בוקר אור ושאלה על :

מלכה90

New member
בוקר אור ושאלה על :

נכדתי חוגגת ביום חמישי יום הולדת -ורציתי להכין משהו יפה וקל (לא חזקה באפייה) -אז החלטתי להכין
עוגת שוקלית (ראיתי מלא המלצות עליה) -אפשר להכין אותה ביום רביעי? אין לי זמן יום חמישי -להשאיר בחוץ?במקרר?

ולשי עליה דף אכיל (פשוט שמים על העוגה?) כמה זמן נשמרת התמונה מעל העוגה?

ומסביב רציתי לקשט עם קצפת -איך עושים? אף פעם לא הזלפתי.אשמח לעזרה
 

yaam1

New member
מזל טוב, עוגת שוקולית המעולה יכולה להחזיק

מעמד על השיש או במקרר, לשיקולך.
את התמונה מניחים על העוגה מעל קרם כלשהו, יכול להיות גנאש שוקולד שהתקרר.
התמונה מחזיקה מספיק זמן במידה והעוגה או הקרם לא היו חמים כשהנחת אותה.

מקווה שעזרתי :O)
 

bali

New member
מנהל
תשובות

אין בעיה להכין את העוגה ברביעי. לא לוותר על ציפוי השוקולד למעלה.
לשמור את העוגה במקרר.
את התמונה האכילה רצוי לשים על העוגה כמה שיותר קרוב לאירוע. מכיוון שהקרם שמתחתיה כהה, אם התמונה תהיה על העוגה יותר משעה-שעתיים, התמונה יכולה קצת להתמסמס ויראו את הכהות של הקרם שמתחתיה.
אם החגיגה בבית עם מקרר, הייתי לוקחת את התמונה האכילה איתי, שמה אותה במקפיא דקה שתיים לפני שרוצים לשים את התמונה על העוגה ולהגיש אותה, מוציאה מהמקפיא את התמונה, מסדרת על העוגה ומגישה. העוגה עצמה - במקרר עד ההגשה.

כאשר שמים את התמונה האכילה על בצק סוכר בהיר אפשר לשים את התמונה כמה שעות לפני, לא קורה כלום. מנסיון. עם קרם חום ורטוב יותר מבצק סוכר הייתי מעדיפה לא לקחת צ'אנס.
 

yaam1

New member
צודקת...לא חשבתי על הקרם החום


טוב שענית גם את
 

מלכה90

New member
תודה רבה לכן בנות על ההסבר.

בצק סוכר -איני מתעסקת -כל שאני לא מכירה . הרעיון לשים את הדף במקפיא -אלך על זה.
איך מזליפים שמנת מתוקה מסביב לתמונה?להוסיף עוד משהו לשמנת? אף פעם לא קניתי שקית זילוף.או פשוט לוות?תודה
 
למעלה