קצת פרחים לשבוע חדש

ריקי5

New member
קצת פרחים לשבוע חדש

פריחה נהדרת בגלבוע

שיהיה לכולנו שבוע נהדר (ותנסו לא לעבוד קשה מדי לקראת הפסח
)







 

הדסהש1

New member
הפריחה עכשיו נהדרת גם בדרום...

אנו לא עובדים קשה לפסח...הכל כרגיל
 

יוליקה

Member
מנהל
פרחי בר אסורים לקטיפה ואי אפשר לגדל בעציצים!!!

ארצנו מכוסה כעת בשטיחים של פריחה צהובה...
החרצית והחרדל המצוי.... וחוטמית זיפנית בכביש 6 בפריחה ורודה...
צר לי שאת לא אוהבת את זה....
 

יוליקה

Member
מנהל
אכן הפריחה בגלבוע בעיצומה

אני יודעת זאת כי אני גרה ממש על הצלע (גן נר)
היה לכם מזל שעוד הספקתם לראות את האירוסים...
שיהיה חג אביב שמח ומאושר!!
 

יוליקה

Member
מנהל
מתכוננים לפסח? ראשי תיבות פה-סגור-חזק

ד"ר מאיה רוזמן

לוח קלוריות שימושי לפסח
מצה רגילה = 130 קלוריות
מצה עם סובין = 110 קלוריות
כף כבד קצוץ = 58 קלוריות לפחות
כפית חרוסת = 42 קלוריות
כפית חזרת = 10 קלוריות
קניידלה = 58 לאחד קטן
גפילטעפיש = 130 ליחידה קטנה
דג = בממוצע 300 קלוריות למנה של 200 גרם
רבע עוף = 200 קלוריות (ירך)
תפו"א אפוי ללא שמן = 120 קלוריות
3 כפות אורז - 130 קלוריות
עוגת מצות ושוקולד = 300 קלוריות לריבוע קטן
עוגיית קוקוס = 150 קלוריות
עוגיית בוטנים = 150 קלוריות
כפית אחת שטוחה של שוקולד למריחה = 96 קלוריות (כמה כפיות דרושות לכיסוי מצה אחת...?)
ליפתן = 150 למנה ממוצעת
מוס שוקולד = 300 למנה ממוצעת
כוסית יין/תירוש = 75 קלוריות
מציה ממצה אחת, ביצה ומעט שמן לטיגון - 290 (אפשרי כארוחת ערב בכל תפריט דיאטה(
לחמניית פסח 200 קלוריות בממוצע
פסח זה ראשי תיבות של:
פה סגור חזק

שבוע נפלא לכולם!
 

נימה3

New member
אני מבקרת בקביעות אצל דיאטנית-נפרולוגית

היא סופרת את הערכים התזונתיים, הקלוריות לא מענינות אותה. אני משתדלת להתאים עצמי אבל ממש בלי חשק. לפעמים מצליחה ולפעמים חורגת
 
הייתי אצל כזו פעם אחת

הרופאה הנפרולוגית שלחה אותי אליה, כיוון שאי ספיקת הלב גם משפיעה על הכליות.
לא ממש תרמה לי משהו.
קבלתי רשימה של מה מותר ומה אסור כאשר הציר המרכזי הוא לא לצרוך יותר אוכל שיש בו למעלה מ-120 מיליגרם נתרן (ל-100 גרם).

זה הספיק לי.
מאז אני לא נוגע במלחיה (ותופעה קשה מאוד ומייאשת שהיתה לי ברגליים משך כמה חודשים, נעלמה לחלוטין תוך מספר ימים...) , לא אוכל ירקות-עלים, מקפיד על מוצרים דלי נתרן אבל גם עם זה יש בעיה. למשל חמאה לורפק 0 נתרן. שמנת 40, מיץ תפוזים פריגת 10, וכו.
אבל מאידך, לחם שחור רגיל או כל סוג שהוא זה בסביבות 380 מיליגרם, ואין ברירה.
לסלט חצילים שאני מכין במקום מלח אני מוסיף סלט טורקי שהופך אותו לסלט פיקנטי (חריף מעודן).
מרבה לאכול פירות העונה כמו תפוזים, קלמנטינות.

לעיתים רחוקות אני חוטא בקניית נקניק כל שהוא (500 מיליגרם) מידי פעם קונה שפק, גבינה צהובה לא נוגע, גבינה רגילה לא נוגע כנ"ל גבינה מותכת (לאבאנה לפעמים מורח דק עם חצילים) .

בקיצור, אני משתדל להיות סביב המותר ככל האפשר אבל אי אפשר לחיות רק מאוכל תפל רק מכיוון שיש בו נתרן.
לכל זה אני לא זקוק לדיאטנית מעבר לייעוץ הראשוני.

דיאטה ? זה מצחיק, אבל שום דיאטה לא מצליחה אצלי. אני לא אוכל הרבה וכיאות לגילי אני מפזר את הכלכלה לארוחות קטנות לאורך היממה, ואני לא עולה במשקל ובשום אופן לא יורד.
 

ריקי5

New member
עם המספרים האלו נראה לי שרק אבשל ולא אוכל בכלל


האמת, אם מוסיפים סלט לכל ארוחה, מוותרים על כל המתוק, משתדלים להמעיט בטיגון ומסתפקים בטעימה מכל דבר, אפשר לעבור את החג הזה בשלום
 
למעלה