רוטב סויה נמדד עפ"י שני פרמטרים...
הטעם האישי והמרכיבים.
מרכיבים - ברטבים הטובים סויה מותססת, עם/בלי חיטה, ומים בלבד.
בזולים יותר תוספי טעם, צבע, מסמיכים, חומרי שימור רמות שונות של מליחות.
4.7% סויה זה לא בדיוק רוטב סויה, זה סוג של תבלון בטעם סויה.
רצוי להשתמש בסוגים הטובים - יאמסה, קיקומן ואחרים, על אלו שיש בהם
יותר חומרים מוספים כדאי לוותר. (לא מכיר את קנור)
אני משתמש ביאמסה YAMASA (יש מעט אלכוהול לשימור) בגלל הטעם והרכיבים.