אני מציעה שתתארגני מראש להכנה על הגאז כי לא
כולם אוהבים בשר בתנור. צלי בסיר אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר בלי שום בעיות.
צריך אש גבוהה לשלב הראשון ואחר כך אש קטנה יותר.
בתנור אני מכינה כך - מורחת את הנתח בשמן זית. יש כאלה הנוהגים ליצור חריצים בנתח ולדחוף לתוכם חצאי שיני שום.
אני לא אוהבת לפצוע את השכבה החיצונית ולכן מוותרת על זה.
בקערה נפרדת שמה פלחים עבים של תפו"א (חותכת את התפו"א לאורך ל- 6-8 פלחים) או קוביות לא קטנות מדי,
מוסיפה שמן זית, מלח גס וכמה שיני שום חצויות ומערבבת.
שמה את נתח הבשר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוה שהתנור שלך מסוגל להגיע אליו.
ברוב התנורים זה 240-250 מעלות.
כעבור 5-6 דקות מקטינה את החום ל- 170, פותחת את דלת התנור כדי שהחום ירד במהירות ומפזרת את תפוחי האדמה
מסביב לבשר. סוגרת את התנור וממשיכה לאפות.
משך האפייה תלוי במידת העשייה של הבשר המועדפת עליך ובמשקל הנתח.
אני לא אוהבת נתחים גדולים מדי כי הם יותר שומניים לוקח להם יותר זמן עד שהם מוכנים.
נתח השוקל בערך קילו וחצי או טיפה יותר, אני אופה כ- 45 דקות ואם הוא גדול יותר, צריך לאפות יותר זמן.