פרחים לשישי ולחג נקווה שיהיה רק טוב

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף שבוע של חג הסוכות

לסוף השבוע אני מארחת את בתו של בן דודי מהונגריה ובן זוגה.
היא רוקחת מוסמכת והוא רופא דרמטולוג - הם הגיעו לביקור בארץ.
היא כבר היתה כאן בעבר, שלו זה ביקור ראשון בארץ.

בים כיפור הם היו בים המלח ובחג הם היו בטבריה, משם הם מגיעים אלינו.
מחר ניסע איתם לחיפה ולעכו...

רוצה לגלות לכם מתכון חדש שיצרתי אתמול משאריות מרק עוף...חבל לזרוק לפח...

(לא כשר)

מורידים את כל הבשר מעצמות העוף שבושל במרק
מוסיפים את כל הירקות מהמרק - גזר, קישואים, דלעת, כרוב, תפוחי אדמה...
מכניסים הכל למג'ימיקס (או כל מעבד מזון אחר) וטוחנים יחד.
מוסיפים 3 ביצים
שמנת לבישול
פרורי לחם
כפית שום כתוש
גבינה צהובה מגוררת
מערבבים הכל יחד.

יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל עוד קצת גבינה מגוררת
אופים בחום גבוה בתנור כ-40 דקות.

פורסים לקוביות ומגישים עם סלט חי.
 
אם לא כשר,אז גם לי יש סיפור

גם אנחנו ארחנו בעבר זוג מהונגריה [עדין לא הבנתי מה הקשר שלהם מצד אישתי]
הם הביאו לנו מבחר נקניקים מהונגריה.
נקניקי סוס ונקניקי דם.
אני אוכל לא כשר אבל סוס ודם לא הסתדר לי ולא טעמתי אפילו.
 

יוליקה

Member
מנהל
גם אנחנו לא כל כך אוכלים דברים כאלה

אבל בנקניק ההונגרי המפורסם הרץ (יש גם למזרע) ופיק היו מכניסים
גם בשר סוס...וכתוב על זה... אני לא מסוגלת לאכול...

אבל הכוונה שלי ללא כשר היתה שיש במתכון גם בשר עוף וגם שמנת וגבינה...
זה גם לא לשומרי כשרות וגם לא לשומרי קלוריות!!!
 
בכל מקרה נשמע טעים.

כשהייתי ילד לפני כ 50 שנה פלוס מינוס כל קייץ התארחתי אצל אחות של אבי בתל אביב..
היא היתה עושה כל יום קציצות נהדרות ולאחר החופשה חזרתי הביתה עם כמה ק"ג עודפים ולא הפסקתי לדבר על הקציצות.
באחת הפעמים שאלתי את הדודה "דודה גיזי מה שם הקציצות כי אני רוצה להגיד לאמא שתעשה לי כאלה"
היא אמרה "תגיד לאמא שאלה קציצות "קפצלוצס".
אמא שלי לא הבינה ובהזדמנות שאלה וביקשה את המתכון.
המתכון היה : אוספים את כל שאריות האוכל מאתמול מערבבים עם לחם וביצים ומטגנים.
זו היתה תקופה שהיה כבוד לאוכל עם זכרונות מהשואה.
 

הדסהש1

New member
המבוגרים ביננו לא זורקים אוכל...יש הרבה

מתכונים משאריות...
 
אני לא יודע להסביר למה,אבל

אוכל שנשאר משבת [אנחנו מארחים כל שבת את הילדים] יותר טעים לי ביום ראשון.
 

עמיקם10

New member
בתחילת שנות ה-50 בצנע-תפוח עץ=קליפה

תינוקות קיבלו תלושים לת"ע ואני את הקליפה.השאר היה לחם מרגרינה או לחם עם ממרח אנצ'ובי. בשר פעם בשבוע אם הגיע או פעם בשבועיים. מכנסיים באתא עם תלושים. גם תפ"א. הפגנות לא היו. גם מכוניות בקושי. נסענו באוטובוס.
 
למעלה