אני צריכה לאכול כל שעתיים בערך
ובעבודה אני חייבת לאכול, כדי להיות רגועה.
אני יושבת על ספסלי האוניברסיטאות בהרצאות, מקלידה את דברי המרצים במהירות ובריכוז, וצריכה להירגע בעזרת שתייה ואכילה, כדי להחזיק ראש במשך שעה וחצי רצופות.
אין לי שולחן ומגירות, אז האוכל מותאם ונמצא בתיק, ונשלף לפי הצורך במשך יום העבודה.
אם אני מרגישה צורך אז אני אוכלת תוך כדי השיעור. ואם אין לי צורך אז אני אוכלת בנחת בהפסקה.
כיוון שהטבעת שלי מרווחת, אני אוכלת בכוונה מאכלים שעוברים יותר בקושי בטבעת.
אני מכינה לחמניות מקמח מלא + 10% סיבים תזונתיים (פסיליום ופשתן טחון), וסוג זה של לחם גורם לפעילות מעיים נמרצת ולהמרצת חילוף החומרים, באופן שככל שאוכל יותר פעמים חצי לחמניה, כך אני מרזה יותר טוב. לכן אני משתדלת לאכול עם כל ארוחה גם חצי לחמניה.
גם פשטידת גבינה מיוחדת, דלת קלוריות ועתירת חלבון אני מכינה כל שבוע, ואוכלת פרוסה כל יום. לוקחת לעבודה בשקית נילון ואוכלת אותה כמו סנדוויץ מתוך השקית.
אני לוקחת בקבוק של שוקו דיאט (מוכן בבית) ובקבוק של מים עם תרכיז מתוק (בד"כ מוכן בבית), כדי שתהיה לי שתייה זמינה לפי הצורך, כי הטבעת צריכה שתייה.
בקופסה קטנה אני לוקחת ירקות אפויים בתנור, ללא שמן או עם מעט שמן זית במהלך האפיה, ותבלינים. גם הם מחזיקים מעמד יפה שבוע במקרר.
בנוסף לפי אורך יום העבודה אני לוקחת לפי החשק: ביצה קשה או חביתה בקופסה קטנה, קציצות טונה, פרוסת פשטידת ירקות, נתח דג סלמון אפוי, טחינה ואפילו סלט ירקות קטן, ועוגה מקמח מלא וללא סוכר.
כשעבדתי במשרד הייתי לוקחת ירקות מבושלים עם עוף וציר שומני, שופכת על זה מים רותחים בעבודה, ויוצא מרק חמים עם ירקות ועוף - טעים להפליא.
הכל מוכן בבית. יש לזה ערך מוסף גם מבחינת שהמוצרים איכותיים ולא מכילים חומרים משמרים ורעלים, ויש לי שליטה מלאה על כמות המלח, הסוכר והממתיק המלאכותי, והשומן - מבחינת איכות וכמות. שומנים בריאים (טחינה, אבוקדו, שמן זית ושמן קנולה) מיטיבים עם ההרזיה וטוב לכלול אותם במזון דרך קבע במידה קטנה. אני יכולה לתכנן באופן כזה גם את כמות החלבון - שגם הוא חשוב עבור חילוף החומרים, בניית שריר ושריפת שומן.
צריך לדעת שיש הרזיה ויש הרזיה. המשמעות היא לבריאות ולשמירה לטווח הארוך. יש הרזייה מנוזלים (זמנית), יש הרזייה ששורפת את השריר ולא את השומן. השריר שוקל יותר מאשר השומן, ולכן הרזיה מהירה ע"י אכילה לא בריאה חשודה מאוד בכך, ולכן אינה בריאה ואינה נשמרת לטווח הארוך.
ההרזייה הבריאה היא זו שבונה שריר ושורפת את השומן. היא איטית יותר ותלויית התנהגות ומודעות. אם מושג תהליך זה, גוף האדם שורף באופן אוטומטי יותר קלוריות, ולכן יכול לרזות/לשמור גם עם כמות גדולה ומשביעה יותר של מזון.
אורח חיים המעודד תהליך זה הוא פעילות גופנית סדירה + אכילה מועטת מרגע הקימה מהשינה כל 2-3 שעות צירוף של פחמימה עם חלבון, תוך הקפדה על צריכת דגנים מקמח מלא + סיבים תזונתיים, שומן בריא בכמות קטנה, חלבונים ממוצרים לא תעשייתיים, וירקות בכל צורה. בנוסף, שתייה מספקת של מים (כ-2 ליטר ביום).