ידעתי את מסלול הטיול שלי פחות או יותר
ולכן ידעתי שאני אחזור לנקודה מסויימת (בנגקוק) כמה פעמים במהלכו.
מסיבה זו השארתי חצי מהאינסולין שלי במקרר של בית חבד ובאמצע הטיול אספתי אותו וזרקתי את הישן, כאשר חצי מהכמות היתה אמורה להספיק לי לכל הטיול + עוד קצת.
את האינסולין שנשאתי איתי השתדלתי לאכסן במקרר בימים שבהם נשארתי במקום אחד ליותר מלילה אחד. לכל גסטהאוס יש מקרר ומעולם לא סרבו לאכסן תרופה במקרר לכמה ימים.
* לפעמים ניתן להפגש עם אנשים שהגיעו הישר מהארץ לאיזור שבו מטיילים והם יכולים להביא לך משלוח טרי (שמעתי על כמה מקרים כאלה), אבל לא הייתי בונה על זה.
* בימינו ניתן לשלוח מהארץ חבילות מקוררות, אז אפשר לסדר שישלחו לך במקרה שאין מי שיביא לך.
* חברות התרופות מצהירות שהאינסולין יפעל כרגיל עד חודש מחוץ למקרר. בפועל הוא מחזיק יותר. לא בדקתי את הגבול הסופי שלו, אבל לי הוא החזיק יותר - גם חודשיים-שלושה בתנאים שציינתי למעלה. למען האמת מעולם לא הגעתי למצב של אינסולין מקולקל.
* ה FRIO אכן לא מגיע לטמפרטורה של מקרר, אבל הוא לא דורש שום דבר חוץ ממים בשביל לפעול. ה FRIO שומר על טמפרטורה קבועה וזה חשוב מאוד במקומות שיכולים להגיע בקלות ל 40 מעלות. זה אולי לא מושלם, אבל זה הכי טוב שמצאתי בשביל טיול תרמילאים. אני אשמח לדעת אם יש משהו טוב יותר בימינו.