שירשור מתכונים קרים אוכל/שתיה/גלידה לימים החמים

שירשור מתכונים קרים אוכל/שתיה/גלידה לימים החמים

ערב טוב לכולם
אז מה, חם?

קדימה נשמח למתכונים הקרירים שלכם
 

raya

Well-known member
ליפתן פירות או כמו שקראו לו פעם - קומפוט
העזר כנגדי מכין בכל פעם מכל מיני פירות שנס ליחם.
מאוד מרענן ומרווה.
ודרך אגב - לאחרונה הוא שם כמה עלים של גרניום לימוני שמוסיף ארומה לליפתן.
וגרניום לימוני למי שאינו יודע מכיל הרבה מאוד אנטי אוקסידנטים. את זה גיליתי במהלך ניסוי מעניין במעבדה.
רעיה
 
היי רעיה את מוכנה לצרף מתכון לטובת הגולשים?

ד"א הגרניום הלימוני מוכר מאוד
כל הריבות הבולגריות מכילות גרניום לימוני
 

mishmish499

New member
אין כמו הקומפוט בקיץ,,או ליפתן פירות...

אני קונה 3 סוגי פרי,,נקטרינות,אפרסקים,ושזיפים,,
מיכול דבר 1 סיסילה,,
בוחרת מהם את הרכים,,אפרסקים בבקשה לקלף,,שזיפים פשוט לחתוך לחתיכות,,
סיר אצלי 6 ליטר,,זה בערך יוצא חצי סיר עם הפירות,,
מוסיפה 7-8 שזיף מיובש שחור,בלי הגרעין,
6-8 מישמי יבש,חותכת אותם,
שלושת רבעי מים, כי זה גולש,,,,
שקית סוכר וניל,,לימון שטוף,וחצוי,ועכשיו אוסיף את העלים של הגירניום הלימוני,,
ואני מוסיפה,קופסה אחת של גלי,פירות,,לא חשוב בצבע,,
סוכר לעיתים רחוקות,,כי הפירות מתוקים,,,
מקררת ללילה,ואוכלת בהנאה רבה, כוס עם ארוחת הצהריים,או בערב..
משך הבישל 20 דקות,וכשזה רותח,להוסיף את הגלי,,
בהצלחה..
 
אני מבינה שאת משתמשת בג'לי להסמכת הליפתן

&nbsp
&nbsp
&nbsp
אני לא משתמשת בג'לי מאחר ויש בו צבע מאכל,
&nbsp
&nbsp
במקומו ממליצה להוסיף - בלילה של קורנפלור ומים
&nbsp
(1 וחצי כפות עם גבעה
קורנפלור , לדלל עם 3/4 כף מים)
 

raya

Well-known member
אוסיף מחר, חזרתי עייפה מיומיים בתל אביב
ההכנה שלי די דומה לתגובה מתחתיי, אפרט מחר.
 

raya

Well-known member
קומפוט...
פירות - מה שיש בבית, לגלען אם צריך.
סוכר - לא הרבה, תמיד אפשר להוסיף אם צריך.
מים עד לכיסוי הפירות.
לימון חתוך, או רק קליפות שנשארו אחרי סחיטה וכמה עלי גרניום לימוני.
לבשל עד לרתיחה ולכבות את האש.
אנחנו לא מסמיכים את הליפתן, לא עם ג'לי ולא עם קורנפלור.
 
גלידה תות שדה

&nbsp
גלידה תות שדה
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=67704
&nbsp
&nbsp
גלידה תות שדה
&nbsp
להקציף במיקסר -
&nbsp
2 שמנת מתוקה
2 כוסות סוכר
1 סלסלה תות שדה - לרסק
&nbsp
1/2 כוס ליקר פירות כלשהו (גורם לגלידה להישאר רכה ולא מתקשה)
&nbsp
======== להקציף את השמנת והסוכר עד להקצפה רכה ולא קשה מידיי,
&nbsp
להוסיף את שאר החומרים ולהקציף הכל ביחד.
מוזגים לקופסאות פלסטיק ומקפיאים.
&nbsp
&nbsp
מקור המתכון - 1מדינת ישראל
&nbsp



 
גלידה פסיפלורה

גלידה פסיפלורה
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=67705
&nbsp
גלידה פסיפלורה
&nbsp
&nbsp
להקציף במיקסר -
&nbsp
2 שמנת מתוקה
2 כוסות סוכר
15 פסיפלורות (לרוקן את הפרי לקערה)
1/2 כוס ליקר פירות כלשהו (גורם לגלידה להישאר רכה ולא מתקשה)
&nbsp
======== להקציף את השמנת והסוכר עד להקצפה רכה ולא קשה מידיי,
&nbsp
להוסיף את שאר החומרים ולהקציף הכל ביחד.
מוזגים לקופסאות פלסטיק ומקפיאים.
&nbsp
&nbsp
מקור המתכון - 1מדינת ישראל
&nbsp
&nbsp



 
צ'יזיקי-טרטור

&nbsp
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=744&aId=39930
&nbsp
לקערה הכנסתי -
&nbsp
10 מלפפונים קצוצים וקלופים מעט (להשאיר פס קליפה מכל צד)
4 שיני שום כתוש
2 כפות שמיר קצוץ
1 שמנת חמוצה
3/4 ליטר יוגורט תנובה (עם השארית הכנתי לבנה)
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
&nbsp
&nbsp
בהגשה לפזר מעט שמן זית



 

raya

Well-known member
איך היה הצ'יזיקי במסעדה
שהיינו בה (לא זוכרת אחרי מה, רק היתה שם אפשרות לקחת דיל במחיר קבוע או להזמין מה שרוצים).
הוא היה מה זה טעים......
 

raya

Well-known member
גם בטברנה, אבל היינו בנוסף באיזו שהיא מסעדה
לא זוכרת אחרי איזה טיול.
לא משנה - הצ'יזיקי היה מאוד טעים.
 
אני זוכרת זה היה אחרי הירידה ממטאורה

המלצרים היו לבושים בתלבושת מסורתית
אכלתי שם מרק רגל טעים מאוד
 

raya

Well-known member
לא נראה לי שזה היה ביום הראשון
אלא דווקא באמצע מתי שבוא.
 

raya

Well-known member
אני לא מתכוונת למסעדה הזו...
במסעדה שאת מתארת - אחרי האוכל רקדו יחד עם המלצרים.
ונכון - יש לי תמונה שצילמתי מחוץ למסעדה ורואים בה את המנזרים.
שבת שלום!
 
למעלה