חג אורים שמח

Sigal H

New member
חג אורים שמח

ההספק שלי עד כה עומד על שיר אחד ושתי סופגניות. אחח, גם אני התקלקלתי

ומה איתכם, איך אתם מעבירים את החג?
ובכלל, מה שלומכם?

חופן חיוכים לכולם ושיהיה חג מצחיק וטוב

יפה לך על השיר
זה היה קאנון?

כי לשיר בקאנון דורש ריכוז שלא נראה לי שנגיד לי יש

אני לא מעודכנת מתי פורץ החג, אז טוב שאת מזכירה.

וסופגניות, אם ההחלטה שלי בשנים הקודמות היתה לא לאכול יותר מסופגנייה אחת בחג, אז השנה אני לא אגע אפילו באחת (אני מקווה..) כי הרגישות שלי למטוגן הרקיעה שחקים.

אז כל הכבוד לגוף שלך ש"ספג" שתי סופגניות

שיהיה חג שלא פוגע במערכת העיכול. זו הברכה שלי :)

Sigal H

New member
תרומתי לשיר הייתה מילמולית

לא קאנון, רק קול שני במנעד בינוני. כן, זה לגמרי נחשב

&nbsp
גם לי יש בעיה קשה עם מטוגנים אבל הסופגניות הללו, במפתיע, דווקא עברו בסדר. אולי כי זה בצק מגבינה לבנה והשמן היה חם דיו? הממף...
ובכלל, מאכלי חג יהודיים, נכון שהמציאו אותם בזדון? גפילטע פיש, מטוגנים, אזני המן, קניידלעך, על-האש - איך הם עוברים לאנשים בגרון חידה בעיניי.
&nbsp
מצטרפת לברכתך בהחלט

ממממ, עשית לי חשק עם הסופגניות מגבינה

מתחילה להסדק לי הנחישות לא לגעת בסופגניות.
אם אנסה ואעז, אדווח.

וברשימת המאכלים הקטלניים לחגים, הכי נורא זה הדיקטים שמפרקים אצלי את מערכת העיכול. אסור לי להתקרב למצות.
המאכל חג הכי אהוב עלי זה בלינצ'ס, שאצלנו נהוג לאכול בשבועות (הלוא הוא חג הלקטוז), איכשהו אפילו שזה מטוגן קלות זה עובר...

וביטוי שהכנסתי לשימוש מתוך הסדרה של גידי ואהרוני זה "שמן המון", שזה משהו באמצע שהוא לא שמן עמוק וגם לא טיגון קל.

סורה מטוגנים ובואו נרות

Sigal H

New member
איך שכחתי את המצות?

כמובן, יש להן מקום של כבווד ברשימה

בלינצ'ס אצלנו הוא גם אוכל של יומיום, ודווקא לא מטוגן - מקסימום קמצוץ של תרסיס שמן במחבת, אולי אפילו זה לא. שימושי להפליא בתור ארוחה עיקרית ולא פחות מכך - כקינוח, תלוי במילוי/תוספת.

חג שבועות הוא בכלל סיפור מצחיק. אם חושבים על זה, זהו מין "טו-בשבט" של שיא הקציר - ליהנות מתנובת הארץ. ברחבת חדר-האוכל אין מוצרי חלב (כי אין לנו רפת) אבל יש מחקלאותנו: בננות, אבוקדו, אפרסמון, פסיפלורה (ולידם השיכרים שעשויים מהם ותוצרת המפעלים), אכלנו תירס חם (דווקא לא מגידולינו), התלהבנו מהתינוקות, ובעצם הגבינה הגיעה רק בסוף, בארוחה, וגם זה לא באופן בלעדי (למשל לזניה מעורבת - אגב, עם בלינצ'ס במקום פסטה), והמון ירקות ופירות, גלידות ועוגות. זה נראה לי יותר מאוזן מ"חג הגבינה" נטו. אבל גם מאוד ספציפי...

חפרתי. ראי מה את גורמת לי לעשות

היה כל כך נעים לחשוב על שבועות... בואו נעמיד פנים שלא חנוכה עכשיו, טוב?

חופן חיוכים.

אוף, עכשיו עשית לי חשק לבוא לחדר אוכל שלכם בקיבוץ

זה ארבעת הפירות אולי האהובים עלי ביותר (כן, אבוקדו הוא פרי ולא ירק
נראה לי..)
אני מוכנה להעמיד פנים שכל חג הוא שבועות, למרות שגם נגד ט"ו בשבט אין לי שום טענות

בכלל, חגים בקיבוצים על מסכותיהם זה דבר אהוב עלי.

איך נהיה פה דיבור על אוכל פתאום? אולי זה סוג של סובלימציה כדי לא להתפתות לסופגניות

אין לי מושג מה זה לזניה מעורבת.

אבל אולי אם אני כמעט אתפתה לסופגנייה, אפילו מגבינה אני צריכה לחשוב בראש "בלינצ'ס בלינצ'ס" ואז זה יעבור לי.

Sigal H

New member
טוב, הייתי מזמינה אותך לחד"א

אבל הוא כבר לא קיים. לא במתכונתו המקורית, בכל אופן. הפרטה, קיבוץ מתחדש, הבניין מושכר... את חג שבועות חוגגים ברחבה או על הדשא, כך שאין בעיה ולפחות המסורת הזו נמשכת.
&nbsp
אבוקדו הוא אכן פרי, הידד! לזניה מעורבת היא אחד הדברים הכי לא כשרים שיש, ומבוססת על שכבות של רוטב בשר ורוטב שמנת סמיכים שביניהן מפרידים בלינצ'ס. לחובבי הז'אנר הדרום-אמריקאי, טעימה ביותר

&nbsp
היאח, הודעה שלמה בלי להזכיר את הגברת בזוקת אבקת הסוכר!

bimbo15

New member
אני מתה על מצות. אני אוגרת בפסח חבילות,

ויש לי לכל השנה.
איפה אייקון?

Sigal H

New member

כותבים | מצה | (בלי הרווחים)
&nbsp
ואיזה כיף שיש בעולם אדם כמוך שנהנה מהן. זה כמעט הופך את קיומן למוצדק

גם אני מתה על מצות

בעיקר עם נוטלה, או שוקולד השחר, או ריבה או מצברייט.
ובעוד פורמטים

אבל זה מפרק לי את מערכת העיכול, ואני צריכה ממש להחזיק את עצמי לא לגעת או להגביל את עצמי לאחד לשנה.

תרועה
: לא אכלתי אף סופגנייה השנה. היאח!

לא ידעתי שאפשר לעשות אייקונים עם סימוני רווח.
תודה. יש לי עוד הרבה מה ללמוד כנראה

bimbo15

New member
השנה נשברתי ואכלתי סופגניה
אחת

אחרי שנים שלא אכלתי.
מותר לי, הרי יש לי יומולדת בחנוכה

Sigal H

New member
היי, יום הולדת שמח!

אתמול-הולדת? מחר-הולדת? מה שלא יהיה, שיהיו לך ימים שמחים והתפתחויות רק לכיוון הנכון

וגם חיוכים מלוא החופן!

למעלה