הייתי אצל כזו פעם אחת
הרופאה הנפרולוגית שלחה אותי אליה, כיוון שאי ספיקת הלב גם משפיעה על הכליות.
לא ממש תרמה לי משהו.
קבלתי רשימה של מה מותר ומה אסור כאשר הציר המרכזי הוא לא לצרוך יותר אוכל שיש בו למעלה מ-120 מיליגרם נתרן (ל-100 גרם).
זה הספיק לי.
מאז אני לא נוגע במלחיה (ותופעה קשה מאוד ומייאשת שהיתה לי ברגליים משך כמה חודשים, נעלמה לחלוטין תוך מספר ימים...) , לא אוכל ירקות-עלים, מקפיד על מוצרים דלי נתרן אבל גם עם זה יש בעיה. למשל חמאה לורפק 0 נתרן. שמנת 40, מיץ תפוזים פריגת 10, וכו.
אבל מאידך, לחם שחור רגיל או כל סוג שהוא זה בסביבות 380 מיליגרם, ואין ברירה.
לסלט חצילים שאני מכין במקום מלח אני מוסיף סלט טורקי שהופך אותו לסלט פיקנטי (חריף מעודן).
מרבה לאכול פירות העונה כמו תפוזים, קלמנטינות.
לעיתים רחוקות אני חוטא בקניית נקניק כל שהוא (500 מיליגרם) מידי פעם קונה שפק, גבינה צהובה לא נוגע, גבינה רגילה לא נוגע כנ"ל גבינה מותכת (לאבאנה לפעמים מורח דק עם חצילים) .
בקיצור, אני משתדל להיות סביב המותר ככל האפשר אבל אי אפשר לחיות רק מאוכל תפל רק מכיוון שיש בו נתרן.
לכל זה אני לא זקוק לדיאטנית מעבר לייעוץ הראשוני.
דיאטה ? זה מצחיק, אבל שום דיאטה לא מצליחה אצלי. אני לא אוכל הרבה וכיאות לגילי אני מפזר את הכלכלה לארוחות קטנות לאורך היממה, ואני לא עולה במשקל ובשום אופן לא יורד.