שרשור חנוכה

ladybug6

New member
שרשור חנוכה


אז מה עושים בחנוכה?
מה מכינים?
מה אוכלים?
ממה מקבלים את הצרבת השנתית?

 

vegetalien

New member
נראה לי

שאכין (בעיקר בשביל אחרים
) את הסופגניות הצרפתיות שלך במקום לקנות את הסטנדרטיות במאפיה. בכל זאת, צריך לרחם גם על בני אדם, לא רק על בעלי חיים אל-אנושיים.
 

elin86

New member
למישהו יש מושג איפה אני משיגה

סופגניות טבעוניות בבאר שבע?
 

ladybug6

New member
טוב, אז אני אתחיל.. מתכון לסופגניות אפויות

מצרכים

לבצק
כ-40 סופגניות מיני
½ 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים אינסטנט (או חצי שרית שמרית)
½ כוס סוכר (אפשר להפחית ל-⅓ כוס למי שמעדיף מתיקות עדינה יותר)
¾ כוס חלב סויה*
¼ כוס רסק תפוחים (60 גרם = 3-4 כפות)
⅓ כוס שמן
½ כפית מלח
כף סילאן + קצת שמן למריחה על הסופגניות (אופציונלי)

* חלב הסויה חשוב כי הוא תורם לרכות של הבצק, אבל מי שרגיש לסויה יכול להמיר במים.

למילוי
ריבה שאוהבים – כל טעם יעבוד
מלית שוקולד (הסברים בהמשך)
כל ממרח שאוהבים (מישהו אמר לוטוס?!! אללי)

להגשה: אבקת סוכר


מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. לשים מספר דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במרץ ובנחישות עוד 15 דקות, למי שלש ידנית. במיקסר גם 10 דקות יספיקו. הבצק אמור להתגבש ולהשאר מעט דביק, אבל לא כזה שאי אפשר ללוש אותו. אם הוא קשה מדי או יבש, מוסיפים קצת חלב סויה / מים וממשיכים ללוש. בצק שמרים צריך להשאר קצת דביק ורך, אחרת הוא מתייבש.
מכדררים את הבצק ומניחים בקערה. משמנים את הידיים וטופחים עליו קלות כדי לשמן אותו, שלא יתייבש. מכסים ומניחים להתפחה של כשעתיים.
כשהבצק הכפיל את נפחו, יוצרים את הסופגניות – כדורים קטנים, בקוטר של 2 עד 2.5 ס"מ (שזה כמו משמש קטן, או כדורי צמר גפן, למי שמכיר). מסדרים בתבנית עם רווחים של כ-2 ס"מ אחד מהשני, ומכסים להתפחה שנייה של כשעה.
אופים כ-20 דקות על 170 מעלות. חשוב מאוד לא לאפות אותן יתר על המידה, שלא יתייבשו ויאבדו מהרכות שלכן. מכיוון שזה משתנה בהתאם למיקום בתנור, הסוג שלו וגודל הסופגניות – חשוב להציץ מדי פעם ואם הסופגניות אפילו רק התחילו להזהיב, להוציא ולבדוק אחת כדי לוודא שהבצק נאפה היטב מבפנים.
ממלאים במילוי שרוצים ומפזרים אבקת סוכר.


להסברים מפורטים ועוד תמונות:
http://tivonim-blog.co.il/סופגניות-אפויות-טבעוניות/
 

cוורנה1

New member
תודה על המתכון המצויין, מוצלח ביותר
בני משפחתי נהנו מאוד מהסופגניות האפויות והרכות להפליא.
את הריבה הכנסתי לאחר תפיחה ראשונה, לתוך כל כדור מגולגל בו יצרתי גומה וסגרתי.
עבדתי עם ידיים משומנות שסייעו בטיפול בבצק בידיים מבלי שידבק.
חג אורים שמח
 

ladybug6

New member
אם הוא כבר תפח אז לא צריך להחזיק

אצבעות, זה החלק העיקרי שעלול להתפקשש :)
 

elin86

New member
יאי!!!! הצלחה, הצלחה, הצלחה!!!

