קורס היי קיו, אוקטובר 2014
של איזו חברה היה הקורס? היי קיו.
מה היה מבנה הקורס? הקורס הסתמך מאוד על האינטרנט והמחשב. סימולציות היו לאורך כל הקורס, דבר שאני לא כל כך ממליצה עליו, בגלל שגם לקראת הסוף שגרפתי ציוני 720 ומעלה תמיד זכרתי את ה-650 ודומיו שהייתי תקועה עליהם בהתחלה ובאמצע הקורס, וזה הלחיץ אותי. בכללי, מלחיץ לדעת את הציון ולהתמקד בו לאורך כל הקורס, במיוחד בגלל שזה לא באמת משקף בסוף את המבחן.
מה היה טיב חומר הלימוד וכמותו? אני חושבת שהתרגילים בספרי הלימוד היו סבבה והכמות גם, אבל מה שמעצבן היתה ההסתמכות על התרגול באתר - ה-personal trainer. בגלל שכמות התרגילים היא אינסופית ומדובר בתוכנה במחשב, המספרים שניתנים בבעיות מילוליות הם כל כך גבוהים עד שבלתי אפשרי לחשב בלי מחשבון, וזה לא משקף את התרגילים שיופיעו בסופו של דבר במבחן.
אפקטיביות שיטות הפתרון שנלמדות בקורס ביחס למבחן האמיתי: אני מאוד לא ממליצה על היי קיו מבחינת שיטת פיתרון. היי קיו יוצאים מתוך נקודת הנחה שכל התלמידים שלהם טיפשים ולא מסוגלים לחשוב בצורה אלגברית כמעט על שום תרגיל. מרגילים אותנו לפתור תמיד באמצעות הצבת תשובות במקום בדרך האלגברית - שיטה איטית ורק לעיתים רחוקות יעילה.
התרשמות מהמדריך (אפשר לציין את שמו): המורה שלי לפסיכומטרי היה נוראי. הוא לא היה מסוגל להתמודד עם שאלות שאיתגרו אותו, ותמיד כעס כששאלו אותה שאלה שהכריחה אותו לחשוב.
זה היה קורה בשני מקרים: גם כששאלתי שאלה שלכאורה, לא חובה לדעת את התשובה עליה כדי להצליח בפסיכומטרי - למשל, מה ההוכחה לנוסחה מסוימת. לכאורה, כי הדבר אינדיבידואלי: אני אישית הייתי זקוקה להבין כדי לזכור יותר טוב. הרגשתי שלא מתעסקים בקורס בכלום חוץ מלהכריח אותנו ללמוד בעל פה נוסחאות, וכשאנחנו אומרים, אוקיי אפשר להוכיח את זה? פוטרים אותנו עם: לא, אתם לא צריכים לדעת את ההוכחה. פשוט תלמדו בעל פה.
וגם כששאלנו אותו שאלות שהיה הכרחי להבין את התשובה עליהם כדי להצליח בפסיכומטרי. לעיתים אפילו הוא לא היה מקשיב לתוכן השאלה. התחושה שהיה שהוא מתוכנת לסוג שאלות מסוים וברגע שמוציאים אותו מהמנטרה זה משגע אותו - אז הוא היה עונה לנו לשאלה אחרת כששאלנו שאלה מסוימת. הוא היה מתעצבן כשהיו מנסים להסביר לו שחלה אי הבנה וששאלנו שאלה אחרת. הוא היה עוד יותר מתעצבן כשתלמיד אחר היה מנסה לענות בעצמו לתלמיד ששאל את השאלה המקורית.
וכשאני אומרת מתעצבן, אני מתכוונת שהוא הגיע למצב שהוא צועק על תלמידים ששואלים שאלות מורכבות או שמנסים לענות במקומו לשאלות מורכבות. הוא מאוד הפגין את העובדה שהוא חש מאוים מפני תלמידים מאתגרים. זה היה מתסכל מאוד לשבת בכיתה שלו.
בכללי, היתה תחושה בקורס של "סתמי את הפה." שאלת משהו שאני לא יודע לענות עליו? סתמי את הפה. שאלת משהו שאני אדע לענות עליו אבל אני צריך לחשוב בשביל זה? סתמי את הפה. אף פעם לא נאמר לי בישירות, "וואלה, אני צריך לחשוב על זה, בואי נדבר על זה אני ואת בהפסקה." אף פעם לא נעשה ניסיון להתעמק בשאלה טיפה יותר מורכבת במהלך השיעור. היי קיו מכוונים את עצמם רק לסוג אחד של תלמידים.
השיטה שלהם ללמוד מילים, בריינווש, היתה קצת מכאנית בדי בשבילי ולא עבדה עליי. כשביקשתי עצה באופן אישי לדרך למידה אחרת של מילים, מהמורה הוא אמר לי בגיחוך: "זו השיטה שלנו, מה את רוצה שאני אגיד לך?"
ועוד דיברו איתי על יחס אישי כשהציגו לי את הקורס.
אי אפשר לתאר את האטימות ואזלת היד של הקורס הזה.
אגב המקרה לא פרטני. בגלל צוק איתן ומילואים של המורה המקורי עברתי בין שלושה מורים בשבועיים הראשונים. המורה שבסוף נשאר לאורך היה הרע במיעוטו.
המורה הראשון עסק יותר בלהמשיך לקדם את היי קיו במשך השיעור ולפנות אלינו כמו ילדים בגן כל הזמן. השיעור הרגיש יותר כמו פרסומת מאשר כמו שיעור.
מס' הסימולציות ואיכותן: כ-10 סימולציות, דרגת קושי משתנה.
ההרגשה ביום הבחינה-האם הכינו אותנו כראוי ? האם היו הפתעות בבחינה ? הייתי חולה ביום הבחינה, ככה"נ מרוב לחץ. חודשי הלימוד בהיי קיו לא נעמו לי ורציתי רק לסיים עם זה. לא הרגשתי שעשיתי את המקסימום, בגלל שבאתי עם כאבי בטן על שעתיים שעות שינה בלבד. אבל לא, לא היו הפתעות בבחינה.
מחיר: כ-5200 ש"ח, אבל זה משתנה לפי נואשות (לדצמבר הציעו לחברה שלי 4800. על אף המחיר הנמוך, היא סירבה בעצתי).
האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך שבה למדתם או שכעת, לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת? אני חושבת שלכל אחד מתאים משהו אחר. ואני חושבת שקורס כן התאים לי. פשוט לא היי קיו. אני לא ממליצה לאף אחד על היי קיו.