השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: [email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים,

ברונו והחתולית
 

החתולית

New member
שותים עולם ביקב טוליפ

יקב טוליפ בכפר תקווה, פותח בסדרת אירועים תחת הכותרת "שותים עולם", במסגרתם יארח היקב יינות ממדינות שונות בחו"ל.
בכל אירוע יטעמו יינות ממדינה אחרת, אשר ילוו בהסברים על מדינת היין, היינות והזנים הנטעמים.

האירוע הראשון בסדרה יתקיים ביום שישי ה- 26/12 בין השעות 10-15 ויקב טוליפ יארח בו יינות מצ'ילה.
במסגרת האירוע יטעמו המבקרים 5 יינות של יקב אונדורגה, זוכה פרס "יקב השנה" בצ'ילה: אלווין סוביניון בלאן 2013, סיבריס שרדונה 2012, אלווין קברנה סוביניון–קרמנר 2012, סיבריס סירה 2011 וסיבריס קרמנר 2012; וכמובן את יינות יקב טוליפ.


האירוע יתקיים, כאמור, במרכז המבקרים של היקב בכפר תקווה אשר בטבעון.
הכניסה חינם ואין צורך בהזמנת מקומות מראש.

במסגרת המפגש ניתן יהיה ליהנות מרכישת יינות במחירים מיוחדים.
 

החתולית

New member
השכן - ביסטרו שכונתי בתל-אביב

דרום אבן גבירול מתחדש בשכן חדש, השכן - ביסטרו שכונתי.
המקום מעוצב כמו סלון משפחתי והתפריט כולל מגוון מנות באווירה ביתית ומחבקת - ארוחות בוקר, סלטים, מנות פתיחה ותבשילים, שימלאו את הבטן אבל ישאירו אתכם ערניים וקלילים להמשך היום.

השף גדעון בן עזרא בנה תפריט עשיר, המתאים לאכילה יום יומית: לינגוויני עם כדורי בשר, תבשיל עוף (או טופו) בקארי, קציצות ביתיות, סלט טאבולה חם (טבעוני) ועוד. המנות מוגשות עם תוספות של דגנים מלאים וירקות טריים והתפריט מכיל שפע של אופציות צמחוניות וטבעוניות וספיישלים יומיים מתחלפים לפי מצב הרוח של השף.

בשעות הצהריים מוגשות במקום ארוחות עסקיות (שניתן לקבל גם במשלוח ישר הביתה או למשרד).
בסופי שבוע חורפיים תוכלו למצוא סירי חמין מהבילים (אחד בשרי ואחד טבעוני) - המוגשים עם כוס בירה צוננת . פעמיים בחודש (בערבי חמישי) נערכים במקום ערבי מוסיקה חיה - שהולכים מצויין עם בקבוק של יין אדום ותפריט מיוחד. ולאורך כל היום תוכלו ללגום בירה מהחבית במחיר של 10 שקלים בלבד.

מנות לדוגמה:
קרמבל כרובית - כרובית צלויה ברוטב שמנת וטימין עם עגבניות שרי וקרמבל פרמז'ן (19 ש"ח)
סלט סלק ואגוזים - על לאבנה ואורגנו (19 ש"ח)
לינגויני תרד ואפונה - ברוטב יוגורט ולימון (39 ש"ח)
קציצות בורי ועשבי תיבול - ברוטב חריימה פיקנטי (59 ש"ח)
עוף בברביקיו תפוזים ומנגו ופלפל חריף - מוגש עם תערובת דגנים ועדשים (59 ש"ח)
סלט טאבולה עוף / טופו - כרובית קצוצה, בורגול, אגוזי מלך עגבניות מיובשות והמון עשבי תיבול (59 ש"ח)
כריך קציצות בשר - עם טחינה, צנוניות ורוקט (49 ש"ח)

מידי יום יש מנות ספיישל מתחלפות - כמו פלפלים ממולאים, גולאש או פאי בשר ביתי.

השף גדעון בן עזרא, בוגר הקורדון בלו בסידני, השתלם במסעדות מכוכבות בחו"ל. כשחזר לארץ עבד כקונדיטור במסעדת קרן וטרוקודרו וניהל מפעל פסטה. לפני כ-4 שנים פתח את בוטיק העוגיות "שוגר דדי" בתל אביב. ביסטרו השכן נולד בעקבות דרישת הקהל לאוכל ביתי ופשוט וטעים.

כתובת: אבן גבירול 8, תל-אביב

שעות פתיחה:
ראשון עד חמישי 7:30-23:00
שישי 8:00-17:00
שבת 10:00-17:00
 

החתולית

New member
סילבסטר 2014

גם השבוע אנחנו מעלים מידע לגבי ארוחות ה- 31/12/2014 במסעדות שונות.
 

