תמונות חדשות מפארק נחל באר שבע

zahipan10

New member
תמונות חדשות מפארק נחל באר שבע

הפארק משתרע על שטח של 5300 דונם ולאורך 8 ק"מ בדרומה של העיר באר שבע.
עד כה פותחו כ-1000 דונם משטחי הפארק.
ב-2017 יסיימו לפתח את רוב שטחי הפארק שזה כולל את מתחם האגם המלאכותי, מתחם התיאטרון(שכולל כרגע אמפיתאטרון הגדול בישראל, ועתיד לכלול גם מתחם לאירועים עד 30,000 איש!), מתחם הספורטק, ועוד.

אין מה להתלהב ממתחמי אירועים ענקיים או אמפי ענק

כל עוד לא מראים לו"ז אירועים אינטנסיבי. למשל בירושלים בריכת הסולטן הכילה אפילו 15,000 איש והוקטנה כדי להתאים לרוב המופעים שמועלים בה. גם הקיבולת של גן סאקר דומה למתחם האירועים בפארק אבל עובדה שמתקשים לארגן בו מופעי ענק (ומי צריך מופעי ענק בפארק כשיש את אצטדיון טדי).

zahipan10

New member
אני חושב שכן צריך להתלהב

אין שום סיבה שלא יהיו הופעות בבאר שבע ושהאמפי לא יתמלא.ומה רע במתחם אירועים גדול? בכל חג יש אירועים בפארק נחל באר שבע ואלפי אנשים מגיעים אליהם.

לנגלי

New member
מסכים - היה עדיף לבנות אמפי קטן יותר

מספר ההופעות בישראל שיש בהם 30,000 איש הוא כמעט אפסי - ובעיקר של אמנים מחו"ל שממילא לא יגיעו להופעות בבאר שבע. ואלו שיש, הם תמיד במרכז - כי כמות האוכלוסייה שם הרבה יותר גדולה והרבה יותר צפופה - ויותר קל למלא הופעות בסדר גודל כזה.
&nbsp
בהנחה שיירצו לעשות שם הופעות בסדר גודל ריאלי (נניח 10,000 איש, שזה גם הרבה מאד), זה יוצר תחושה מאד לא נעימה כאשר רוב השטח יהיה למעשה ריק והאמפי יהיה מלא רק בשליש מהתכולה שלו.

zahipan10

New member
חבל שהתגובות היחידות פה זה רק תלונות נגד הפארק

אני בטוח שאם הייתי מפרסם כאן תמונות של פארק חדש שנבנה במרכז הארץ לא היו כאן תלונות על הפארק אלא רק שבחים אבל הפארק נבנה בבאר שבע ולכן אני לא שומע שבחים על הפארק.ומעניין שלא שמעתי מעולם תלונות על אמפי אשדוד שגם הוא לא קטן.אני מתחיל לחשוב שיש אנשים במדינה שהם אנטי באר שבע שרק מתלוננים ומתרגזים בכל פעם שבונים משהו בעיר וזה חבל לי.ועכשיו אם תרשו לי אני רוצה להגיב לדברים הלא מובנים שלכם ולהבהיר מספר דברים:1. האמפי מכיל 12,000 מקומות ישיבה, ואם אתם רוצים לרדת על אמפי כלשהו תרדו על האמפי של ראשון לציון שעתיד להיות הגדול בארץ (אבל אני בטוח שכשאמפי ראשון יפתח אתם תכתבו כאן בפורום רק שבחים על האמפי כפי ששיבחתם את אמפי אשדוד המדהים).2. מתחם האירועים שעתיד להיבנות ישמש לפסטיבלים ואירועים שונים, אני מזמין אתכם בחול המועד סוכות ולראות את אלפי האנשים המבלים בפארק ואז תגידו לי שאין צורך במתחם אירועים ל-30,000 איש, זה נחמד לזרוק סתם דברים לאוויר ולהיות ישר אנטי במקום לחשוב קצת ולנסות להבין מהו המתחם הזה.

