לביבות
השנה אני די גאה להכריז שעד כה אכלתי רק סופגניה אחת. אני משערת שיצא לי לאכול עוד אחת כשנדליק נרות במסגרת המשפחתית, בתקווה שזה יקרה בכלל.
מה שכן, אתמול הכנתי לאטקעס לארוחת ערב עם חברים. יצא טעים מאד ואני אשתף במתכון:
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר גדול
1 קישוא גדול
1/2 בצל
מלח
פלפל
קמח לפי הצורך
2 ביצים
קולפים את תפוחי האדמה והגזר ומגרדים את כל הירקות (גם הבצל) על פומפייה גסה. מערבבים יחד את כל הירקות וסוחטים אותם היטב מנוזלים. אני שמתי הכל במסננת ולחצתי חזק שיצאו הנוזלים, ואז נתתי לירקות לעמוד במסננת עוד קצת זמן.
בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים עם 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם וכמה כפות קמח עד שהתערובת סמיכה ואין נוזלים מיותרים בקערה.
מחממים במחבת שמן בגובה 1/2 ס"מ בערך וכשהוא חם יוצקים לביבות מכמות של כף גדושה כל אחת. מטגנים להשחמה מצד אחד, הופכים ומשחימים מהצד השני, ומעבירים לנייר סופג לספיגת שמן מיותר. אם צריך, מוסיפים מדי פעם עוד קצת שמן ונותנים לו להתחמם שוב.
אתמול השתמשתי בשמן זית שמתאים גם לטיגון, אפשר להשתמש בשמן קנולה כמובן או בשילוב של זית וקנולה. לקחת בחשבון ששמן זית נשרף מהר יותר.
מגישים חם או פושר.