בישולים לסופ"ש

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
פול

אני מתכנן לאכול בצהרים פול עם אורז אולי עם קצת כוסמת.
יחד עם פלפל אדום ואולי קצת מאוד גרעיני חמנייה.
הכל יוגש בטמפרטורת החדר כי חם מאוד בימים אלו.
 
סופש בסימן מעבר...

אמא שלי עוברת לבית הורים
אריזה זה דבר מתיש, מעבר על ניירת זה דבר מתיש גם אם פה ושם יש דברים מעניינים (עיתונים מסוף מלה״ע השנייה, תלושי מזון, תעודות מוות, לידה, נישואין... מכתבים ויומנים)

היום עשינו טייק אוואי מהבראסרי, אני לקחתי את הפורטובלה עם תפ״א, בצל ומנגולד - מעולה. וליד סלט עגבניות וכוסברה, חבלז.
כמו שאבא שלי נהג לומר: beats cooking

מחר בערב: קארי עם קישואים, דלעת, תפא, בטטה וגרגרי חומוס. את כל התבלינים קליתי וטחנתי במטחנת קפה, וזה מה שהופך אותו לכזה מוצלח

דאל מעדשים כתומות
אורז
לקינוח אננס במחיר אטרקטיבי מהשוק

מקווה להספיק עוד שניצל תירס, קובה סלק ולזניות לפריזר
התקווה בחינם
 

p e b b l e

New member
שייק פירות עם קייל (תודה גידי)

מכיוון ונהיה חם לאין שיעור, חזרתי למסורת השייק על הבוקר. היום עזרתי אומץ ולשילוב הרגיל של בננה, תות, מנגו, אננס ומיץ תפוזים הוספתי כמה עלי קייל. נתתי לבלנדר לעבוד יותר זמן מהרגיל, ולמרות שלא האמנתי בו, הפלא ופלא, הוא ריסק את הקייל לחלוטין מה שיצר שייק חלק עם טיפה גוון ירקרק וטעים ביותר.
חוץ מזה הכנתי נודלס מוצלח וגם ניסיתי את המוצרלה מהקשיו.
טוב, מסתבר שזה לא ממש לסופ"ש אבל שויין.
 

smaak

New member
עוד לא ברור

אני כל כך עייפה שאין לי כוח להיות יצירתית. היום הכנתי את תבשיל הסייטן שיאן אוהב, ועוד תפוחי אדמה שנשארו לי מיום שלישי בושלו, נפרסו לפרוסות וטוגנו קלות בשמן זית עם תבלינים.

יש עכשיו מרק על האש מירקות שזמנם הגיע, ועוד מעט אני אטחן את הכל. יש שם פאק צ׳וי, גזר כתום וצהוב, בצל, תפוחי אדמה, סלרי, אולי אני אוסיף קצת עדשים כתומות.

כן יש לי בתכנית הכנה של ריבת דובדבנים. קיבלתי כל כך הרבה מאחד הלקוחות, אני חושבת שבסביבות קילו וחצי או יותר, והוא אמר שאני יכולה לבוא לקטוף עוד כי הם מבשילים וצריך לקטוף אותם.
היה קטע מאוד נחמד אתמול כשאמא שלו באה לקנות לחם, אמרתי לה שאני אכין ריבה, אבל אני צריכה עוד לקנות מגלען. היא חזרה אחרי שעה לחנות, ונתנה לי במתנה מגלען שהיא קנתה לי. איזו חמודה!

ונראה לפי מצב הרוח. אני צריכה לסרוק את הרשת בחיפושים למסעדות בפריז, ואולי איזה שוק או שניים. נהיה שם רק יומיים אבל בפריז צריך לאכול והרבה.
 