החתולית

New member
טשרניחובסקי 6

בביסטרו טשרניחובסקי 6 התל-אביבי, יחגגו את השנה האזרחית החדשה עם הופעת ג'אז ותפריט אוכל חגיגי.

במסגרת הארוחה יהנו האורחים ממופע טריו ג'אז, בהרכב של קונטראבס, גיטרה וחליל; וכן מארוחה של מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה, לחם ומטבלים, מנות אחרונות ושתייה חמה –במחיר של 275 ₪.

המנות הראשונות, אשר יוגשו לבחירה:
  • טרטר טונה אדומה,
  • סלט פירות ים קר,
  • סלט ירקות שורש ואטריות אורז בוינגריט אסיאתי,
  • ברזאולה שייטל בקר ברוטב פורט עם סלט ארוגולה ועגבניות שרי,
  • פולנטה רכה וגבינות עם ארטישוק רומאי ותרד,
  • וחזה אווז צרוב בפורט עם גרטן תפוחי אדמה.
מנות עיקריות לבחירה:
  • שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ופירה תפוחי אדמה,
  • פילה דג צרוב בקרם שעועית בובס עם ירק עונה צלוי,
  • תבשיל טלה בלימונים ופטרוזיליה עם ניוקי תפוחי אדמה,
  • לזניה עם פטריות ותרד וגבינות,
  • דג שלם אפוי בתנור,
  • סטייק היום של בשר מקומי מיושן ברוטב ציר בקר ויין אדום עם תפוח אדמה קריספי.
תהיה גם אפשרות בחירה של מנה טבעונית.

סבב ראשון 18:45-20:45,
סבב שני 21:00 ואילך.
מחיר לאדם: 275 ₪.
 

החתולית

New member
פורטו

בבר היין פורטו בתל-אביב, יחגגו את השנה האזרחית החדשה עם מבעבעים מיוחדים ומנות אוכל חגיגיות.

בין המבעבעים שימזגו:
Cremant De Bourgogne (כוס ב- 40 ש"ח),
סיידר אגסים אלכוהולי חצי יבש (25 ₪ לכוס),
וסיידר תפוחים אלכוהולי (40 ₪ לכוס).

בצד אלו יוגשו אויסטרים (30 ₪ ליחידה), חזה אווז בפורט (44 ₪), סלט פירות ים קר (48 ₪), צלחת גבינות (62 ₪) ועוד.
 

החתולית

New member
כתית

במסעדת כתית של השף מאיר אדוני יגישו בערב הסילבסטר ארוחת טעימות פרי יצירתו.

בתפריט:
אויסטר גילרדו שלוק בחמאת בראטן, קרם תפוח אדמה באטר, כרוב מעושן ודאשי, קוויאר אוסטרה דפיפי בצק ואצות נורי

פרפה כבד אווז - טרטר שרימפס קריסטל בחמאת כמהין, ג'ל סיידר, לפת בדבש

לובסטר ושקדי עגל - קרם שעועית לימה, אגוזי מקדמיה, פטריות מורל וציר עוף מוקצף

ברווז אורגני מקומי - צלוי בדבש חרובים ולימון פרסי, שורשים של חורף ישראלי וינגרט פטל וטרגון, קרם יוגורט וקמומיל

עגל חלב אפוי בבריוש ומייפל - ערמונים צלויים, בצלצלי פנינה, דלעת ערמונים, קרם חיטה ווניל

קינוח - ברולה סאקה, קומפוט תותים ואורז פריך

מחיר לסועד: 785 ₪.
 

החתולית

New member
סרדיניה

מסעדת סרדיניה האיטלקית, ממוקמת בככר קודמים ביפו העתיקה, ומציעה לסילבסטר ארוחה הכוללת מנות לבחירה: פתיחה, ביניים, עיקרית וקינוח.

מנות פתיחה לבחירה:
טורטליני כמהין, פונדו גבינות וציר אדום
כבד אווז, קרם אפונה, "מלח" אווז קריספי
רביולי אדום במילוי דלעת, ריקוטה ועוגיות אמרטו.

מנה ראשונה לבחירה:
מרק לובסטר עם מדליוני לובסטר
מרק חצילים שרופים, קציפת מסקרפונה, שמן עשבי תיבול
פרחי זוקיני במילוי בשר סרטנים ושרימפס, עם חמאת ים

מנת ביניים לבחירה:
ריזוטו מעושן בפולי אספרסו, עם לנגוסטין
ניוקי ערמונים, פטריות מורל, שבבי פרמזן, עשבים טריים
סבידה, פורצ'יני, יין אדום, שעועית אדומה ועשבי תיבול

