מה אתם עושים בקריסמס?

מה אתם עושים בקריסמס?

מה אתם עושים בקריסמס? בכל זאת חופשה של כשבוע.

מה אתם אומרים לילדים שבבית ספר ובגנים סנטה כל כך אמיתי? (לפחות אצל הקטנים
)

יש לכם סיפורים בנושא, זה המקום.

מנצלת את הפוסט הזה לאחל לכולם שנה נפלאה, שנה של עשיה, סיפוק, הנאה והמון המון אהבה ממני

עונה

מה אתם עושים בקריסמס? בכל זאת חופשה של כשבוע.
בעלי נוצרי, ככה שאצלנו חוגגים הכל. בנוסף, בוני חוגגת יום ב 26/12 אז החגיגה נמשכת על יומיים.
ביום קריסמס, יש פה משחק שקיים רק אצלנו, The Ba. יש כדור שנתפר מעור, הוא נזרק לאויר במרכז העיר ע"י מישהו שנבחר מהציבור (שזה כבוד גדול) וקבוצה של כמאה גברים/נערים (פעם אחת היתה גם קבוצת נשים, אבל אין לזה דרישה) מתנפלת על הכדור. הגברים מחולקים לשתי קבוצות, אפייס (UP) ודאוניז (Down) שזה חלוקה לפי מי שגר איפה בעיר. לכל אחת מהקבוצות יש מקום שהם צריכים לקחת את הכדור. זה אגרסיבי ולרוב איטי להחריד. אבל מה, רוב אנשי העיר מגיעים לזריקת הפתיחה. זה תמיד מזכיר לי את הקיבוץ, שכולם מתאספים לחגוג בחדר האוכל. כולם מברכים את כולם, לבושים עם כובעים מיוחדים ואוירה כייפית. המשחק עצמו מתחיל בשעה 12:00 ומסתיים לרוב בסביבות 18:00. אנחנו הולכים לפגוש את "כל העיר".

https://www.youtube.com/watch?v=vXCvarfl-8o

ב-31/12 בחצות, המון אנשים מתכנסים במרכז העיר, מול הקטדרלה, יש שם תזמורת חמת חלילים שצועדת, וכולם מתחבקים ומתנשקים כשפעמון הקטדרלה מצלצל 24:00. אנחנו הולכים בהרכב מלא, כולל בוני.

מה אתם אומרים לילדים שבבית ספר ובגנים סנטה כל כך אמיתי? (לפחות אצל הקטנים)
סנטה בא לבקר אותנו, אז אין בעיה. בכל שנה בוני היתה בודקת את אמינותו, ואני הייתי מעבירה את זה לנושא פילוסופי של כל אחד מאמין במה שהוא רוצה. לא פשוט, אבל יצאתי מזה. השנה דווקא (היא בת 9) היא לא שאלה אותי כלום על זה, ולכן יש לי הרגשה שאולי היא כבר יודעת ש..... אבל לפני כחודש, היא כתבה לסנטה מכתב, שבעלי הוריד את הארובה הקיץ, והיא משאירה לו מפתח בדלת האחורית
אז אין לי מושג. לפחות אני לא צריכה להתמודד עם זה השנה

אנחנו נוסעים לקליפורניה

כמה ימים בלוס אנגלס ואז נוסעים לאחותי.
&nbsp
יהיה מעניין-זה בטוח!
מכל מיני בחינות

Et tu Brute

New member
אנחנו בביקור בארץ

והבת שלי רק בת שלושה חודשים (ושבוע) אז עוד אין דילמה. אני מכירה כמה אנשים שיש להם בבית גם עץ כריסמס וגם חנוכייה (או שיש קישוטים יהודיים על העץ) ובאמת בזמן האחרון התחלתי להרהר מה דעתי על זה, אין לי תובנות ממש.

