מקרה שקרה כאשר טיילתי בדוא"מ
שהיתי בג'ונגלים בבוליביה במשך חודש וטפלתי בחיות בר (סיפור ארוך בפני עצמו)
כאשר עזבתי הצטרפה אליי בחורה גרמניה לנסיעה.
עלינו לעיר בשם סוקרה, לנו שם לילה אחד ומשם המשכנו נדמה לי לכוון הסלאר. או לכיוון לה-פאז, יכול להיות שאני מתבלבלת ביעדים, זה היה לפני עשר שנים.
בכל אופן, חלקנו חדר בהוסטל, ולמחרת הלכנו לטרמינל לרכוש כרטיסי אוטובוס.
האוטובוס אמור היה לצאת נדמה לי בחמש בערב, אז יצאנו בינתיים להסתובב בעיר.
את רוב הנסיעות בטיול עשיתי לבדי. אני מאוד דייקנית ואם האוטובוס אמור לצאת בחמש, כנראה שכבר בארבע הייתי מחכה בתחנה.
אני לא זוכרת מה בדיוק הגרמניה רצתה ללכת לראות או לעשות, אבל בגללה אחרנו ופספסנו את האוטובוס.
החלפנו את הכרטיסים שלנו לאוטובוס הבא, שיצא ב11 בלילה.
אני הייתי ממש עצבנית וזעופה.
ישבנו יחד על הרצפה בטרמינל ולא החלפנו מילה במשך שעות.
שמרתי על ארשת פנים רגועה אבל בליבי הרצתי קללות וכינויים שונים לגרמניה שבגללה אני תקועה בטרמינל מסריח (מילולית) כ"כ הרבה שעות.
לאחר מספר שעות שנראו כמו נצח, התחילו להתאסף בתחנה אנשים היסטרים. חלק בוכים וצורחים. לא הצלחנו להבין מה קרה.
התחלנו לשאול, ומסתבר שהאוטובוס שפספסנו נפל לתהום!
אינני יודעת עד היום אם היו ניצולים בקרב נוסעי האוטובוס.
אילולי הגרמניה, בטוח הייתי על האוטובוס הזה!
כאשר עלינו על האוטובוס שלנו הנסיעה היתה שקטה במיוחד. בד"כ יש מוזיקה מעצבנת בנסיעות הללו והנוסעים די רועשים, אבל הפעם איש לא אמר מילה.
הדרך חשוכה לגמרי בעת שהאוטובוס מטפס על צלע ההר בכביש צר במיוחד שהוא דו-כיווני. אני זוכרת עד כמה הכוכבים היו בוהקים באותו לילה, אך מלבדם לא רואים דבר. בכל רגע בטיפוס האיטי שאלתי את עצמי, האם זו הנקודה בה האוטובוס הקודם נפל?
ואז נזכרתי, שבארנק שלי יש עותק של תפילת הדרך עם עץ של גולני.
מעולם לא הייתי אדם מאמין. את העותק הזה נתן לי חבר לשעבר מהצבא. הוא היה בסיירת אגוז.וכאשר נפרדנו בהבנה ובהסכמה הדדית, הוא נתן לי את תפילת הדרך הזו, ואמר שכך הוא ימשיך לשמור עליי.
הוצאתי אותה מהארנק, עמדתי על גרליי ולחשתי את התפילה. כל נוסעיי האוטובוס חוץ מהגרמניה וממני היו בוליביאנים, אבל נדמה שכולם הבינו את משמעות התפילה הזו באותו הרגע.
לאחר כ 12 שעות שנראו כמו נצח הגענו ליעדנו.

תפילת הדרך של גולני עדין בארנק שלי. אמנם אינני מאמינה, אבל זה גם לא מזיק.
ואני עדין שונאת לאחר, אבל אני כבר לא ממש כועסת כאשר מישהו גורם לי לאחר, כי אני מרגישה, שדברים קורים כפי שהם אמורים לקרות.