קשה לי לנשום

קשה לי לנשום

שלום... בן זוגי ואני החלטנו להיפרד אחרי 4 שנים, ילדה אחת משותפת בת שנתיים וחצי ועוד שלושה ילדים שלו מנישואין קודמים שגרים איתנו.
ההחלטה היא הדדית וכולי תקווה שגם מבחינה כספית נסתדר (הנושא עדיין לא סגור) בדרך כלל הבעיות מתחילות כשמדברים על כסף.
ולענין שמדיר שינה מעיניי וסוחט אותי נפשית, איך אני מסבירה לילדה בת שנתיים וחצי שאמא והיא עוברות לגור בבית אחר????
החלטנו בן זוגי ואני שאני יחפש דירה בקרבת מקום למקום מגורינו (אנחנו גרים במושב) על מנת למזער את הנזק הנפשי שעלול להיוצר מהפרידה.
אני אישה חזקה והתמודדתי עם לא מעט קשיים בחיים אבל עכשיו שיש לי ילדה, כל מה שחשוב לי הוא שהיא תגדל להיות ילדה\נערה\אישה בריאה בנפשה ומאושרת.
אני כל כך שבורה מכל המצב שנקלענו אליו איך מתמודדים עם כאב לב שכזה????

מרוניה

New member
באופן תיאורטי,

כדאי להסביר לילד בצורה שקטה ורציונלית (בלי כאב ובלי דמעות) שלפעמים בני זוג מגיעים למסקנה שלא נעים להם לגור בבית אחד ועדיף שהם יגורו בשני בתים נפרדים. זה הכול. וזה מה שקרה לך ולבן-זוגך, ולכן את תעברי לדירה אחרת, והילדה תעבור איתך, אבל תמשיך להיפגש עם אבא בימים אלה ואלה.

לדעתי, טוב מאוד שתגורו בקרבת מקום, זה המצב הכי טוב בשביל הילדה. ואני חושבת שאין שום סיבה שהילדה לא תהיה בריאה ומאושרת. כל עוד ההורים מצליחים לשדר לה אווירה רגועה ונעימה, תחושה ששום שמיים לא נופלים, הילדה עצמה תשמור על יציבות נפשית.

באשר לכאב הלב שלך - באמת שאין לי עצה. ברור ששיחות עם איש מקצוע עשויות להקל ולעזור. והזמן באמת עוזר. הכאב מתקהה. אבל ברור שהדרך לא פשוטה. רק תשתדלי לא להעביר את הכאב הזה לבתך.

mother cat

New member
מסכימה מאד

ומוסיפה שאת יכולה להיעץ גם אם איש מקצוע שמתמחה בילדים ולקבל כילים איך להציג לילדה את המצב בצורה הכי טובה.

למעלה