קצרים/שונים

קוביd1

New member
שלום לך אורית הבדיקה לדרכי עיכול עליונות ושט קיבה תריסריון נקראת גסטרוקופיה
הבדיקה למעי הגס נקראת קולונסקופיה
בשתי הבדיקות במידה ויש פוליפים לוקחים דוגמא למעבדה כדי לשלול חס וחלילה פוליפ סרטני

הרבה בריאות

קובי

נועה401

New member
sדר סקרן ממלבי

שלום לכולם. המלצות/דיס על דוקטור סקרן ממלבי?

shir2810

New member
כאבי ראש

האם זה אופייני כאבי ראש אחרי ניתוח אבעת שהיה ביום שישי.
אני עדיין על כלכלה נוזלית אבל כואב לי הראש במיוחד באזור הרקות... האם אופייני ומוכר? אשמח שתרגיעו אותי.

shiran3004

New member
וועדה בריאטרית

אשמח לעזרה,
בעוד כשבועיים אני צריכה לעבור וועדה באסותא בתל אביב,
אשמח לדעת מה בדיוק קורה בוועדה,מה שואלים והאם יש צורך בדרך כלשהי "להתכונן".
תודה

קוביd1

New member
לכל המנותחים

איך אתם מסתדרים במשך היום עם האוכל במקום העבודה ,מביאים מהבית משהו קל ,אוכלים בחדר האוכל במפעל ,ואם כן איך מסתדרים עם האכילה האיטית
מעניין לשמוע ,ואולי לתת עצות למנותחים החדשים ולמועמדים לניתוח

קובי

טבעתשלי

New member
טעות בשבוע השני

אני בשבוע השני מהניתוח ומסתבר שטעיתי בשם המוצר ובמקום פתית אכלתי לחמית (שזה קרקר קשה יותר)
בעקבות הקושי שלו שאלתי את אימי מה דעתה על זה והאם זה הגיוני לדעתה ואז הבנו את הטעות..
לא הרגשתי רע כשאכלתי את זה אבל כעת כמובן הפסקתי...
מה ההשלכות של טעות כזאת?

פורום חסרי ניסיון זוגי ומיני נפתח

החששות, הפחדים, הביישנות, חוסר הביטחון וכל מה שקשור לחוסר ניסיון זוגי או מיני - עכשיו כבר לא חייבים להתמודד עם זה לבד. פורום חסרי ניסיון זוגי ומיני בגיל מאוחר הוא המקום לפרוק, להתייעץ, לקבל תמיכה, לשאול שאלות ולהכיר חברים!
|חיבוק|
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2353

קוביd1

New member
כאבי ראש

אולי לחומרי ההרדמה יש השפעה על כאבי הראש ,זה לא אופייני לפי מיטב ידיעתי
באם זה ימשך תחפשי כיוון אחר ,אולי יתר לחץ דם ,או זה סתם כאב ראש רגיל

קובי

קוביd1

New member
אוכל במקום העבודה

אצלנו בעבודה יש ארוחת בוקר וצהריים ,יש מקרים שבבוקר קצת נתקע אז אני אוכל יותר לאט או מפסיק קצת עד שירד
בצהריים אני משתדל לקחת משהו שלא יתקע זה משהו טחון ,קציצות דגים ,או קציצות בשר ,או פלפל ממולא
כיוון שאני מנותח מעל 12 שנה התרגלתי לאכול טיפה יותר לאט

קובי

קוביd1

New member
טבעת שלי

אין שום השלכות על טעות כזאת ,לא הרגשת רע לא קרה שום דבר ,את יכולה להירגע ,

קובי

ליבי3617

New member
מביאים אוכל מהבית

ועשיתי את זה בערך מזמן הניתוח.
בהתחלה זה היה בגלל שלהזמין לא היה רווחי בשבילי.
כשעברתי למקום עבודה פרטי חלק מזמינים וחלק מביאים מהבית.
חבל לי להזמין ארוחה שאת חצייה אני לא מסוגלת לאכול אז אני פשוט מביאה מהבית סלט עם גבינה וביצה לדוגמא או כריך ואוכלת את זה יחד עם כולם.
אין מישהו אצלי בעבודה שלא יודע שעברתי ניתוח (שרוול, לא טבעת) ולכן הכל ידוע ואף אחד לא שואל.

אופירA

New member
מנהל
אני צריכה לאכול כל שעתיים בערך

ובעבודה אני חייבת לאכול, כדי להיות רגועה.
אני יושבת על ספסלי האוניברסיטאות בהרצאות, מקלידה את דברי המרצים במהירות ובריכוז, וצריכה להירגע בעזרת שתייה ואכילה, כדי להחזיק ראש במשך שעה וחצי רצופות.
אין לי שולחן ומגירות, אז האוכל מותאם ונמצא בתיק, ונשלף לפי הצורך במשך יום העבודה.
אם אני מרגישה צורך אז אני אוכלת תוך כדי השיעור. ואם אין לי צורך אז אני אוכלת בנחת בהפסקה.

