אכלו לי שתו לי
יש המון ביקורת גם על פרויקטים במרכז וגם בתל אביב, ולמעשה יש הרבה יותר ביקורת על פרויקטים במרכז מאשר בדרום. זאת, דווקא בגלל שכל פרויקט קטן בתל אביב משפיע הרבה יותר על האוכלוסייה שמשפיעה על העיתונות והמדיה מאשר פרויקטים בדרום (ראה את הביקורות העצומות שיש על הבימה החדשה, כיכר התזמורת, על הטיילת החדשה של תל אביב, על היכל התרבות וכו') - מול כל ביקורת כזאת שהייתה - ההתמודדות הייתה בשכנוע הפוך. דיברת על פרויקטים מגלומנים? לך תבדוק את כמות הביקורת על כל פרויקט קטן בתל אביב או במרכז.
למעשה, אני לא מסוגל לחשוב אפילו על פרויקט אחד במרכז שלא הייתה עליו ביקורת ממתנגדים (אולי הבריכה האקולוגית בכיכר רבין).

במקום זה, התשובה שלך לביקורת על פרויקטים בבאר שבע היא "אתם אומרים את זה רק בגלל שזה בבאר שבע". יאללה, תתקדם.
יש לך תשובות - תתמודד איתן. אין לך תשובות - תעשה שעורי בית ותחזור עם תשובות. זה הרעיון של החלפת דעות.

וכן, יש פרויקטים נוראים שלא כלכליים ולא חברתיים בדרום (ראה את הרכבת לדימונה שהיא ללא ספק בין הטעויות התכנוניות הגדולות ביותר שהיו בישראל) ויש כאלה שכן היו כדאיים - כמו בכל מקום אחר בארץ. אין הבדל.

בניגוד למה שכתבת, יש אפילו אינטרס מאד גדול ואגוצנטרי לתושבי המרכז בפיתוח הפריפריה - שיקטין את יוקר המחיה ויוריד את יוקר הדיור. כך שלמעשה זה בדיוק הפוך ממה שכתבת.