ה- מרק
לטחינה זה מרק כתום.
בחתיכות גדולות:גזר, דלעת , בטטה, בצל , מכוסים במים עד מעליהם ולא יותר, מלח, פלפל,. אופציונלי- שורש סלרי, שורש פטרוזליה,כמון, כורכום,קארי,אגוז מוסקט, עלי קורנית טריים. מבשלים עד שהגזר רך.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבירים את כל הירקות למעבד מזון או בלנדר וטוחנים. שומרים את מי הבישול על מנת לשלוט ברמת הסמיכות.
מחזירים את המחית לסיר ומדללים לפי הרצון. מוסיפים 3-4 כפות שמן זית.
להגשה כמה אפשרויות- ערמהשל שיני שום קלויות, ערימה של שקדים פרוסים קלויים, נענע טריה מקומצצת ואיתה פרוסת לימון, קרוטונים מתובלים, בצל מטוגן.
כל אחד מאלה יחד עם התיבול שבחרת ייקח את זה לכיוון אחר.
מרק תפוחי אדמה.כאן זה טריקי. ניתן לבשל אותם במים ואז לטחון עם הרבה נוזל, מומלץ חלב קוקוס. מגישים עם הרבה קרוטונים עתירי שום ושמן זית. תבלינים אופציונליים חוץ ממלח פלפל- מוסקט, טיפטיפה קינמון, כורכום. מתאים מאד לליווי של עלי פטרוזיליה קצוצים קטנקטן.
מרק קישואים ,פרסה ועשבי תיבול.- מזהיבים בסיר הרבה פרסה מקצצת קטן ובצל. מוסיפים קישואים חתוכים גדול, הרבה עשביח תיבול טריים- קורנית, קורנית לימונית,אזוב, אורגנו. חלק מהם או מכולם .מכסים במים ולא יותר. ניתן להעשיר בשורש סלרי חתוך גדול.מבשלים עד שהירק הקשה רך. טוחנים ללא הנוזלים. מוהלים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מלח פלפל. מתאים להעשיר בשמנת צמחית אחת .
מתאים להגיש עם התוספות שהוצעו למרק הכתום.
בהצלחה