לנגלי

New member
חבל שאתה לא מצליח להתמודד עם ביקורת

במקום להתמודד עם ביקורת, הכי קל לכתוב "אם זה היה במרכז...". ככה לא מנהלים דיון.
וכן, הרעיון של הפורום הוא גם לתת ביקורת אם צריך, ולא רק לכתוב "וואו", "מדהים" וכו'.
&nbsp
באופן ספציפי לגבי האמפי - כנראה היה בלבול. אם אכן מדובר על 12,000 זה כמובן עדיף על 30,000, אבל שים לב שזה עדיין כפול מזה של אשדוד, ולכן אתה לא יכול להשוות בין המקומות.
לגבי מתחם של 30,000 איש אין בעיה.

zahipan10

New member
ולי חבל שכל התגובות הם אנטי

אנטי באר שבע ככה אני קורא לזה, זו תופעה שנכתבות ביקורות רבות על העיר בכל פעם שמשהו טוב קורה כאן, תקרא את הכתבה ״אמפיפארק באר-שבע: הכישלון הגדול של העירייה״ או ״השקר של באר שבע יתגלה״ ואז תבין על מה אני מדבר, חוץ מכתבות אלו יש עוד כתבות שקראתי שכל התוכן שלהן זה ״ביקורת בונה״ או סתם ביקורת לשם הביקורת.ואני יכול להבין מאיפה זה בא, רוב רובם של המבקרים גרים במרכז הארץ ולא יכולים להתמודד עם העובדה שאזורים נוספים בארץ מתפתחים לא פחות ממדינת גדרה-חדרה וזה גורם להם לתופעות פסיכולוגיות שאין לי הסבר להם.אגב זה מסביר מדוע פקידי האוצר הגרים במרכז מתנגדים כל הזמן לפרוייקטי תשתיות בפריפריה כמו: הרכבת לבאר שבע שטענו שהיא לא כלכלית בזמנו, קו הרכבת לבית שאן ולשדרות ונתיבות שגם היא לשיטתם אינה כלכלית, ופרוייקטים נוספים שבוטלו בפריפריה שאין טעם לציין, ואילו פרוייקטים מגלומנים במרכז נבנים ללא התנגדות.אם אתה רוצה לבקר תתחיל עם אצטדיון סמי עופר שמכיל 30 אלף מקומות ישיבה ועם אמפי ראשון לציון שהוא עתיד להיות הגדול בארץ, למרות שלפי דעתי מתקנים גדולים ומפוארים דווקא גורמים ליותר ביקוש ומאזנים את התמונה.

לנגלי

New member
אכלו לי שתו לי

יש המון ביקורת גם על פרויקטים במרכז וגם בתל אביב, ולמעשה יש הרבה יותר ביקורת על פרויקטים במרכז מאשר בדרום. זאת, דווקא בגלל שכל פרויקט קטן בתל אביב משפיע הרבה יותר על האוכלוסייה שמשפיעה על העיתונות והמדיה מאשר פרויקטים בדרום (ראה את הביקורות העצומות שיש על הבימה החדשה, כיכר התזמורת, על הטיילת החדשה של תל אביב, על היכל התרבות וכו') - מול כל ביקורת כזאת שהייתה - ההתמודדות הייתה בשכנוע הפוך. דיברת על פרויקטים מגלומנים? לך תבדוק את כמות הביקורת על כל פרויקט קטן בתל אביב או במרכז.
למעשה, אני לא מסוגל לחשוב אפילו על פרויקט אחד במרכז שלא הייתה עליו ביקורת ממתנגדים (אולי הבריכה האקולוגית בכיכר רבין).
&nbsp
במקום זה, התשובה שלך לביקורת על פרויקטים בבאר שבע היא "אתם אומרים את זה רק בגלל שזה בבאר שבע". יאללה, תתקדם.
יש לך תשובות - תתמודד איתן. אין לך תשובות - תעשה שעורי בית ותחזור עם תשובות. זה הרעיון של החלפת דעות.
&nbsp
וכן, יש פרויקטים נוראים שלא כלכליים ולא חברתיים בדרום (ראה את הרכבת לדימונה שהיא ללא ספק בין הטעויות התכנוניות הגדולות ביותר שהיו בישראל) ויש כאלה שכן היו כדאיים - כמו בכל מקום אחר בארץ. אין הבדל.
&nbsp
בניגוד למה שכתבת, יש אפילו אינטרס מאד גדול ואגוצנטרי לתושבי המרכז בפיתוח הפריפריה - שיקטין את יוקר המחיה ויוריד את יוקר הדיור. כך שלמעשה זה בדיוק הפוך ממה שכתבת.

