חג שמח, מה מבשלים בפתיחת השבוע?

Maldini Girl

New member
חג שמח, מה מבשלים בפתיחת השבוע?

הכנתם משהו מיוחד לחנוכה? אולי לחג המולד?
חג שמח לכולם.
 

lseugy

New member
בכל זאת חנוכה. אז 2 סוגי לביבות. מתוקות ומלוחות. נטרף.

לביבות עם טוויסט קטן והבדל גדול.
אחת הבנות ביקשה לביבות והוסיפה וביקשה שאוסיף לתערובת שמיר.
לא התלהבתי מהרעיון אבל החלטתי לנסות. מה כבר יכול להיות?!
הפתיע מאד לטובה.

להכנת 8-10 לביבות.:
בצל בינוני קצוץ בינוני.
בטטה לא גדולה מגוררת על פומפיה. חצי ממנה בחלק הגס של הפומפיה וחצי בחלק העדין.
2-3 תפוחי אדמה (תלוי בגודל) מגוררים שוב חצי גס וחצי עדין וסחוטים היטב היטב.
(אופציה – גזר מגורר חצי גס וחצי עדין).
2 ביצים.
חצי כוס (בערך) קמח מצה (תלוי ברטיבות התערובת, שלא ייצא יבש או דליל).
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שמיר קצוץ דק (לא הרבה שלא ישתלט על הטעם. בערך 1 או 1+ כף גדושה).
שמן לטיגון חצי עמוק.
לערבב היטב הכל.
להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל קצת יותר מביצה גדולה ולשטח אותם לעובי פחות מסנטימטר.
לטגן להשחמה טובה על להבה בינונית בעוצמה בינונית.
יצא דליקטס.


לביבה חמה ומתוקה לחנוכה
1 ביצה.
חצי גביע גבינה לבנה.
שליש כוס סוכר.
לערבב היטב.

לגרר תפוח אדמה גדול אחד. חצי ממנו על החלק הגס של הפומפיה וחצי על החלק העדין.
חצי כוס קמח מצה (בערך, שלא ייצא יבש מדי או דליל מדי).
חצי כוס קמח רגיל (בערך, שלא ייצא יבש מדי או דליל מדי).
לערבב היטב הכל בתוך התערובת של ביצה-גבינה-סוכר.
הצעת שדרוג - להשתמש בסוכר וניל או להוסיף לסוכר כפית אבקת פודינג וניל.

להרטיב ידיים במים. ליצור כדורים בגודל קצת יותר מביצה גדולה, לשטח לעובי בערך 1 ס"מ ולטגן על להבה בינונית בעוצמה בינונית, עד השחמה טובה.
לבזוק אבקת סוכר.
נבלע ונעלם כלא היה.


מועדים לשמחה ואתם מוזמנים:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]



 

Maldini Girl

New member
אני אתמול אירחתי חברים לארוחת חנוכה-חג מולד

הבטחתי ארוחה חמימה וטעימה
&nbsp
היה מרק כתום
חומוס עדשים
גריסיני תוצרת בית שהבחור הכין
גראטן כרובית
מאפה בצק עלים במילוי תפו"א ובצל מטוגן
לזניה חצילים
סלט בורגול ברוטב נענע ויוגורט
&nbsp
לקינוח היו סופגניות וצ'ורוס
 
למעלה