גםאני5

New member
אורז בסגנון "פרסי" עם גזר ושעועית אדומה

בצל מטוגן לשלב ה"רך" יחד עם קוביות הגזר ולתיבול- כמון שלם (לא השתלב
) ציפורן (הוסיפה המון
) והמון שמיר קצוץ. בתקווה שהתחתית תצא שחומה וטעימה או שאני מתפטרת.
בנוסף, לפי בקשה של חמותי: מרק לקוסקוס לפי אמא של סמאאק אבל.. בבלנדר. ונשמח לרעיונות נוספים למרקים בטעמים שילדים אוהבים וניתן לטחון לעיסה נוחה.
 
ה- מרק

לטחינה זה מרק כתום.
בחתיכות גדולות:גזר, דלעת , בטטה, בצל , מכוסים במים עד מעליהם ולא יותר, מלח, פלפל,. אופציונלי- שורש סלרי, שורש פטרוזליה,כמון, כורכום,קארי,אגוז מוסקט, עלי קורנית טריים. מבשלים עד שהגזר רך.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבירים את כל הירקות למעבד מזון או בלנדר וטוחנים. שומרים את מי הבישול על מנת לשלוט ברמת הסמיכות.
מחזירים את המחית לסיר ומדללים לפי הרצון. מוסיפים 3-4 כפות שמן זית.
להגשה כמה אפשרויות- ערמהשל שיני שום קלויות, ערימה של שקדים פרוסים קלויים, נענע טריה מקומצצת ואיתה פרוסת לימון, קרוטונים מתובלים, בצל מטוגן.

כל אחד מאלה יחד עם התיבול שבחרת ייקח את זה לכיוון אחר.

מרק תפוחי אדמה.כאן זה טריקי. ניתן לבשל אותם במים ואז לטחון עם הרבה נוזל, מומלץ חלב קוקוס. מגישים עם הרבה קרוטונים עתירי שום ושמן זית. תבלינים אופציונליים חוץ ממלח פלפל- מוסקט, טיפטיפה קינמון, כורכום. מתאים מאד לליווי של עלי פטרוזיליה קצוצים קטנקטן.

מרק קישואים ,פרסה ועשבי תיבול.- מזהיבים בסיר הרבה פרסה מקצצת קטן ובצל. מוסיפים קישואים חתוכים גדול, הרבה עשביח תיבול טריים- קורנית, קורנית לימונית,אזוב, אורגנו. חלק מהם או מכולם .מכסים במים ולא יותר. ניתן להעשיר בשורש סלרי חתוך גדול.מבשלים עד שהירק הקשה רך. טוחנים ללא הנוזלים. מוהלים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מלח פלפל. מתאים להעשיר בשמנת צמחית אחת .
מתאים להגיש עם התוספות שהוצעו למרק הכתום.

בהצלחה
 

smaak

New member
מרקים!

אני בטוחה שגם המרק של הקוסקוס יהיה טעים טחון.

בעיקרון, למרקים טחונים אני מכניסה כמעט הכל, אבל תמיד דואגת שיהיה לפחות תפוח אדמה אחד או שניים, בכדי שייתן קצת סמיכות למרק.
השבוע הכנסתי גם גזר צהוב, כשהוא לא אפוי הוא קצת חריף ומתקבל אפקט של יותר מדי פלפל שחור. למזלי אני אוהבת את זה.

אם אני מכינה מרק ירקות אני קודם ממלאה סיר במים עד קצת יותר מהחצי, עם חתיכות של בצל וסלרי, עשבי תיבול חביבים עלי,
כשהמים רותחים אני מוסיפה את שאר הירקות שחתכתי בזמן שהמים התחממו. מבשלת היטב עד שהכל רך, טוחנת בבלנדר יד ומתבלת.
אני גם אוהבת להוסיף ג׳ינג׳ר, במיוחד למרקים כתומים מהסוג שמיקי פירטה.
 

גםאני5

New member
מריח מצויין למרות שהערב

ביקשו להכין ללא ירוקים, אז לעינייך בלבד: חיכיתי לרגע המתאים, קצצתי מעט שמיר וערבבתי היטב.
נראה אם יבחינו..
 
