בוקר אור לכולם. עזרה והקשבה.

בוקר אור לכולם. עזרה והקשבה.

בוקר טוב חברים ותיקים. מזמן לא כתבתי כאן. חודשים.

אני אחרי ניתוח טבעת ..כ-שנה וארבעה חודשים. (20.1). ירידה של כמעט כלום. 11-10 קילו. אני סגורה על 8 לאחר שפתחתי 1/4 כי אני מקיאה בלי סוף. נכון שחלק יגידו שאני מנסה לאכול בכוח.. אז אני לא.
אני אוכלת מאכלים כמו- פריכיות עם ממרח (גבינה, חומוס)
3 כפות אורז עם במיה (שאני מכינה אותה רכה רכה עם המון רוטב שלא יתקע לי)- זה בדכ יום שישי אחרי קידוש.
ממולאים (אני מכינה בתנור כמה שעות רך רך)
בשר אני לא אוכלת.. למעט לפעמים אני מצליחה לאכול חצי קציצה..וזה המון.
דגים זה מה שנכנס בלי להתקע. משתדלת לאכול דג כל יום-( פילטים אמנון בתנור עם לימון)
תפוח אדמה- לא נכנס
יורוט עם מעט גרנולה (מוזלי)- נכנס ומשביע בכייף.
לבן עם מלפפון חתוך קטן קטן קטן.
לחם אני לא מכירה את טעמו כבר שנה וחצי. בהתחלה עוד הייתי יכולה לאכול רבע טוסט.. כבר מזמןןןן לא נכנס. אני ישר מקיאה.
פעמיים בשבוע מרשה לעצמי לאכול גלידה. גם אני אוהבת מתוק.

אני לא אוכלת במבות ושוקולדים כמו אנשים שעברו את הטבעת ומספרים לי שחיים על במבה... אני ממש לא. זה לא הפייבוריט שלי.
כשנורא בא לי פסטה ואני יודעת שאסור אני לוקחת 3-4 כפות עם רוטב.. וגם אותם מקיאה..... אבל הטעם... לפעמים שווה הכל.
עוגות- אין על מה לדבר. לא מנסה. אלה אם כן הכנתי בסופשבוע משהו שהוא ממש רך רך ואני יכולה לטעות שני ביסים (כמו עוגת גבינה אפויה).

לא אגיד לכם שאיכות החיים שלי לא ירדה. אני מרגישה שנכשלתי. 10 קילו........לא עושים בשביל זה ניתוח
אני אומרת לעצמי- גם בולמית מרזה! למה אני לא ??
אני רוצה גם לראות תוצאות.. אם אני ככ מתענה אז למה לי לא מגיע?
נורא מייאש
לא יודעת מה אני עושה לא טוב .
אני יוצאת למסעדה ואף פעם אין לי מה לאכול. מעצבן.
כשעושים דיאטה- אומרים- תורידו לחם ועוגות..תרדו במשקל. איפה???
כשהלכתי לפתוח לפני פסח פגשתי אצל דר אבינוח כמה נשים שגם אמרו לי שהניתוח הזה לוקח שנה- שנה וחצי לראות ממש תוצאות... והן ירדו 30-45 קילו אחרי שנה ו3.
אני מקווה.. זה מה שמחזיק אותי.. התקווה שיום אחד באמת אתחיל לראות תזוזה. אני לא מחפשת קסמים. אבל אני יודעת מה אני אוכלת ואני יודעת שלרמות את עצמי אני לא מרמה. ..

תודה על ההקשבה.
יום נפלא.

אופירA

New member
מנהל
זה לא מצב מצוי, הגם שיש כמה כאלה

לא מצוי שבהתנהגות כמו שאת מתארת מורידים רק 10 קילו בשנה. זה לא המקרה שבו זה ייקח שנתיים.
יש פה בעיה, שצריך לאתר אותה ולטפל בה, ורק כך יזוזו הדברים.

אני לא יודעת מה הבעיה - אולי שתייה, אולי חילוף חומרים בעייתי במיוחד שצריך התייחסות מיוחדת, אולי בלוטת התריס, אולי אורח חיים.
בשביל זה צריך לשמוע פרטים מלאים על היסטוריית השמנה, גנטיקה, פירוט אכילה ופעילות גופנית מדויק, מצב ההגבלה לאורך כל היום, ועוד המון פרטים.

את מדברת הרבה מאוד על אנשים - האנשים יגידו שאת עושה כך וכך לא בסדר. האנשים חיים על במבה. בולמית מרזה ואני לא. אומרים שצריך להוריד לחם ועוגות בדיאטה. נשים אמרו שהן ירדו אחרי שנה ורבע 40 קילו.
ואני שואלת: למה את מתעסקת הרבה במה שקרה לאנשים אחרים, ולא מתעסקת בלהבין מה קורה לגוף שלך? מה יעזרו לך ההשוואות לאנשים אחרים?

מה שקורה אצלך, זה שאת לא יודעת מה הבעיה. ואת זה צריך לפתור. לחפש מה הבעיה.
אם את לא יודעת, אז את צריכה עזרה. איזו עזרה, אני לא יודעת. אבל קודם כל אני מציעה כל הזמן את העזרה שלי, שלהזיק לעולם לא מזיקה, והועילה להמון המון. אז למה כל כך הרבה זמן בפורום ואת לא לוקחת אותה? הצלחתי לאתר ב-95% נקודות אכילס של אנשים שלא ירדו במשקל, ולעזור להם לעבור שינוי או לפחות לכוון אותם לשינוי הנכון. אני לא עושה צחוק מאנשים, ואומרת להם שאני יודעת מה הבעיה כאשר אני לא יודעת. אם אני לא יודעת, אנו מנסים כיוונים מסוימים.
יש פה מישהי קבועה, שבשנה הראשונה ירדה 12 ק"ג, ואחרי הכוונה, ירדה 30 ב-שנתיים וחצי. הבעיה שלה היתה חילוף חומרים וייאוש. והיא לא אכלה כמעט כלום. אמרתי לה שבשיטות שאני למדתי פותחים כדי לרזות. כלומר אוכלים כדי לרזות. זו דוגמה אחת לבעיה אמיתית, שניסיון לשנות שיטה הצליח לה.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

tzfat

New member
לפי דעתי את צריכה לדבר עם רופא משפחה

בדיקות דם למיניהם כולל
TSH
Hmg
שאין משהו יוצא דופן
אבל ההקאות לא בסדר.
הייתי מבקשת צילום וו״קט לשלול בעיה עם הטבעת
או בעיה בהתנהלותו.
וכמובן תרימי טלפון לאופירה לשוחח איתה באריכות לפי שאילותיה.
מקימי מצפת

dudi 25

New member
קוקי את עשית את הניתוח יחד איתי אני זוכר

נכון, לפני שנה וארבעה חודשים עשינו ביחד את הניתוח אני עוד זוכר אותך כותבת כאן ומתלוננת על כאבים.

בכל אופן אל תתייאשי, את צריכה להמשיך ככה, להשתדל לאכול כמה שפחות ולשתות הרבה מים כמו שאופירה כתבה לך.

אני גם מוצא את עצמי לפעמים מתעצבן כשאני במסעדה לא אוכל כלום, אבל אין ברירה, הורגלנו לזה.

אני סגור על 8 וחצי הייתי סגור על 9 אבל בגלל שלא הצלחתי לשתות מים בבוקר פתחתי קצת.

אני מכיר עוד מישהו שעשה את הניתוח איתי יחד ועדיין לא ירד מספיק.

בכל אופן אסור להתייאש.

למעלה