האם צריך לחתוך בשתי הרגליים.

סבתא53

New member
בחירת אורטופד

אורון טופל בהצלחה רבה עי דר שינדלר מתל השומר
בזמן ההריון היינו בביקורים אצל 3 רופאים ובחרנו בתל השומר בגלל הקרבה לבית
תיקון הרגל של אורון הוא מושלם והמשכנו בטפול בתל השומר עד גיל שנתיים וחצי
אלא שאז דר שינדלר שאינו מן המחמירים הודיע לנו שאפשר להוריד את הנעליים לגמרי
לאחר לבטים החלטנו לנקוט גישה הכי מחמירה שאפשר ולמשוך עם הנעליים עד גיל 5
ולכן עברנו לטיפולו המסור של דר פנסקי למרות הטרחה המרובה בנסיעה עד ירושליים
בדיעבד היום הייתי בוחרת בו כרופא המטפל למרות הקושי במרחק מהבית
אורון יהיה בן 5 עוד 3 חדשים ואז נוריד את הנעליים סופית
אנחנו מאד מרוצים מההחלטה להמשיך עם הנעליים ומקווים שהכל יהיה בסדר אחרי גיל 5
בהצלחה לכולם
סבתא של אורון

ליבי א

New member
תשובתי היא:

ד"ר שינדלר מתה"ש מטפל בנו. בחרנו אותו בשלב ההריון הוא בדק אותנו עם האולטרסאונד ביחד ומאד עודד אותנו שהטיפול הוא 100% הצלחה.
השיקולים היו שאנחנו רוצים אורטופד מנושא בעניין הקלאב פוט וארטופד מומחה לילדים.
אנחנו מאוד מרוצים נוגה היום בת שעה ותשעה חודשים ללא זכר לקלאב פוט וטופלה בדרך הטובה ביותר.
לא היינו בחוו"ד נוספת. לדעתנו חוו"ד נוספת מגבירה את החשש ורק מבלבלת.
בהצלחה לכולם.
ליבי

נועית37

New member
התשובות שלנו...

אנחנו מטופלים אצל ד"ר פנסקי.

מיד לאחר הגילוי בזמן ההריון (שבוע 15) נחשפתי לפורום המדהים הזה שבו המליצו על פנסקי - לכן - קודם כל תודה ענקית לפורום ולעומדת בראשו.

נפגשנו עם פנסקי בבית שמש עוד בזמן ההריון, גילינו רופא מזן נדיר - רגיש ומקצועי, רציני, בעל סבלנות וכו' וכו'... הוא הראה לנו מצגת שהבהירה לנו לקראת מה אנחנו הולכים.

בחרנו בו בגלל ההמלצות ובגלל הרושם שהוא השאיר עלינו. אנחנו גרים ברחובות ונוסעים לעין כרם.

לא חשבנו ואפילו לרגע על חוו"ד שניה וגם כשהיינו בשנה האחרונה בחו"ל והיתה לנו אופציה להפגש עם מומחים "אמריקאים" ( : המעקב נעשה דרך המייל ואך ורק עם ד"ר פנסקי!

יואב בחודש הבא בן שנתיים. אנחנו מרגישים ברי מזל להיות ההורים של הקלאבר הזה ולהיות חלק מהפורום וממשפחת הקלאב פוט...

בהצלחה לכל החדשים וברוכים הבאים

נועה

תשובות

1. דר פנסקי
2. בחרנו עוד בהריון (מומלץ), קיבלנו המלצה מרופא הילדים המדהים שלנו ומבנות בפורום, הלכנו להתרשם - והתאהבנו..
3. מקצועי, אנושי, פתוח לצרכים שלנו.
4. מאד מרוצים
5. לא הצתרכנו.
בהצלחה,
יעל

JPKR

New member
התשובות שלנו

1. ד"ר פנסקי הנפלא
2. חשבנו על כך במהלך ההריון, אך ההחלטה הסופית נעשתה לאחר הלידה.ילדתי באסף הרופא ולאחר ששוחחתי עם מספר אמהות של ילדים שקיבלו טיפול שם הבנתי שכנראה לא כדאי שנטופל שם (כמה מהן דיווחו על כך שלא היו מרוצות
מהטיפול, שהתיקון לא היה טוב). התייעצתי בפורום וישר קיבלתי מענה חם ועוד חוות דעת על כך והחלטנו לנסוע לירושלים (למרות שזה 45 דקות-שעה ) ואנחנו לא מצטערים על כך
3. אנחנו מרוצים מאוד מד"ר פנסקי- מרמת המקצועיות הגבוהה והיחס האנושי החם והמרגיע. לא היינו בחוות דעת שנייה במהלך הטיפול, פשוט לא היה צורך.

תשובות

1. האורטופד שלנו הוא פרופ' ויינטרוב
2. בחרתי בו בשלב ההריון והיועץ הגנטי אמר שהוא מצויין ושבאיכילוב מחלקת אורטופדיית ילדים היא ממלכה קטנה אז עצרנו את הבחירה בו. נסענו ללדת מאשדוד לאיכילוב רק בגלל פרופ' ויינטרוב.
3. השיקולים שלנו היו מקצועיות ושאוכל לבטוח ברופא ולהאמין שהוא באמת יעזור לילדה שלי.
4. אנחנו מאוד מרוצים מפרופ' ויינטרוב
5. לא היינו בזמן הטיפול בחוות דעת שנייה, אנחנו פשוט בוטחים בפרופ' ויינטרוב.