חומוס, אורז, שייק, עוגה (בננות?)

בישלתי תבשיל חומוס ברוטב עגבניות ופלפל אדום (חושבת להוסיף קישואים בפעם הבאה.
תבשיל שאני אוהבת וזו לא פעם ראשונה. (במתכון המקורי יש גם שום כמובן..אני לא משתמשת)

תיכף אבשל אורז בסמטי לבן נקי.

אני מתכננת לאכול/לשתות בצהריים שייק בננות/שזיפים/מנגולד/מנטה (פעם ראשונה, נראה איך יצא)

בתכנון גם עוגה אולי בננות.
 
צ'ולנט

מבונזו מושרים וסחוטים, גזרים, תפו"א ובצל, בתוספת תבלין שווארמה, רוטב סויה וחצי פחית רסק עגבניות.

עשר דקות עבודה, בשביל סיר ענק ומזין.

נראה לי שמחר אכין גם דפי אורז ממולאים בפסי ירקות ועשבי תיבול ודלעת ממולאת בפאייה סייטן.
 
קוראים לזה בכלל צ'ולנט או יש לזה שם אחר?

אני חלש בשמות של תבשילים, עובד לפי העין.
 
בין שאר מטעמי השבת

שהתחילה בסעודת יומולדת בים
היתה מין חביתת ירק/פשטידת מחבת.

מקציצות תפוחי אדמה וזוקיני נשארה בקערה תערובת דלילה שכללה שיירי גרד ירקות,עמילן, קמח חומוס מדולל בסודה
ערבבתי עם זה רבע כוס עמילן טפיוקה,ערמה מכובדת של עלי תרד טריים, הרבה מאד עלי קרורנית טריים, עוד רבע כוס קמח חומוס, 4 בצלים ירוקים יפים חתוכים. ערבבתי ערבב היטב. במחבת על מעט שמן זית פרסתי בצל לבן והבאתי אותו למצב זהוב, שפחתי הבלילה מעליו. נתתי לזה לפחות רבע שעה ואז הפכתי לעוד 10 דקות. שזה מעדן
 
חזרתי למקורות

אחרי הרבה זמן של אכילה כמעט יום-יומית במסעדות, סוף סוף חזרתי לבשל, גם אם התבשילים שלי הם לא "להיט" מבחינה קולינארית, הם לפחות בריאים יחסית.
כרגע מתבשל תבשיל ירקות עם פול.
בהמשך כנראה בורגול עם ירקות.
 

יוספה 51

New member
נגמרה ארוחת הצהריים שכללה:

פסטה עם ערמונים וטופו של ליידיבאג, פלפלים ממולאים של אמא שלי, פשטידת כרישה ותפח"א, כרובית וברוקולי בתנור בשמן זית ופלפל, סלט ירוקים עם שקדים וענבים וכמובן תפח"א מעוכים. יצא טעים וממלא. הקינוח כלל רק מלון כי התעייפנו.
 

ladybug6

New member
פה היו קציצות כושלות..


מזל שחמותי הכינה ממולאים מהממים בשני סוגים - עלי מנגולד ממולאים ברוטב מתקתק שכלל גם סלק ולימון וכל מני, וגם פלפלים ממולאים עם ירקות ברוטב עגבניות. וגם פסטה ברוטב עגבניות. הכל נארז וחזר איתנו הביתה למרבה המזל..
וכדי לנחם את עצמי מהבאסה של הקציצות, ניצלתי שאריות של בצק עלים שנשארו במקרר מהשבוע ומרחתי אותן בשוקולד, חתכתי לרצועות דקות וגלגלתי לשבלולי שוקולד ואפיתי. זבל טהור אבל טעייייייייים. וגם היה מה להגיש לאורחים.
מאזנת את כל הנ"ל עם הרבה סלטים וירקות טריים...
 
למעלה