Mottek

New member
שום דבר

אז אמנם לילדים יש חופש, אבל לי ממש אין.
אז קודם כל, אנחנו עדיין מתאוששים מכל הבלגן בבית בשבועיים האחרונים. היום למשל התלבשתי על המטבח והסלון והכביסה (עד שזו שבקה חיים באמצע ועכשיו יש לי מכונה מלאה במגבות ומים). מחר אני צריכה לסדר את החדרי שינה של הילדים, עוד חתיכת פרוייקט, ובין לבין גם לבשל ולבעלי יש עוד כמה פרוייקטים שהוא רוצה לעשות בבית.
אז אחרי שהבית יהיה מסודר (בערך), בטח אצא עם הילדים למספר מוזיאונים או פעיליות אחרות. באזור רק בשביל להוציא אותם מהבית שלא ישתגעו לי. שני הגדולים בחופש. לקטן יש גן כמעט כרגיל, אז אלא אם כן משהו מתוכנן לנו, כנראה אשלח אותו לגן שלא יטפס לי על הקירות.
בלילה האחרון של השנה אנחנו נוסעים לבוסטון לראות זיקוקים (יש תצוגה מוקדמת ב7 בערב לילדים). נבלה שם את כל היום, ולקינוח נישן בבית מלון. זה משהו שהילדים מאוד מצפים לו.

אוי, אם הייתי קרובה אליך, הייתי באה לעזור לך לסדר,

זה תחום חזק אצלי, חת, שתיים שלוש ו....

תהנו בבוסטון, נשמע כייף.

Mottek

New member
תבואי, תבואי!!

את תמיד מוזמנת, ואני תמיד אשמח לקבל עזרה. אני לא אוהבת לארגן, כי אני לא אוהבת לזרוק דברים. אבל אחרי שזה מאורגן בדרך כלל אין לי בעיה לשמור את הכל מסודר בערך.
בנוסף למרתף יש לי גם עוד ארון כאן ליד המטבח שהבלגן בו חוגג. אמא שלי מגיעה לביקור בפברואר אז אני שומרת את התענוג הזה בשבילה, שלא יהיה לה משעמם מידי..
אז מתי רואים אותך?

Mottek

New member
עם שלושה ילדים הסדר לא ישאר לאורך זמן, בעיקר לא במרתף!

mumfor4

New member
נחים.

רואים סרטים חדשים, אוכלים ונהנים יחד, למרות שעכשיו שני ילדים חולים אצלי.

noaronen1

New member
למה שבוע ולא שבועיים וקצת???!!

אתם עושים בקריסמס? בכל זאת חופשה של כשבוע.
אז אצלנו זה שבועיים וזה נע בין הרמוניה לעצבים. רגע אנחנו בטבע וכולם צוחקים ורגע אחרי כולם בעצבים אחד על השני, בעלי ואני מסתכלים זה על זו ושואלים את עצמנו למה? ואז רגע אחרי כולם נרגעים ושוב נחמד.
אז הספקנו ללכת בטבע ליד הבית, הספקנו לראות את הגרסה החדשה של Annie - בקולנוע. הילדים שלי מאד אהבו את המקור, האמצעית ראתה את ההפקה של ברודווי לפני שנתיים ואתמול הלכתי עם הילדים לסרט שהיה חמוד למרות שקמרון דיאז לדעתי היתה ליהוק די הזוי לתפקיד...
ראינו הרבה סרטים ביחד בטלויזיה כמו: נרניה - האריה והמכשפה, הסיפור שאינו נגמר, והאמת שממש נחמד, הדלקנו את האח, צילנו מרשמלו. לומדים להינות מהדברים הקטנים כי מעבר לזה אין הרבה מה לעשות...
אה! ובחג המולד בערב אנחנו הולכים למסעדה סינית או מזמינים הביתה. האמת מצאנו אתמול אחת עם אוכל לא רע בכלל. זה מנהג של היהודים בחג המולד...
מה אתם אומרים לילדים שבבית ספר ובגנים סנטה כל כך אמיתי? (לפחות אצל הקטנים )
הילדים שלי לא ממש מתרגשים מסנטה.
יש לכם סיפורים בנושא, זה המקום.
בעלי ואני יצאנו בפעם הראשונה - בליינד דייט בחג המולד בישראל. ומאז עברו 17 שנים.
מנצלת את הפוסט הזה לאחל לכולם שנה נפלאה, שנה של עשיה, סיפוק, הנאה והמון המון אהבה ממני
שנה טובה גם לך ולבני משפחתך נירית.!

למעלה