חנוכה שמח!

שאלת הסופגניות

הייי


אני רוצה להכין דונאטס מאיה בצק מכינים את זה ?? ואם יש מתכון אני אשמח לקבל...

איזה ציפוי ציבעוני אני יכולה להכין ???
 
האם בצק ל-
יכול לשמש גם למשהו אחר?

לא מטוגן? עוגיות אולי? בא לי להכין כמה בודדות. אין לי מה לעשות עם המון בצק.
תודה
 
קרם וניל לסופגניות

היי


אני מחפשת מתכון פשוט לקרם וניל, כל המתכונים שנתקלתי בהם ברשת נראו לי מורכבים ומושקעים מדי... אשמח לקבל מתכון מתאים.

* יש לי סייג קטן וזה שהעדיפות היא שהקרם יהיה מבוסס שמנת וללא חלב "ממש", מטעמי לקטוז.

 

bali

New member
מנהל
מתכון לדוגמה

היי,

דונאטס עושים מבצק שמרים, כמו זה של סופגניות רגילות.
מצרפת קישור למתכון לדוגמה.

הציפוי יכול להיות זיגוג כמו במתכון המצורף, שוקולד מומס עם מעט חמאה או שמן צמחי, גנאשים שונים... על הציפוי אפשר להוסיף גם סוכריות/אגוזים קצוצים/קוקוס טחון וכל העולה על דעתך.

דונאטס
 

bali

New member
מנהל
בגדול נראה לי שבצק לסופגניות לא שונה בהרבה

מבצק לעוגות שמרים, מלבד תכולת השמן בבצק עצמו, שפחותה מזו של בצק לעוגות, כיוון שלוקחים בחשבון שאת הסופגניות מטגנים אח"כ.
 

bali

New member
מנהל
בד"כ, בגלל שהסופגניה חמה, שמים קרם פטיסייר

שזה קרם מבושל מחלב, מקל וניל, חלמונים, סוכר וקורנפלור.

אם את רוצה קרם יותר קליל ועל בסיס שמנת מתוקה, אפשר להכין קרם של קצפת עם אינסטנט פודינג וניל שמקציפים יחד, אבל אז צריך לחכות שהסופגניות יתקררו לפני שממלאים אותן, אחרת הקרם יימס ויהיה נוזלי בתוכן.
 

bali

New member
מנהל
כמה דקות והן יתקררו מספיק

הקרם

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל, אפשר גם את הוניל עם פצפוצי השוקולד אם בא לך.
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב/חלב סויה בטעם וניל (לא חובה אבל עושה את הקרם יותר אוורירי וקליל)
1-2 כפות סוכר/אבקת סוכר - לא חובה אבל הקרם לא מאד מתוק ויש כאלה שרוצים יותר מתוק.

מקציפים את כל החומרים יחד לקרם יציב וסמיך. שומרים במקרר עד השימוש.
 


רק ש... אני ממש בספק שחלב סויה יעשה את העבודה, להמיר חלב בחלב סויה עובד רק בקפה. זה ממש הכרחי להוסיף חלב?
 

bali

New member
מנהל
אפשר לוותר לגמרי על החלב

אבל חלב סויה בטעם וניל כן עושה את העבודה במקרה הזה.

לבחירתך, לא חובה לשים אותו.
 
וואלה?

הפתעת אותי לטובה, אני אנסה. מהניסיון שלי עם חלב סויה, הוא לא מחליף חלב רגיל 1 ל-1, השאלה מה "המטרה" שלו כאן...

הכנת את הקרם הזה בעבר עם חלב סויה?
 

bali

New member
מנהל
לא הכנתי עם חלב סויה אבל יודעת שיש כאלה

שהכינו ויצא מוצלח.
החלב בא לדלל קצת את השמנת כדי שהקרם יצא יותר רך ופחות כבד ושומני מהקצפת.
 
אז עכשיו אני יכולה לדווח

שהקרם יצא מצוין! ואכן החלב סויה וניל הוסיף, אם כי הקרם היה "קרמי" ולא דליל.

עכשיו אני תוהה מה לעשות עם הקרם שנשאר... עוד נגלה של סופגניות נראית לי מוגזמת, אני אבדוק אופציות אחרות.

שוב
 

bali

New member
מנהל
מעולה, שמחה שאהבת את התוצאה


הקרם הזה טוב לציפוי ומילוי של עוגות, טארטלטים וכיו"ב.
 

bali

New member
מנהל
יש גם את ה"שמנת לבישול" 5% של אלפרו

וגם היא יכולה להחליף את החלב. וגם ריצ'קפה יעבוד כאן.

וכאמור, אפשר לוותר על תוספת החלב או התחליף לו ויהיה גם סבבה.
 

bali

New member
מנהל
חנוכה שמח!


הגענו לחג החנוכה וזה הזמן לשלוף את כל מתכוני הלביבות והסופגניות שלכם, לשאול את השאלות ולקבל את התשובות לקראת 8 ימים של הדלקת נרות.

חג שמח לכולם ושהאור יעטוף את חייכם תמיד!
 

bali

New member
מנהל
לביבות

השנה אני די גאה להכריז שעד כה אכלתי רק סופגניה אחת. אני משערת שיצא לי לאכול עוד אחת כשנדליק נרות במסגרת המשפחתית, בתקווה שזה יקרה בכלל.

מה שכן, אתמול הכנתי לאטקעס לארוחת ערב עם חברים. יצא טעים מאד ואני אשתף במתכון:

3 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר גדול
1 קישוא גדול
1/2 בצל
מלח
פלפל
קמח לפי הצורך
2 ביצים

קולפים את תפוחי האדמה והגזר ומגרדים את כל הירקות (גם הבצל) על פומפייה גסה. מערבבים יחד את כל הירקות וסוחטים אותם היטב מנוזלים. אני שמתי הכל במסננת ולחצתי חזק שיצאו הנוזלים, ואז נתתי לירקות לעמוד במסננת עוד קצת זמן.
בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים עם 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם וכמה כפות קמח עד שהתערובת סמיכה ואין נוזלים מיותרים בקערה.

מחממים במחבת שמן בגובה 1/2 ס"מ בערך וכשהוא חם יוצקים לביבות מכמות של כף גדושה כל אחת. מטגנים להשחמה מצד אחד, הופכים ומשחימים מהצד השני, ומעבירים לנייר סופג לספיגת שמן מיותר. אם צריך, מוסיפים מדי פעם עוד קצת שמן ונותנים לו להתחמם שוב.
אתמול השתמשתי בשמן זית שמתאים גם לטיגון, אפשר להשתמש בשמן קנולה כמובן או בשילוב של זית וקנולה. לקחת בחשבון ששמן זית נשרף מהר יותר.

מגישים חם או פושר.
 
למעלה