איזה כיף.. כמה גאווה.. פעם ראשונה שלי ויצא מעולה
האמת שהם טיפ טיפה השחימו מעבר אבל ממש בקטנה.. המרקם מעולה, הבצק סוף!
עשיתי חצי מהכמות ועכשיו אני מצטערת על זה
עשיתי שליש עם ריבת תות, שליש עם ממרח לוטוס ושליש עם שוקולד מריר
מהמם!
 

ladybug6

New member
יש! מצחיק שלמרות שכתבתי בהדגשה

שחשוב לשים לב לא לאפות יותר מדי כדי שלא יהפוך ללחם- בכל זאת מלא כתבו שנאפה להם יותר מדי..

בקטנה, העיקר שיצא טוב, וכל הכבוד לך שהצלחת - עם או בלי מתכון, בצק שמרים זה בצק שקל להרוס בכל מני דרכים יצירתיות, אז תהיי מבסוטה
 

elin86

New member
כשאת מסתכלת מבחוץ

זה מתעתע כי הדלת של התנור מראה משהו אחר
ולכן לא שמתי לב.. אבל זה עדיין אחלה!
האמת שבהתחלה זה לא ממש תפח ואז שמתי לב שלא באמת לשתי במשך 15 דקות אז לשתי שוב ושמתי בתנור סגור (לא פעיל).. ואז זה ממש עלה..
 

ladybug6

New member
עוגיות פריכות של חנוכה

עוגיות ממכרות לגמרי שכיכבו בבית שלי כל חנוכה... ממכר משהו פחד.

1.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
קורט מלח
להגשה: אבקת סוכר
שמן לטיגון

מערבבים את רכיבי הבצק ולשים כמה דקות לקבלת בצק חלק ונוח. עוטפים בנייר נצמד לחצי שעה של מנוחה, ואז מרדדים חצי מהכמות הכי דק שאפשר. חותכים לריבועים, מותחים כל ריבוע כמה שאפשר, ומטגנים בשמן עמוק כ-20 שניות מכל צד, עד שהם מקבלים צבע זהוב ומפסיקים לבעבע בשמן.
מסדרים בתבנית בשכבות ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

הסברים ותמונות:
http://tivonim-blog.co.il/עוגיות-פריכות-של-חנוכה/
 
וואו זה נשמע מבטיח

מצטערת אבל הז'אנר של מוצרי חנוכה אפויים זה לא בשבילי
 

ladybug6

New member
אל חשש, יש בדרך עוד כמה מתכוני שמנוניים

במיוחד בשבילך
 
לא של חנוכה אבל בכל זאת מתוק וכמעט ניסי

לפחות בפרספקטיבה של מי שחושב שבלי ביצים/מוצרי חלב/ גלוטן אין יותר מה לאכות
אז
עוגיות שוקולד צ'יפס נ"ג וטבעוני- יש חיה כזו! והיא אפילו ערבה לחיך
עירבבתי כמה מתכונים לפי המצאי בבית ומגבלות הז'אנר ו...הצליח לנו
אז מה היה כאן?
בקערת היבשים-
שתי כוסות קמח סורגום
כוס קמח תפוחי אדמה
כפית מחוקה קסנטן גאם
מלח
כוס סוכר חום לא דביק
שתי כפיות אבקת אפיה.
כוס שוקולד ציפס בשני צבעים
בקערת הרטובים-
ארבע כפות "יוגורט" סויה בטעם טבעי
שתי כוסות שמן קוקוס שחיממתי מעט כדי שיהיה קל למדוד כמויות
שתי כפיות תמצית וניל איכותית

ערבבתי את שתיהן היטב ואז מיזגתי בינהן לבצק נח ונעים לעבודה בידיים.
תבניות שתיים מחופות בניר אפיה קיבלו אליהן בשמחה כדורי פינגפונג מעוכים מעט ונכנסו איתם לתנור ,טורבו 175 מעלות ל-10 דקות. לאזהרת אחד המתכונים ויתרתי על הנטיה לתת להן עוד זמן והוצאתי על הדקה.
נתתי דקות ספורות להתקרר. שזה טעים!
הן מהסוג הרך הגמיש , לא הפריך.
 
למעלה