צלי כתף5 טרי -ניתן להכין בתנור?

מלכה90

New member
צלי כתף5 טרי -ניתן להכין בתנור?

ועדיין יצא רך ועסיסי? רוצה להכין צלי של שמני -על הגז. ולעזור לאימי-להכי גם לה אבל בתנור.אשמח לעזרה ומימי שניסתה.תודה
 
אפשר אבל זה לא יהיה צלי ברוטב כמו

שאתם אולי רגילים אלא יותר סוג של רוסטביף או משהו דומה.
 
מלכתחילה אין רוטב, לפחות לא בשיטה שאני

נוקטת בה, אבל את יכולה להכניס לשקית קוקי או לתבנית סגורה ולהוסיף רוטב.
תלוי מה חשבת להכין.
 

מלכה90

New member
תודה על הסבלנות. מאחר והגז שלי יהיה תפוס

חשבתי להכין בתנור -לפרוס את הנתח ולהגיש עם אורז ואויל אוסיף ירקות בתנור.
אפשרי תפוחי אדמה עם הבשר ביחד?
אשמח למתכון שיש לך.תודה
 
אני מציעה שתתארגני מראש להכנה על הגאז כי לא

כולם אוהבים בשר בתנור. צלי בסיר אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר בלי שום בעיות.
צריך אש גבוהה לשלב הראשון ואחר כך אש קטנה יותר.

בתנור אני מכינה כך - מורחת את הנתח בשמן זית. יש כאלה הנוהגים ליצור חריצים בנתח ולדחוף לתוכם חצאי שיני שום.
אני לא אוהבת לפצוע את השכבה החיצונית ולכן מוותרת על זה.
בקערה נפרדת שמה פלחים עבים של תפו"א (חותכת את התפו"א לאורך ל- 6-8 פלחים) או קוביות לא קטנות מדי,
מוסיפה שמן זית, מלח גס וכמה שיני שום חצויות ומערבבת.
שמה את נתח הבשר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוה שהתנור שלך מסוגל להגיע אליו.
ברוב התנורים זה 240-250 מעלות.
כעבור 5-6 דקות מקטינה את החום ל- 170, פותחת את דלת התנור כדי שהחום ירד במהירות ומפזרת את תפוחי האדמה
מסביב לבשר. סוגרת את התנור וממשיכה לאפות.
משך האפייה תלוי במידת העשייה של הבשר המועדפת עליך ובמשקל הנתח.
אני לא אוהבת נתחים גדולים מדי כי הם יותר שומניים לוקח להם יותר זמן עד שהם מוכנים.
נתח השוקל בערך קילו וחצי או טיפה יותר, אני אופה כ- 45 דקות ואם הוא גדול יותר, צריך לאפות יותר זמן.
 

מלכה90

New member
תודה רבה אורני.אני רואה שאת לא

מתבלת הרבה את הצלי בתנור-רק שמן ומלח גס?
 
לצלי עצמו אני אפילו לא מוסיפה מלח כי יש

בו (לטעמי) מספיק מלח מתהליך ההכשרה. כך אני נוהגת גם בעוף.
אולי זו שריטה שלי - אוהבת תיבול עדין ומרומז שמאפשר למזון עצמו לככב.
קשה לי עם אוכל שבו מרגישים את התבלינים יותר מאשר את חומר הגלם המרכזי.
וגם - הוספת פפריקה למשל (אבל גם תבלינים אחרים) גורמת לחריכה חיצונית
מהירה של המזון הנאפה, למשל תפוחי האדמה, וגם אם נדמה לנו שזה כבר עשוי,
לפעמים זה עדיין קצת קשה מבפנים.
אם אופים בשקית קוקי, זה משהו אחר ואז אפשר לתבל ביתר תקיפות.
 
אורני

אני מכינה בשר בקר רק פעם בשנה לליל הסדר (לא חובבים אצלנו בקר)
ומשום מה יש לי בראש שזה לפי מתכון שלך שמורחים את הצלי באב. מרק בצל, עוטפים בנייר כסף ואופים.
אחרי הקירור פורסת ומחממת ברוטב פטריות שבושל מראש.

כל מתכוני הפסח שלי ירדו הערב אי"ה יחד עם הכלים ואז אוכל לבדוק האם אני צודקת.
 
אה, השיטה הזו שייכת למישהי מאד נחמדה

שגלשה פעם בפורום אוכל הכללי של וויינט, בניק סינדרלה.
ניסיתי פעם וזה ממש מעולה. שכחתי מזה לגמרי.
מלכה (לא זוכרת את המספר שלך) - גם זו שיטה נהדרת.
 

מלכה90

New member
אורני -זה המתכון?

צלי כתף מס' 5

החומרים:
1 צלי כתף מס' 5
4 בצלים בינוני
שקית רוטב צלי
חצי ראש שום כתוש
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק בצל

אופן ההכנה:
מרסקים בפומפייה את הבצלים ומטגנים בסיר רחב.
לוקחים את נתח הבשר כמות שהוא ושמים בסיר על הבצל המטוגן.
מטגנים את הבשר שעה מכל צד על אש קטנה.

מוציאים את הבשר ומקררים היטב, רצוי במקרר (אפילו ללילה)

חותכים את נתח הבשר לפרוסות ומחזירים לאותו סיר שבישלנו
את הנתח באופן מסודר.
מוסיפים שקית של רוטב צלי, חצי ראש שום כתוש , פלפל שחור
ו-2 כפות אבקת מרק בצל.

מוסיפים מים רותחים , פחות מגובה הבשר ומבשלים כשעה וחצי
על אש קטנה.

בהצלחה סינדי
 
לא, למרות שכל מה שהיא הביאה, תמיד היה מוצלח

המתכון שעליו אילה דיברה, מפורט בהודעה שלה.
מורחים את הבשר באבקת מרק בצל, עוטפים בנייר כסף ואופים.
 
בטח שאפשר ויוצא מעולה

מכניסים הכל בשקית קוקי . .
את הצלי כתף את יכולה לשים שלם או פרוס .
אפשר להכין גם עם פאלש פילה אם את מעדיפה
את הצלי כתף , שיני שום , בצל פרוס , פטריות פרוסות
מלח , פלפל , שמן זית , פפריקה .
אם את אוהבת אפשר גם חוויאג'
סוגרים השקית , עושים חור קטן ןבתנור 190 מעלות לבערך שעתיים
בשקית קוקי נפרדת אני עושה תפ"א אפויים .
יוצא מעולה וטעים ו- 5 דקות עבודה .
 
למעלה