בישולים לסופ"ש ולחנוכה

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש ולחנוכה

שתפו מה אוכלים לסופ"ש, מה בהדלקת נרות, מה סתם כי זה טעים ובא לכם לשתף, ומה מכל זה אתם שולחים אלי?

Gidi Shemer

New member
אצלי

קציצות אפויות מקטניות
מרק גזר לבן (parsnip) שהיה במבצע ואני אכין ממנו מרק נוסח מרק כתום
פשיטת ירקות צמחונית
ֿפיתות על הסאג׳ עם חציל קלוי, כרובית מבושלת וטחינה
וכנראה גם קציצות טופו ב״חריימה״ על בסיס המתכון הזה: http://vegansontop.co.il/adora-goes-vegan-recipes/

לפני שנתיים חזרתי מלונדון עם קילו פארסניפ במזוודה

פארסניפ שגדל בארץ והוגלה לאנגליה! מסתבר שבארץ אין לו שום ביקוש (שנה אחת ניסו לשווק, ראו שרק תמר קונה והפסיקו). אז לקילו הזה אני עשיתי עלייה. מרק פארסניפ עם תפוחי עץ... מעולה

או אז בסל של חוביזה

שולחים מלא חברים כאלה ואצלנו זה לא הלך בכלל בכלל
ברפואה סינית מקנים לזה כלמני תכונות לטובת מערכת הנשימה
זה טעים בטרוף בתחמיץ קצר טווח כזה יחד עם גזר וקולרבי וכרוב

אבל הם לא אכלו...

פיצה, ואנסה את גבינת הקשיו סופסופ

קינוח כלשהו עם תותים וממרח פיסטוק, עוד לא ברור מה ואיך, לביבות, סופגניות, לא ידוע איזה סלטים
הערב אני יוצאת למסיבה, ובעלת השמחה אמרה לי ״אל תדאגי! יהיה הרבה אוכל טבעוני!״

RSPA

New member
ובינתיים יצא מהאינקובציה יוגורט חדש מפרוביוטיקה בתוקף...

RSPA

New member
יאמי? אלה סך הכל צנצנות עם משהו לבן בפנים..

אבל ברצינות, הפעם הכנתי את הכל מאפס. כלומר הכנתי לבד כמות נכבדה של חלב סויה ולו הוספתי פרוביוטיקה חדשה שקניתי בבית מרקחת.
אבל יאמי, אפשר לראות בתמונות ישנות של יוגורט שצילמתי פעם.
מצרפן להנאתך

זה נראה מעולה

ובקודמות אני מדמיינת לעצמי את המרקם והטעם ונהיה לי יאמי בלב

RSPA

New member
ניסיתי, זה לא נראה טוב וזוגתי גם הודיעה לי...

שהיא לא מתכוונת לשלוח כרטיסי טיסה...

אז ויתרתי על הרעיון וזה הלך לזבל.

בואי לשבת

יורט אחד פנוי...
יש לנו אורחים, היום טיגנתי 100 לביבות למסיבת חנוכה בבית הספר של הצעיר, ככה קנמיתי לי את הפטור מהשתתפות בארוע

בתנור שני חצילים בלדי מהממים וקלילים, 6 סלקים יפים גם
חוצמזה אין לי שמץ...
אתמול הכנתי מרק עם 6-7 כרשות פרוסות, 2 בצלים ענקיים וראש סלק אחד בקוביות כדי שלא יצא מרק חיוור ולא חתיך, יצא מרק בארומת בצל בצבע של חמיצה....מסלק אחד! טעים מאד מאד.
יש לי הרבה עגבניות ואני תוהה אם להכין מהן רוטב או מרק עגבניות עם תועפות סלרי שגם זה יש לי ללא הכרה...
דלעות ערמונים- למלא או להכניס לתנור חצויות מרוחות ברוטב עם הרבה שום?
סלט כרוב עם אוכמניות מיובשות ופטרוזיליה קצוצה בנדיבות
אבוקדו עם בצל ירוק קצוץ, שום כתוש מיצלימון סחוטרי מלח גבישי וחושבת על נענע קצוצה מלמעלה
אני אשב על זה עוד כדי להגיע למסקנות יותר מעשיות
נראה לי שגם לחמניות יכנסו לתוכנית

