בדרך להיות אמא10
New member
![](http://timg.co.il/f/Emo142.gif)
אני מאלה שמאמינות שבדיקת מי שפיר היא הבדיקה הכי חשובה בהריון, לא משנה גיל היולדת. וכן, ההריון שלי הוא הריון יקר והוא הריון מטיפולים..
המון נשים בפורומים השונים מעלות תוצאות של הסקר הביוכימי הראשון, חלקן עם תוצאות שלכאורה מעולות (סטטיסטיקה של 1:10,000, לדוגמה) ושואלות האם התוצאות האלה בסדר. והמון נשים אומרות להן שזה בסדר גמור. אז זה בהחלט יכול להיות בסדר גמור ואפילו מעולה, אבל זה גם יכול להיות ממש לא, כי מעט מאוד בנות עוצרות רגע לחשוב על המשמעות של האחת ל... והאמת, על אותו משקל אני ממש לא מבינה רופאים שאומרים לנשים שאין להן שום סיבה לעשות מי שפיר. איך הם יכולים לקחת את האחריות הזו? שחלילה האישה הזו תהיה האחת מ...?.
אז כדאי תמיד לזכור שבדיקות הסקר כשמן כן הן - בדיקות סקר, הן בדיקות סטטיסטיות, ואני (ואני בטוחה שאפחת אחרת) לא רוצה חלילה להיות האחת מ...
ולכן, לדעתי האישית, בדיקת מי שפיר (ביחד עם הציפ הגנטי, אל תוותרו על הציפ הגנטי!) היא הבדיקה הכי חשובה בהריון, לא משנה גיל האישה (כי ההמלצה למי שפיר ניתנת אוטומטית מעל גיל 37, אז על פי הסטטיסטיקה הסיכון לתסמונות כרומוזומליות עולה), כי היא מאפשרת לדעת בוודאות של כמעט 100% (אין 100% במדע, עדין יכולות להיות שגיאות מעבדה, נדירות ככל שיהיו) על תסמונות כרומוזומליות. ואז אין אולי ואין סטטיסטיקה, יש תשובה חד משמעית. בנוסף, הציפ מאפשר לגלות תסמונות כרומוזומליות שאין להן ממצאים קליניים שבאים לידי ביטוי בשאר בדיקות ההריון (כמו פיגור למשל) ושאפשר לגלות רק בציפ. וכן, אני מכירה לצערי כמה זוגות שנאלצו להפסיק הריון בגלל ממצאים כאלה, כשהכל היה תקין בסקירות.
(אגב, אפשר כמובן לעשות סיסי שיליה+ציפ, גם בבדיקה הזו מפיקים דנ"א של העובר ומבצעים עליו את אותן הבדיקות, אבל סיסי שיליה עם סיכון טיפה יותר גבוה לסיבוכים ולכן לדעתי אם אין ממצא קליני בבדיקות הסקר שמהווה בעיה, כדאי לחכות למי שפיר).
אז אתמול עשיתי דיקור מי שפיר בהדסה עין כרם. מאז ההריון הקודם אני ממליצה רבות למי שזכאית משרד הבריאות בגלל הגיל או מסיבה רפואית - לעשות שם דיקור, מכוון שהציפ הגנטי בחינם (אמנם חלקי אבל אותי הוא מספק..). אגב הבנתי שיש עוד בתי חולים שהכניסו את הציפ כחינמי. גם בהדסה הר הצופים זה ככה.
אז אתמול היה דיקור, זכרתי מההריון הקודם שאם קובעים ליום ראשון מרבית הסיכוי שד"ר נילי ינאי תדקר, ואכן כך היה. היה מעולה, היא סופר מקצועית ומומחית אולטרסאונד וגם מאוד נחמדה.
היא עשתה לי אולטרסאונד לפני, בדקה כמה מדדים של העובר, ואז בדקה איפה לדקר, חיטאה, דיקרה במשך איזה חצי דקה-דקה (קצת כאב) וזהו. נגמר.
יש לי בבלוג רשומה מאוד מפורטת שמכילה מידע על מי שפיר - אני ממש ממליצה לקרוא. והרשומה הזו מתארת את החוויות שלי מהדיקור אתמול.
והנה כמה תובנות חשובות:
1. כדאי לקבוע כמה שיותר מוקדם, כי אין תורים. קבעו לי בהתחלה לשבוע 19+3 ובמאמצים רבים הצלחתי להקדים לשבוע 16+3. לי זה היה חשוב להקדים כי התוצאות לוקחות שבועיים-שלושה, ואם הייתי עושה את זה בשבוע 19 הן היו מגיעות כבר בשבוע 21-22-23, שזה מאוחר מידי אם חלילה יש משהו לא בסדר...
2. כאמור, כדאי לקבוע לעין כרם לימי ראשון - הציפ חינם, וסבירות גבוהה שהדיקור יבוצע על ידי ד"ר נילי ינאי.
3. אל תוותרו על הציפ הגנטי. בחינם או בכסף, חלקי או מלא - אל תוותרו!
4. בעקרון יש לעין כרם יעוץ גנטי לפני הדיקור, אבל הוא פעיל בין 8-10. אני זומנתי ל 12 ואז הוא כבר לא היה זמין, מזל שעשיתי יעוץ עצמאי באיכילוב. אז מי שצריכה יעוץ גנטי לפני המי שפיר (בד"כ נדרש בגלל תוצאה לא טובה בסקר הביוכימי הראשון) - שתיקח את זה בחשבון.
5. מומלץ מאוד לשלם על שמירת חומר עוברי (דנ"א שמופק מהמי שפיר) עד לאחר ההריון. במקרה של שמירה, אם חלילה במהלך ההריון מתגלה איזשהו ממצא - משתמשים בחומר הזה ועל מבצעים בדיקות ולא צריך לבצע דיקור חוזר.
זהו, למי שיש שאלות, חקרתי רבות בנושא ואשמח לענות.
בהצלחה לכולן!