מנה עיקרית לבחירה:
צלעות טלה בציפוי פיסטוק, קרם שורשים לבן, גזר בר, ציר בקר עמוק
קוביות לוקוס צלויות, קרם תרד, קוביות פולנטה פריכים, קרם קונפי שום
פסטת חלמונים, ארטישוק טרי, אספרגוס, אפונה טריה, עגבניות שרי, עלי בזיליקום, פיקורינו

קינוח לבחירה:
"שמפניה ונשיקה" - קרם זביון שמפניה חם, תותים טריים, נשיקות מרנג
"רגע עם פיסטוק" - מוס פיסטוק, עוגת שוקולד עשירה, קולי פירות אדומים, ציפוי שוקולד וקראנץ' פיסטוק


מחיר למושב ראשון (19:00 עד 21:30): 210 ש"ח
מחיר למושב שני (החל מ 21:30): 240 ש"ח
 

החתולית

New member
רופ טופ במלון ממילא

השף קובי בכר יצר תפריט טעימות חגיגי שיוגש לכבוד חגיגות תחילת השנה האזרחית החדשה, במסעדת רופ טופ במלון ממילא הירושלמי .

ארוחת הטעימות תכלול:
מנת פתיחה: "קופסא של הפתעות" הכוללת פרופיטרול פטריות וברווז, טונה על מקל, פופקורן וגם שבקייה כבד אווז;
ברווז בלוטוס;
בר ים לפת סוכר וקציפת קארי;
ניוקי כמהין שחורות ואגסים;
צלע טלה חלב, מרמלדת דלעת ושומר;
לקינוח : אננס בגריל פחמים וגרניטה ליצ'י וגם Peanut butter and jelly.

מחיר לסועד : 400 ₪.
 

החתולית

New member
וילהלמינה

המסעדה במתחם שרונה בתל אביב מציעה ארוחת סילבסטר שבנה השף חיים אלוש, וכוללת: כוס יין או קוקטייל לכל סועד, מנה ראשונה ועיקרית לבחירה ולסיום קינוח זוגי ושתייה חמה.

בין המנות הראשונות:
פולנטה רכה עם פטריות וכמהין,
רביולי סרטנים ושרימפס קריסטל בביסק;
אספרגוס, קרם פורצ'יני, פרמז'ן וביצה עלומה.

מבחר המנות העיקריות כולל בין השאר:
פילה בקר (בלווי רוטב כבד אווז, פטריות בדמי גלאס וגזר מקורמל),
אוכף טלה (עם קרם תירס, סלק צהוב ותרד חמוץ בציר טלה),
פילה אינטיאס (לצד ריזוטו פריקי וקרם ארטישוק ירושלמי).

מחיר: 270 ש"ח לסועד.
 

החתולית

New member
פרונטו

פרונטו האיטלקית בהובלת השף דיויד פרנקל, חוגגת את ערב השנה החדשה עם תפריט ספיישלים.

מנה ראשונה לבחירה מתוך מבחר של חמש מנות, לדוגמה:
רביולי לובסטר ברוטב דייגים לצד קרם שורשים לבנים,
סשימי פארידות עם קויאר,
סלקים מוחמצים ושמן "לימון בגמונט",
קלמארי בדיו של עצמו עם עוגת תפוח אדמה ראטה.

מנה עיקרית לבחירה:
פירות ים עם תרד שחור ועגבניות חריפות,
חלקי פנים של טלה עם סלקים צלויים,
ניוקי ארטישוקים עם פטריות פורצ'יני וגבינת רביולה.

קינוח הפתעה

בנוסף, האורחים יוכלו ליהנות גם מתפריט טעימות של יינות מיוחדים ונדירים, אשר לראשונה יימכרו גם בכוסות.

סבבים ומחירים:
סבב ראשון 18:30-21:30, מחיר: 260 ש"ח לסועד;
סבב שני 21:00 ואילך, מחיר: 350 ש"ח לסועד.

טעימות יין לשני הסבבים:
טעימות יינות מיוחדים – 130 ש"ח לסועד;
טעימות יינות נדירים – 220 ש"ח לסועד.
 

החתולית

New member
מלגו ומלבר

בשדרות רוטשילד בתל-אביב שוכנת מסעדת מלגו ומלבר הצעירה של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי, אשר יגישו לכבוד ערב השנה האזרחית החדשה שני תפריטי טעימות:

תפריט טעימות שיוגש בסבב הראשון, בין השעות 18:00-21:00 מחיר 260 ₪ לסועד (לא כולל שירות)
* המחיר כולל לחם ושתייה קלה, ואינו כולל שתייה חמה ויין/אלכוהול

קוקטייל פתיחה
Amuse bouche / משעשע חיך
***
סלמון בכבישת סלק, ויניגרט צלפים ובועות שמפניה
***
טונה אדומה, תותים, פומלה מושחמת ואבקת שומשום שחור
***
ניוקי סרטנים, צדפות ורוטב עגבניות שחור
***
פילה לוקוס, ירקות ירוקים וקרם ארטישוק ירושלמי-וניל
***
קינוח


