בוקר אור לשעון החורף....

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש עם שעון חורף

שום דבר לא בורח...אפשר להזיז שעונים גם בבוקר... הרי
אנחנו כבר לא קמות לעבודה... אז אין סיכוי שנאחר...
הנכד שלי בן 5 היום נחגוג לו אחה"צ....

וכבר זכה בגביע בג'ודו

יוליקה

Member
מנהל
את המייל אתה זוכר?

כשאתה מנסה להיכנס, תלחץ על שכחתי סיסמא
הם ישלחו לך מייל עידכון סיסמא...
אם אינך זוכר את המייל תשלח להם מייל אלטרנטיבי...

יוליקה

Member
מנהל
אז איך היתה השבת שלכם? האם אנחנו אנטישמים???

יש מי שחושב שמי שלא שומר שבת הוא אנטישמי

אני רק מקווה שזה עובר.... (הקישור ארוך מידי)

י מ י ת 2

New member
כל כך הרבה דיבורים יש על השבת

על איך לשמור עליה והאם צריך לשמור עליה. ומה משמעותה של השבת. בעיני ראשית השבת היא ערך סוציאלי. יום אחד בשבוע שובתים מכל מלאכה למען האדם העובד. וכן למען בעלי החיים וכל מישנברא בצלם. ברבות השנים לקחו את הערך הזה והרחיבו אותו ואמרו מי שחייב לעבוד בשבת לתת שרותים, להאכיל בעלי חיים וכד', יקבל יום מנוחה אחר במשך השבוע.
בקיבוצים היה נהוג בזמנו לצבור שבתות. כלומר אנשים עבדו בשבת , היום הזה נרשם לזכותם. לא תמיד הסתדר מבחינת סידור העבודה לזכות אותם ביום מנוחה אחר באותו שבוע, אז היום נרשם לזכותם. היו חברים בעיקר כאלה שעבדו למשל ברפת, או בלול, שצברו עשרות ואף יותר שבתות ויכלו אחר כך לקחת אפילו חודש חופש על חשבון הימים האלה.
כאשר עברו הקיבוצים הפרטה, כל הימים האלה ירדו לטמיון.
באשר לסולידריות , בעיני זה מלאכותי.
הרצוג בא מבית חילוני אבל סבו היה הרב הראשי של ישראל, כנראה נשאר בו הניצוץ.
שבוע טוב.

י מ י ת 2

New member
אישית עברה עלי שבת מאד יפה.

ראשית ישנתי עד מאוחר עם העיתונים.
חגגתי עם חברים את הולדת הנכדה החדשה שלהם.
ומעל הכל הנכד שלי בישר לי כי הוא וחברתו עומדים להתחתן. זה יהיה הנכד הרביעי שמתחתן. התרגשות גדולה
שבת נהדרת.

יוליקה

Member
מנהל
החוק במדינת ישראל הוא 6 ימי עבודה ואפילו 5

בכל מקום עבודה ציבורי (לא פרטי) שבו עובדים 7 ימים מגיע יום מנוחה במקומו.
גם במפעל בו עבדתי מי שעבד במשמרות ועבד בשבת קיבל יום מנוחה במקומו.
ניתן היה לצבור עד 4 שבתות.

יוליקה, הנכד חמוד ,מאחלת לו צלחה בכל !

ימית, מזל טוב לזוג הצעיר, שיצליחו בכל דרכם !!!
&nbsp
הלילה היה לי לילה לבן, אני כל כך ומשתעלת, מחר יש לי תור לרופא ,בנתיים הבת הביאה לי סירופ שמאוד עוזר לי , בגלל הזזת השעון, איזה בקר ארוך היה לי !

יוליקה

Member
מנהל
לאה , החלמה מהירה - תודה על הברכות

לאה, אני לא מסתדרת עם סירופ לשיעול כי יש בו איזשהו מרכיב שטעמו לא ערב לחיכי...
אבל יש לי סירופ ביתי שאני מכינה ותמיד עוזר:

קוניאק, דבש ולימון מערבבים היטב כמו רוטב לסלט וזה ממש מרגיע....
אם לא ירגיע אז תרדמי מהקוניאק....

