יום השואה

טאוֹ

New member
יום השואה

יום השואה נראה שלא קשור ולא נוגע לקהילת המטפלים ברפואה סינית.
מוזר, כי דווקא "ללמוד מהעבר" - זה דבר שאנחנו עושים די טוב כשמדובר בכתבים סיניים עתיקים, לא?

המשך המאמר של רואי גרין
 

טאוֹ

New member
אלברט - סיפור מקרה טראומה ומקרי חרדה

מגוון הסימנים והסימפטומים האופייני לתופעה הפוסט- טראומתית הוא עצום ורב- מערכתי: הפרעות אכילה והפרעות עיכול, הפרעות שינה, תופעות כאב נודדות, קוצר נשימה והפרעות לבביות שונות, הפרעות קשב וריכוז, אי- שקט ועצבנות, כאבי ראש, פחדים וסיוטים הם רק חלק מהתופעות הידועות.

סיפור מקרה, מאת רני אייל
 

טאוֹ

New member
להתבונן ביום הזיכרון לשואה ולגבורה בעין בודהיסטית

הזמנה - לא יותר מצעד ראשון.... עם ד"ר נעמה אושרי


עוד אנשים - דליק ווליניץ, נטאלי בן דוד, שמואל שאול ואחרים - באותו עניין:
https://soundcloud.com/eol-radio
 

טאוֹ

New member
יאנוש קורצ'אק כרופא

הוא נודע כמחנך, כסופר וכהוגה, אבל את גישתו לילדים והשקפתו הפדגוגית ביסס על הניסיון וההשכלה שרכש בתחום הרפואה.
המאמר
 

טאוֹ

New member
למה לא תמיד כדאי להאמין להערכות הרופאים

אהבה מסובבת את העולם ולפי הסיפור הבא, גם סבלנות, התמדה ואמונה. דניאל ג'וזי דיוויס הייתה נשואה רק שבעה חודשים לאהובה, מאט דיוויס, כשזה נקלע לתאונת דרכים איומה בעודו על אופנוע, שהשאירה אותו במצב צמח ומונשם בטיפול נמרץ על ידי מכשירים. הרופאים המליצו לה לנתק אותו למכשירים ולאפשר לו למות לנוכח סיכויים של 90 אחוז שלא יתעורר יותר לעולם. ככל הנראה, 90 אחוז מהנשים היו מוותרות ועוקבות אחרי ההמלצה הרפואית.

אבל לא דיוויס
 

טאוֹ

New member
כנסו, כנסו

ההבנה שקרובים המבקרים חולים תורמים להחלמתם ומשפרים את הטיפול בהם הביאה לשינוי גישה: במקום הגבלת שעות הביקור במחלקות, גמישות כמעט מוחלטת.
 

טאוֹ

New member
היום בו עמדתי לבד

הצלם בוניפייס מוונגי רצה למחות נגד השחיתות במדינתו קנייה. אז הוא עשה תוכנית: הוא וכמה חברים יעמדו ויקנטרו במהלת פגישה ציבורית המונית. אבל כשהרגע הגיע... הוא עמד לבד. מה שקרה אז, הוא אומר, הראה לו מי הוא באמת. כמו שהוא אומר, "יש שני ימים חזקים בחייך, היום בו אתה נולד, והיום בו אתה מגלה למה."

תמונות גרפיות
 

טאוֹ

New member
לכולם סביבכם יש סיפור שהעולם צריך לשמוע

דייב לייסי פתח את תא StoryCorps הראשון בתחנת הרכבת גרנד סנטרל בניו יורק בשנת 2003 במטרה ליצור מקום שקט שבו אדם יוכל לכבד מישהו שהיה חשוב לו על ידי הקשבה לסיפור שלו. מאז, StoryCorps התפתח לאוסף של קולות אנושיים הגדול ביותר שלוקט אי פעם. משאלתו בפרס TED: להגדיל את הארכיון הדיגיטלי של החוכמה הקולקטיבית של האנושות. שמעו את חזונו להפוך את StoryCorps לגלובלי - ואיך אתם תוכלו להיות חלק ממנו על ידי ריאיון עם מישהו דרך אפליקציית StoryCorps.
 

טאוֹ

New member
הוחזקתי כבן-ערובה במשך 317 ימים, ועל זה חשבתי...

וינסנט קוכטל הוחזק כבן-ערובה במשך 317 יום ב-1998, כשעבד בצ'צ'ניה עבור הנציב העליון של האו"ם לענייני פליטים. לראשונה מאז, הוא מגולל את מסתו - מן החיים במרתף חשוך כשהוא כבול למיטתו, ועד לשיחות הבלתי-צפויות עם שוביו. הוא מסביר בפיוטיות ובעוצמה מדוע הוא עודנו ממשיך בעבודה זו. מאז 2000 עלה פי 3 מספר הפיגועים נגד עובדי הסיוע ההומניטרי, והוא תוהה מה יכול העולם להבין מכך.
 

טאוֹ

New member
מה למדתי כילד בכלא

כבן עשרה, איסמעיל נזריו נשלח לכלא רייקר איילנד בניו יורק, שם הוא בילה 300 ימים בבידוד — כל זה לפני שהורשע בפשע. עכשיו כמקדם שיקום בכלא הוא עובד לשנות את התרבות של בתי הכלא האמריקאים, שם אנשים צעירים נתונים פעמים רבות לאלימות מעבר לכל דמיון. נזריו מספר את הסיפור המצמרר שלו ומציע דרכים לעזור במקום להזיק, לבני עשרה בכלא.
 

טאוֹ

New member
למה כולנו צריכים לתרגל הגיינה רגשית

אנחנו נלך לרופא כשאנחנו מרגישים שפעת או כשיש לנו כאב מציק. אז למה אנחנו לא הולכים לרופא כשאנחנו מרגישים כאב רגשי: אשמה, אובדן, בדידות? יותר מידי מאיתנו מתמודדים עם בעיות בריאות פסיכולויות נפוצות בעצמנו, אומר גאי ווינץ'. אבל אנחנו לא חייבים. הוא מעלה טיעון משכנע לבצע היגיינה ריגשית — לטפל ברגשות שלנו, במודעות שלנו, באותה דרך שאנחנו מטפלים בגוף שלנו.
 
למעלה