תפריט טעימות שיוגש בין השעות 21:30-00:00, מחיר 340 ₪ לסועד (לא כולל שירות)
* המחיר כולל לחם ושתייה קלה, ואינו כולל שתייה חמה ויין/אלכוהול

קוקטייל פתיחה
Amuse bouche / משעשע חיך
***
סלמון בכבישת סלק, ויניגרט צלפים ובועות שמפניה
***
טונה אדומה, תותים, פומלה מושחמת ואבקת שומשום שחור
***
ניוקי סרטנים, צדפות ורוטב עגבניות שחור
***
קוקי סן ז'אק, צלפים, פקאנים וקרם אפונה-בייקון
***
פילה לוקוס, ירקות ירוקים וקרם ארטישוק ירושלמי-וניל
***
שקדי עגל, ערמונים קרם פטריות חורף
***
פטיפורים
***
קינוח
 

החתולית

New member
אבושדיד

באבושדיד התל-אביבית מפיקים ערב חגיגי שנושאו: "החלום האוריינטלי La Reve Oriental".המקום יעוצב בסגנון מזרחי ושמח, ויהיו אלכוהול והופעות לאורך כל המסיבה.

הערב יתחיל בשעה 20:00 בקבלת פנים שתכלול שמפניה, לאחר מכן מנת פתיחה ומופע אוריינטלי.
בשעה 21:00 תחל ארוחה של חמש מנות (פירות ים, דגים, בשר או צמחוני), אשר כל אחת מהן תלווה באלכוהול מיוחד שיוגש לשולחן. לאחר הארוחה, תתקיים מסיבה שמחה במיוחד אשר לכל אורכה תוגש קאווה ללא הגבלה.

מנות לדוגמה:
אמיוס (קציפת ים, צמחי ים ופטריות חריפות),
שרי ממולא (קרם חציל, מוגש על מרק זוקיני ויוגורט),
קרפצ'יו שרימפס (עם עגבניות ערבה), קרפ סרטנים כחולים (רוטב תפוזים וגרנד מרניר),
פילה פלמידה (חמאת לימון, עלה פסטה שחור ופול ירוק),
טורטליני צוואר טלה (קרם תפוחי אדמה וסלט עלים ירוקים).

בשעה 23:00, עם סיום הארוחה, השולחנות במקום יפונו לטובת המסיבה שיובילו ה-DJ אדוארד ורקדניות. ישנה אפשרות להגיע בשעה 23:00 ולהיכנס רק למסיבה (בהזמנה מראש של מקומות).

מחיר: 470 שקלים לסועד (מספר המקומות מוגבל).
 

החתולית

New member
קלואליס

בקלואליס יחגגו במשך יומיים ב- 30-31/12, בהם שף ויקטור גלוגר יארח את השף הספרדי Samuel Perea לשני ערבים מטורפים של חגיגה אנדלוסית.

הארוחה תחל בקבלת פנים אנדלוסית:
  • פאן "סניוריטו" – לחם בסגנון האדון מ"מלאגה" בליווי שמן זית כתית מעולה ודבש
  • ממרח "אלורה" – ממרח זיתי אלורה ירוקים
  • "סלמורחו" – שוט קר של עגבניות חמוץ מתוק
  • פילה סרדין טרי על טוסט
  • אסקבצ'ה של אנשובי עם תפוזים
  • אמפנדיטה טלה
  • טורטיג'ה כפרית מגינת הירק של הכםר "גוודאלרוסה"

מנה ראשונה (לבחירה):
  • מרק שעועית בובעס עם פירות ים
  • מרק ירקות הגינה עם עכובית הגלגל

מנת ביניים (לבחירה):
  • "פאראיידה די ורדוראס" – ירקות צלויים עם רוטב שקדים
  • פילה טונה אדומה צרובה על "פפירוס ירקות"
  • טרין פואה גרא בציפוי פיסטוק, רוטב שוקולד תפוזים ויין קינוח

מנה עיקרית (לבחירה):
  • פידאוס פירות ים מהחוף של "פאולו מלאגה" - שרימפס, מולים, קלמארי, קוקי סאן ז'אק
  • פילה בר-ים בצלייה איטית על ירקות "מוראגה"
  • צלעות טלה בסגנון "פלמנקין" עם "פטאטאס פנדרס"
קינוח:
  • קרמה דה לימון מקורמלת עם תותים וסורבה תות במי זהר

המחיר לסועד 480 ש"ח – לא כולל שירות
חמון איבריקו בוטיק יחודי למלאגה- 100 גר' 124 ₪
גבינת כבשים ANEJO – מיושנת 12 חודשים - 100 גר' 82 ₪
תוספת חצי לובסטר למנה העיקרית 160 ₪
 
למעלה