חג החנוכה בפתח (בשעה טובה)

פריאל 12

New member
חג החנוכה בפתח (בשעה טובה)


מצאתי מתכון ללביבות שנראו לי מעניינות:
לביבות כרישה וירקות אפויות:
מצרכים
חצי ק"ג כרישה מבושלת וסחוטה היטב
אחד כוס קואקר גרוס
ביצה אחת
מלח פלפל שחור גרוס
שתי כפות שמן מוסיפים לעיסה
אופן ההכנה
לקצוץ במעבד מזון את כל החומרים
למרוח שמן על נייר אפייה
לאפות בתנור שחומם מראש במאה שמונים מעלות .

אותו מתכון עם גזר חציל בצל וקישוא - לטבול אותן לפני האפייה בפרורי לחם

רעיונות נוספים? :)
 

פריאל 12

New member
נהדר!

איזה רעיונות מצויינים - הלביבות האפויות.
גם לביבות הירק שם קרצו לי

נראה לי שלא יחסר לי מה לעשות בחנוכה....
 

נעמי155

New member
שיהיה בהנאה ובתאבון


לפני כמה דקות יצאה מהתנור עוגת סולת עם קוקוס...ועוד מעט תצא עווגת התפוזים
יען כי היורשת לא נוגעת בקוקוס,אז לא היתה ברירה,אלא לעשות לה משהו שהיא אוהבת
 

tzachy

New member
נשמע טעים ונעים...
+
+...

בשנה שעברה החלטתי (בפעם הראשונה בחיי...
) להכין לביבות בעצמי, אבל במקום ללכת לפי המתכון(/ים) ה'סטנדרטי', ניסיתי את המתכון הטבעוני/צמחוני בסירטון הזה (נ.ב. אני לא טבעוני/צמחוני).

האמת? יצא בסדר (או 'סביר' בהגדרות שלי
), אבל דווקא את הלביבות המסורתיות (עם הביצים והטיגון) נראה לי שאני מעדיף יותר... לפחות מבחינת הטעם (גם עניין הקמח (למרות היותו מלא) והטחינה, לעניות דעתי, לא הופכים את הנ"ל למשהו דיאטתי במיוחד).
 

נעמי155

New member
היום ינוסה תבשיל חדש

אורז עם גזר ועוף בתנור....כלומר הכל נכנס לתנור ביחד,מבלי שיהיה צורך לבשל את האורז תחילה...
כרגע,אני יכולה לספר שהריח נהדר....כשיהיה מוכן אדווח,אם יצא טוב,אצרף את המתכון
 

נעמי155

New member
יצא מצויין


קל להכנה, טעים ואחלה פתרון... למי שאוהב מתובל (כמוני), אני מציעה לתבל קצת יותר ממה שכתוב במתכון...
תבלין הגריל עוף, מאוד חשוב.

המתכון

 

נעמי155

New member
אולי רק בצבעים


המקלובה, תבשיל מצויין אגב, יש מגוון של ירקות, עוף או בשר כבש, כל הרעיון של המקלובה הוא, שכל המרכיבים הטובים נמצאים בתחתית הסיר
ובתום הבישול, כשמגישים, הופכים את זה, ואז כל הדליקטס מונח למעלה.
גם מקלובה שווה לנסות....אני אגב, טרם ניסיתי.
 

tzachy

New member
לא רק...

אמנם מעולם לא טעמתי (ולא ראיתי (חוץ מבתמונות)) מקלובה (שאגב להבנתי נפוצה במטבח הערבי (גם בארץ) ולא רק),
אבל יש (על-פניו) יותר מכמה נקודות דימיון מקריות בין מה שלכאורה (איזו לשון זהירה אני נוקט...) עשית ובין מקלובה כנ"ל:
בשני התבשילים (או לפחות בגירסה אחת אפשרית של מקלובה) יש עוף, יש אורז ויש ירקות שנאפים(/מבושלים?) ביחד. אצלך "הירקות" מסתכם בגזרים ואין את העניין של להפוך את התבשיל, כפי שהזכרת ובכל זאת להדיוט בבישול כמוני... זה דומה מאוד.

לא יעזור לך!
עשית בזאת "מקלובה נעמית" גירסה 1.0.1. וזה נראה טעים.

אני אגב מאוד אוהב אורז... אני משתדל אורז חום (יותר מינרלים וסיבים), אבל כידוע בד"כ הלבן יותר טעים (לטעמי אורז פרסי בעיקר), קל למערכת העיקול וגם מסתבר טוב לשינה... (אם כי כנראה לא טוב לרמת הסוכר (ולכן הסיכון לפתח סכרת)).
 

פריאל 12

New member
חסידת מקלובה מושבעת


כאחת שהכינה פעם מקלובה (אגב, המון עבודה, אבל שווה), אני יכולה להעיד, שזה אחד המאכלים הטעימים שיצא לי לאכול.
חברה נתנה לי מתכון לפני שנים, ומאז לא הכנתי וכמובן שהמתכון אבד...
מה שהופך את המקלובה לכזו טעימה, הוא טיגון כל הרכיבים.
וואי וואי וואי עד היום אני זוכרת את הטעם, ואין סיכוי שאכין אותה שוב
 

נעמי155

New member
מאכל מדובר

ובטוח טעים...ואכן זה נפוץ במטבח הערבי, אבל אם זה המון עבודה, כנראה אוותר, היום אני בשלב של קיצורי דרך, מה שקל ופשוט
 

tzachy

New member
בסמטי, נראה לי כזה 'עדין' יותר

(אם אני זוכר נכון, מומלץ להשרות אותו במים כמה דקות לפני הבישול(?)).
כבר הרבה זמן לא הכנתי בסמטי, אבל אם אני זוכר נכון, לגבי המקרה הבסמטי, דווקא אהבתי יותר את הגירסה המלאה ע"פ הלבנה.
 

פריאל 12

New member
עדין זה מעולה :)

לא, אין צורך להשרותו לפני הבישול, אבל מה שכן, צריך להיות איתו עם 'יד על הדופק' כי הוא צורך יותר מים
בהשוואה לזמן בישולו של האורז הרגיל.
 
למעלה