אמפי פארק שרון-איילון יהיה הכי גדול ראשל"צ שני באר שבע שלישי

אמפי פארק חירייה 50,000 אמפי ראשל"צ החדש 15,000 שיוגדל בעתיד ל25,000 ובאר שבע רק 12,000.
&nbsp
לגבי הקוד "מתחם אירועים" הייתי שמח להבהרה מה זה מתחם אירועים. זה מרוצף כמו כיכר רבין? מדשאה כמו גני התערוכה ופארק הירקון? משטח חול/עפר כבוש בתוואי הנחל?
&nbsp
אגב נקודה נוספת למעשה כל אירוע של 4000 איש לגיטימי לארח באמפי באר שבע כי זה מספר המושבים בפארק (השאר מקומות "עמידה" על דשא). לפי זה אמפי פארק לטרון שמכיל 10,000 מושבים אולי ייחשב לגדול יותר מבאר שבע.
&nbsp
אבל שוב זה תלוי כמה מופעים ופסטיבלים יתקיימו בפועל בבאר שבע שכיום פחות מפורסמת אפילו באזור הדרום בהשוואה לא רק לאילת אלא גם לאשדוד (עם פסטיבל מדיטרינה) אשקלון (פסטיבל בריזה) ערד (פסטיבל ערד) ושלל פסטיבלים אחרים ואתרי הופעות פופולאריים כולל אילת, מצדה וים המלח. אמפי גדול לא יספיק צריך גם תוכנית פסטיבלים מגוונת או מופעים שימלאו אותו ואת מתחם האירועים.

tomer1976

New member
כבר 6 שנים שלא השתנה כלום בפארק

כלום לא השתנה. הכל נראה אותו דבר כבר 6 שנים. אולי חוץ מהאמפי שנפתח.
לא ראיתי ספסלים, לא ראיתי משחקים לילדים, לא ראיתי ביטחון וגדרות. לא חנויות ומסעדות, לא אגם, לא מים זורמים. פשוט כלום.
כאילו נטשו לגמרי את פיתוח הפארק. חבל.

zahipan10

New member
זה לא לגמרי מדוייק

גם אני לא מבין מדוע הפארק נבנה בצורה איטית, זה נראה שבמשך שלוש שנים הקפיאו את הפיתוח שלו למרות שקיבלו כספים מהממשלה. אבל מאז שפתחו את האמפי שמו ספסלים, שוולחנות אוכל, ברזים, פחי אשפה, וברזיות לשתיה בפארק, עוד ראיתי שממזרח לאמפי שיטחו שטח די גדול וזה נראה שבקרוב הולכים לשתול שם דשא, הלכתי גם לראות את האגם המלאכותי וזה נראה שסיימו לחפור אותו אבל לא עובדים שם כרגע.מה שחבל לי שאני הולך לרכב שם על האופניים אני נמצא שם לבד, הם הגדילו את הפארק כשבנו את האמפי ועכשיו הפארק הוא דווקא סבבה אבל אין הרבה אנשים שהולכים לשם.

למעלה