עונה

מי האורטופד המטפל שלכם? פרופ' וינטראוב בדנה
2. כיצד בחרתם אותו/ה ובאיזה שלב (הריון, אחרי לידה) בחרנו עוד בשלב ההריון. רופא השנים שלי עובד באיכילוב והפנה אותנו אליו
3. מה היו השיקולים בבחירת האורטופד. שם וניסיון בטיפול בק"פ
4. מהי שביעות הרצון שלכם מהטיפול של האורטופד? מאוד מאוד גבוהה
5. האם הייתם בחחות דעת שניה במהלך הטיפול, ומה היו השיקולים בבחירת הרופא לחוות הדעת? לא

MiMamiMexicana

New member
גם אנחנו חדשים, עוד 3 ימים מורידים גבס אחרון!

שרשרו לכאן:
1. מי האורטופד המטפל שלכם? ד"ר וייגל בשניידר
2. כיצד בחרתם אותו/ה ובאיזה שלב (הריון, אחרי לידה) בהריון, בעקבות המלצות של הפורום ובגלל שרצינו לטפל בשניידר עקב הקרבה הביתה
3. מה היו השיקולים בבחירת האורטופד, המלצות, נסיון ואדיבות
4. מהי שביעות הרצון שלכם מהטיפול של האורטופד? מרוצים מאוד, הוא עדין ומקשיב, מסביר ורופא נהדר, הצליח לתקן (אם כי זה ברור גם תלוי בילד) ב4 גבסים קצרים ועכשיו אחד ארוך (שדווקא שמה אותו ד"ר טלי בקר שגם היא מאוד מומלצת וממש נחמדה)
5. האם הייתם בחחות דעת שניה במהלך הטיפול, ומה היו השיקולים בבחירת הרופא לחוות הדעת? לא בחרנו אבל יצא שד"ר בקר עשתה את הניתוח (ד"ר וייגל רצה לעשות בהרדמה אפידורלית ודווקא בקר בסוף החליטה על הרדמה מקומית וזה היה ממש מצויין) יום ראשון חוזרים לוייגל אחרי שבועיים וחצי מהניתוח ולפי התחזית של ד"R בקר נעבור ישר לנעליים =)
ממליצה בחום על הטיפול בשניידר, גם אהרון הגבסן בחור מקסים

השרשור יישמר בשאלות הנפוצות, ואשמח שכמה שיותר ישיבו לשאלות

פרלמנים

New member
אנחנו-מטופלים בשניידר כבר 6 שנים

הרופא המטפל שלנו הוא דר' דניאל וייגל בביה"ח שניידר.
סיפורנו התחיל כאשר המכון הגנטי בביה"ח שניידר הפנה אותנו ל"ועדת מומים" בביה"ח בילינסון (ועדת רב תחומית בה משתתפים אורטופד ילדים, גניקולוגים, נוירלוג, עו"ס ) ולאחר סקירת מערכות מורחבת שהם ביצעו (שבוע 27, סקירה שלישית) כל המומחים דנו במקרה שלנו, אפשרו לנו לשאול שאלות וכו'.
בועדה הזו פגשנו את פרופ' קלמן כץ מבה"ח שניידר, הוא העביר לנו אינפורמציה יבשה בלבד בדבר הטיפול (שיטת פונסטי, אחוזי הצלחה וכו'). החלטנו ללדת בבילינסון כי שם מכירים את המקרה שלנו, שם עשינו את קורס ההכנה ללידה, שם ביצענו את רוב המעקבים המשמעותיים וכך היה.
ילדתי את דניאל ביום חמישי בלילה. ביום ראשון בבוקר הגענו לגיבוס הראשו בשניידר, נכנסנו מיד, ללא תור (תינוק בן שלושה ימים...מיד נותנים להכנס)
לאחר שני גבסים הרגשתי שהקשר שלנו עם פרופ' כץ אינו עומד בציפיות שלי-אני זקוקה לרופא חם, מסביר, חייכן, אוהב ילדים וידידותי להורים. ביקשתי מהמזכירה במרפאה לעבור לרופא אחר ומאז ... אנחנו עם דר' וייגל ומאוד מרוצים.
יש לציין שביקרנו גם אצל דר' בקר ודר' בראון במקרים בהם הרופא שלנו היה בחו"ל, והיינו מאוד מרוצים...

מערכת השיקולים כללה גם את הקרבה היחסית של ביה"ח שניידר לביתנו (הקודם) ושמטפלים שם לפי שיטת פונסטי.
ג'סיקה

אורתופד בצפון?

נשמח לשמוע על אורתופדים טובים באזור חיפה\עפולה.

שבוע טוב

נדמה שכל ילדי הקלאב פוט הם במרכז...

אין אף אורתופד מומלץ בצפון? או האם החבר'ה הצפוניים מדרימים כדי להיות מטופלים במרכז?

תשובה שלנו

האורטופד המטפל הוא ד"ר פנסקי המקסים. בחרנו אותו בשלב ההיריון לאחר התייעצויות רבות בפורום. לנו היה חשוב שיהיה אנושי ונחמד. כמו כן אנחנו התחברנו לגישה השמרנית יותר (הוא ידוע בתור אורטופד שמרן שלא ממהר לנתח אלא מנסה הכללללל לפני שחותך). אנחנו מרוצים ממנו מאד (בלשון המעטה) והוא הפך את כל תהליך הטיפול בשני הילדים לידידותי יותר. הוא תמיד מחייך ותמיד מרגיע ואני סומכת עליו בעיניים עצומות וזה מה שחשוב.
בקיצור לדעתי הכי חשוב- אנושיות (הרי מדובר באמהות טריות ובתינוקות רכים בני יומם) והסכמה עם הגישה.

למעלה