ג רפאל

New member
היתה לי רופאה שלא חשוב כמה השתעלי [נשמתי ממש יצאה]

סירבה לתת לי סירופ שיעול כי 1. הוא לא נכנס לריאות 2 הוא ראק עובר בגרון לשניות ומגיע לקיבה 3 הקיבה לא משתעלת.
הייתי משתמש ב'אלטרנטיבה' על חשבוני בבית מרקלחת הומיאופתי - והשיעול עבר אחרי כמה ימים.

הכי טוב. אספירין קוניאק ולישון.

יוליקה,חה חה חה , קודם אני צריכה שיהיה

לי קוניאק בבית ! אין מי שישתה את זה , הסירופ שהיא הביאה לי זה טוסופדרין, זה די טעים מאוד מתוק,
אולי לשכנה שלי יש ! בכל אופן תודה על תשומת לבך!

בעלי אמר שאני אקח במקום קוניאק

ערק, הצעירים שותים היום ערק, עשיתי ,זה די טעים,

עמיקם, אף פעם לא עשיתי חיסון,

נגד שפעת, זה לא שפעת ,יש לי ברונכית, היום אני הולכת לרופא !

עמיקם10

New member
בשביל זה בדיוק נותנים חיסון. אנחנו לא משתעלים ולא משופעים

מאז שהתחילו עם החיסון. שאלתי ? ענית. תהיי בריאה. נוסע מחר לשמוע בנאות קדומים על קוצים כמו גדילן מצוי ועכובית הגלגל. שהם צמחי מאכל. מישהו רוצה לבוא ? [רכב מראשון.]

הדסהש1

New member
אני התחסנתי ושבועיים אני עם שפעת שהסתבכה

לברונכיט..הרופאה טוענת שזה לא מהחיסון...

עמיקם10

New member
ברמת דוד היו שעבדו 12 ויותר שעות ביום

מחושך עד חושך. והיו כמובן משתמטים. אבל שמה שאלו. לא ברור למה ההפרטה גרמה לאיבוד ה'שבתות' ולא שמעתי על זה. בכלל חבר שלי אמר שההפרטה בכלל לא משנה לחבר היחיד-הוא עבד במפעל עד למותו-לצערי נפטר בגיל 70. למה לא משנה לחבר היחיד כי הוא עובד ורק חדר האוכל פועל פחות ארוחות. או שנסגר לגמרי- מקוה שאצלך יש חדר אוכל. כמרכז החברתי. ועוד דברים. נניח המכבסה שנסגרה-שולחים את הכביסה לקיבוץ אחר. לקחו מנהל קהילה ומרכז משק מבחוץ וזה לא היה אז. יש מפעל למי שרוצה לעבוד. גם שרטוט גם ניהול. בענפים איחדו את הפלחה עם קיבוצי הסביבה- לחסכון- יש רפת ויש לול. אז מה זה משנה. מחשבים משכורת לעובדים בתוך הקיבוץ. מחלקים בונוס. את זה שמעתי מבת דודה שלי בקיבוץ אחר. מי שבחוץ עובד בחוץ. כל המשתכנים בהרחבה חייבים להיות חברים. באישור כמובן.
אגב- על השיוך וההרחבה תקראי אצל איתן דלומי מראש הנקרה-באתר הקיבוצים. ברור שגימלאים זו בעיה- אבל גם בעיר יש בעיות איתם. לריב ולהסתכסך-את זה תמיד ידעו שם. ולהגיד לא..תמיד ידעו.
כעת לא שואלים כל דבר. אבל נשארו מספיק דברים.
לא בטוח שפה המקום לדבר על זה.בעיקר שאנחנו כבר לא שם. 44 שנה. אבל הקיבוץ לא עוזב אותך. תשמחי שאת בקיבוץ. כי לדעתי זה המקום הכי טוב. דשאים כמו בפארק. אין בעיות חנייה ומכירים את כולם. אני בראשון מכיר שני אנשים. בערד בהתחלה היכרתי את כולם וכעת רבע בערד. וגם היא כבר לא מה שהיתה. יללה בי.

למעלה