אז בינתיים

לחמניות עגולות מקמח שיבולת שועל וקמח מלא- נגלה ראשונה בתנור
סיר עמוס מרק עגבניות עם תועפות סלרי, שורש זנגויל מקוצץ,שורש כורכום טרי מגורר
סלט חצילים עם בצל ירוק טחון פנימה, טחינה, מייפל ,כוסברה , פטרוזיליה , פלפל חריף ושום
קציצות אפויות משבבי סויה וכרובית מחכות לסיר מלא עלי תרד בר שיהיו למצע להן ועל כל זה רוטב בוטנים שומשום מתקתק
ערמת סלק אפוי שטרם הוחלט מה יעשה בה
עלי לזניה עליהם פטריות צלויות עם בצל ירוק למכביר וגבעולי סלרי צעירים ורכים קצוצים ותערובת טופו שמנת סויה ותבלינים

הו השארתי את התגובה בלי לשלוח

ויצאתי מהחדר
בינתיים הסלק נסלק לקוביות קטנות עם הרבה פטרוזליון קצוץ דק, מיץ לימון, חומץ אורז, סוכר חום- מעט, מלח גס- מעט, שמן זית- מעט
סלק לא אפוי אחד וערמת גזרים מגוררים דק יחד עם תפוז מפולט וחתוך ומיץ רימונים סחוט הפכו לסלט זרחני
תפוחי אדמה ובטטות נפרסו למניפות עם שמן זית ומלח גס בתנור
עלי התרד והמנגולד התרככו קוררו במי קרח ונפרסו בתבנית פיירקס מתחת לקציצות ומעל נזלף רוטב חמאת בוטנים שמן שומשום חומץ אורז ומייפל. מעל זה נזרו פקאנים קלויים מלוחים ומתוקים
מחצית הכרוב חתוכה דקדק אבל עדיין בלי כלום, אבוקדו מחכה עם חברים להפוך לממרח עתיר שום בצל ירוק ומיצלימון
ובדרך בראש כבר מתערבבת עוגת קינמון אגוזים כי על מתכון מנצח לא מוותרים!

אצלנו היו

סופגניות מעשה ידי כולל ריבה ואבקת סוכר.
קציצות עדשים בלחמניות מקמח מלא עם חסה, עגבניה, חרדל וקטשופ
עוגת בננה
מגד'רה צ'יפנוקים [כלומר אגוזים, שקדים, פירות יבשים, צנוברים, בצל, סילאן, תבלינים...]

ladybug6

New member
הערב מתארחים, תרומתי הצנועה

תהיה מגש יפה של פרחי כרובית ופטריות צלויים עם שמן זית וטימין, ומעל תזולף טחינה חמצמצה ופטרוזיליה קצוצה וסומק.
קיוויתי להכין גם קינוח כלשהו אבל נראה שנגמרו לי האנרגיות אז נסתפק בזה.
מחר מתארחים שוב להדלקת נר והשאיפה היא להכין לביבות, תפו"א או בטטה עוד לא הוחלט.
&nbsp
בלי קשר לארוחות ואירוחים, אני מקווה למצוא כח להכין גם גבינת סויה ביתית, לבשל סלקים ולעשות מהם משהו, ולהכין תבשיל סלרי גזר וגרגרי חומוס שכנראה ייאכל עם קוסקוס, אולי במקום הקוסקוס אני אכין אורז ירוק מלא עשבים מיובשים. בכל מקרה הכל בגדר שאיפות אופטימיות, יתכן שבסוף זה ייגמר בכריך עם אבוקדו ועגבניה

למעלה