שלום לכולם. חדשה פה בפורום.נראה לי ש

lotaria

Well-known member
שלום לכולם. חדשה פה בפורום.נראה לי ש

שהגעתי למקום הנכון. עבורי ועבור אחותי הסיפור על הדמנציה או אלצהימר- לא חשוב השם זו אותה צרה- די חדש. מדובר באמא שלנו.אבא בן 92 צלול עירני מזל שהוא לידה. אמא בת 82 התחילה עם התהליך לפני כשנתיים לדעתי. שמנו לב לדברים קטנים שקורים ולאט לאט זה צובר תאוצה. בחודשים האחרונים יש הרעה במצב. אבא לא כל כך מספר לנו כי הוא לא רוצה שייראה כאילו הוא מרכל עליה מאחורי גבה. ההורים קיבלו מביטוח לאומי מקסימום שעות עזרה. יש שתי מטפלות אחת לאבא אחת לאמא שבאות כמה שעות ביום.רוב המידע בא משיחה עם המטפלות שלא בנוכחות אמא כמובן.הם ביחסים טובים מאד עם ההורים. אמא בזמן האחרון הפכה לאגרסיבית.חשדנית. צועקת על אבא. טוב אני לא אלאה אתכם.
אחותי ואני בעלות משפחה וכמובן כולם עסוקים עובדים רצים . השאלה מה עושים?איך נערכים למצב כזה? לנו כל כך קשה לראות את אמא במצבה שהולך ומתדרדר. אין לנו יותר כוח למלא טפסים. או כל תהליכי הביורוקרטיה.
מקווה שנוכל פה לשוחח ,אולי מישהו מכם בעל נסיון ייתן איזו עצה טובה.
המון תודה לכם

לפי תיאורך הגיע הזמן להכניס עובדת זרה

ל-24 שעות כדי להקל על אבא. אם יש לכם כבר אישור מביטוח לאומי [השעות שאושרו] הבירוקטיה אינה מסובכת. עליכם להתקשר עם חברת כח אדם המציבה עובדים זרים והם כבר יעזרו לכם למלא את הטפסים למשרד הפנים, ידאגו להגישם וכו'. האישור לוקח מספר שבועות. בינתיים תוכלו לראיין עובדות ולמצוא את המתאימה. אני אישית ממליצה על עובדות פיליפיניות. יש לי ניסיון מצוין עם העובדת הקבועה של אמא שכבר 6 שנים איתה ועם המחליפה שלה בשבתות.
אם תמצאו עובדת שכבר נמצאת בארץ - מה טוב.

גם אני חושבת כמוה

בגלל שאביך מבוגר מאימך, הנטל בעצם נופל עליו. כי בסך הכל המטפלות באות לכמה שעות ואת שאר שעות היום והלילה הוא צריך להיות המטפל העיקרי ואין לדעת עד כמה זה קשה לו.
אם תהיה מישהי אחת עבורה שתטפל בה והשעות של אביך ישמשו לימים שהיא תהיה בחופשה ואז תגיע מטפלת ישראלית.
איך הם מעבירים את היום שלהם?
האם הולכים לבקר במרכז יום?
לאבא זה גם יכול להיות חשוב , שיפגוש קצת אנשים אחרים ולא יהיה איתה כל היום ואולי גם עבורה יהיה טוב לצאת לפעילות כלשהי.
אני יודעת שזה שוב נושא שעליכן לטפל בו, אך אם אתן חושבות שזה ישפר את איכות חייהם או מתאים להם, כדאי לנסות.
טובה

lotaria

Well-known member
ליאור. אבאב יוצא לטיול מדי פעם עם אחת ה

המטפלות.הם לא מוכנים לשמוע ממרכז יום.אמא כמעט ולא יוצאת. היא לא רוצה. אומרת בשביל מה אצא. לא מעניין אותי כלום. אני לוקחת אותה מדי פעם לטיול ברגל והיא נהנית. אבל זהו.אהה מה שכן היא מעסיקה את עצמה עכשיו בסריגה. וזה טוב.הם אוהבים לצפות יחד בTV.יש להם סדר יום די מסודר.

lotaria

Well-known member
תודה סבתא. הבעיה היא שכאשר אני או אחותי מ

מעלות את הנושא של עובד זר יש מצידה התנגדות קשה. היא לא מוכנה לשמוע.היא טוענת שהיא לא רוצה אנשים זרים בבית .היא אוהבת את הפרטיות שלה.כן אני יודעת שגם זה תירוץ מצידה.

לכולם יש התנגדות וזה אפילו לא תירוץ,

מי מאיתנו היה רוצה זרים בבית? אבל עם הזמן הם מתרגלים.

אבא שלי התנגד בתוקף!!!

גם אבא שלי התנגד בתוקף לעובדת זרה לאמא .
היום, 8 חודשים אחרי, הוא מודה לנו על ההתעקשות ואני יכולה להגיד שהוא-אבא שלי לא יכול בלעדיה!!!
אחרי ששנים הכל נפל עליו (בישול, כביסה, "נקיון הבית" ) פתאום הוא מבין כמה זה עוזר לו להיות יותר משוחרר ממטלות הבית (-שגם ככה אי אפשר לומר שידע לעשות....)
ולנו הילדים זו גם הקלה לדעת שיש השגחה צמודה!
בהצלחה!

למעלה