כיוון שהטבעת שלי מרווחת, אני אוכלת בכוונה מאכלים שעוברים יותר בקושי בטבעת.
אני מכינה לחמניות מקמח מלא + 10% סיבים תזונתיים (פסיליום ופשתן טחון), וסוג זה של לחם גורם לפעילות מעיים נמרצת ולהמרצת חילוף החומרים, באופן שככל שאוכל יותר פעמים חצי לחמניה, כך אני מרזה יותר טוב. לכן אני משתדלת לאכול עם כל ארוחה גם חצי לחמניה.
גם פשטידת גבינה מיוחדת, דלת קלוריות ועתירת חלבון אני מכינה כל שבוע, ואוכלת פרוסה כל יום. לוקחת לעבודה בשקית נילון ואוכלת אותה כמו סנדוויץ מתוך השקית.
אני לוקחת בקבוק של שוקו דיאט (מוכן בבית) ובקבוק של מים עם תרכיז מתוק (בד"כ מוכן בבית), כדי שתהיה לי שתייה זמינה לפי הצורך, כי הטבעת צריכה שתייה.
בקופסה קטנה אני לוקחת ירקות אפויים בתנור, ללא שמן או עם מעט שמן זית במהלך האפיה, ותבלינים. גם הם מחזיקים מעמד יפה שבוע במקרר.
בנוסף לפי אורך יום העבודה אני לוקחת לפי החשק: ביצה קשה או חביתה בקופסה קטנה, קציצות טונה, פרוסת פשטידת ירקות, נתח דג סלמון אפוי, טחינה ואפילו סלט ירקות קטן, ועוגה מקמח מלא וללא סוכר.
כשעבדתי במשרד הייתי לוקחת ירקות מבושלים עם עוף וציר שומני, שופכת על זה מים רותחים בעבודה, ויוצא מרק חמים עם ירקות ועוף - טעים להפליא.

הכל מוכן בבית. יש לזה ערך מוסף גם מבחינת שהמוצרים איכותיים ולא מכילים חומרים משמרים ורעלים, ויש לי שליטה מלאה על כמות המלח, הסוכר והממתיק המלאכותי, והשומן - מבחינת איכות וכמות. שומנים בריאים (טחינה, אבוקדו, שמן זית ושמן קנולה) מיטיבים עם ההרזיה וטוב לכלול אותם במזון דרך קבע במידה קטנה. אני יכולה לתכנן באופן כזה גם את כמות החלבון - שגם הוא חשוב עבור חילוף החומרים, בניית שריר ושריפת שומן.
צריך לדעת שיש הרזיה ויש הרזיה. המשמעות היא לבריאות ולשמירה לטווח הארוך. יש הרזייה מנוזלים (זמנית), יש הרזייה ששורפת את השריר ולא את השומן. השריר שוקל יותר מאשר השומן, ולכן הרזיה מהירה ע"י אכילה לא בריאה חשודה מאוד בכך, ולכן אינה בריאה ואינה נשמרת לטווח הארוך.
ההרזייה הבריאה היא זו שבונה שריר ושורפת את השומן. היא איטית יותר ותלויית התנהגות ומודעות. אם מושג תהליך זה, גוף האדם שורף באופן אוטומטי יותר קלוריות, ולכן יכול לרזות/לשמור גם עם כמות גדולה ומשביעה יותר של מזון.
אורח חיים המעודד תהליך זה הוא פעילות גופנית סדירה + אכילה מועטת מרגע הקימה מהשינה כל 2-3 שעות צירוף של פחמימה עם חלבון, תוך הקפדה על צריכת דגנים מקמח מלא + סיבים תזונתיים, שומן בריא בכמות קטנה, חלבונים ממוצרים לא תעשייתיים, וירקות בכל צורה. בנוסף, שתייה מספקת של מים (כ-2 ליטר ביום).

גברת ע

New member
אוכל קדימה אוכל

בשלושה חודשים האחרונים, התחלתי לנסות לאכול לפי תזונת פליאו (תזונת האדם הקדמון) עם התאמות שטובות לי, שבגדול מבוססת על אכילה של הרבה ירקות ופירות אגוזים טיבעיים בשר ודגים.
מאז שהתחלתי להביא אוכל מהבית או לחילופין לקנות בתחילת כל שבוע כמות מסויימת של פרות/ירקות שמספיקה לי לכמה ימים טובים.
ואז אני יכולה לחתוך לי סלט פרות או ירקות שאליו אני מוסיפה אגוזים ו/או טונה/פסטרמה/בשר כלשהו
אני מכינה גם כל מיני מתכונים בבית שאני יכולה לקחת, למשל לפני כמה ימים הכנתי אג מאפינס, שיש בהם רק ירקות וביצים, בלי קמח או מוצרי חלב, זה היה מעולה לארוחת בוקר או ערב וליד זה סלט ירקות טרי, זה פרווה אז זה יכול לשמש כתוספת לכל דבר.
וקל לקחת את זה ולא חייב לחמם את זה (כל אחד והטעם שלו) אז זה מעולה לקחת לעבודה/בית ספר

קוביd1

New member
ועדה בריאטרית

חבר'ה חדשים מי שעבר לאחרונה ועדה מתבקש לעזור

קובי

אני ביום שני בוועדה

אמרו לי להביא הפנייה מהרופא המשפחה, מהדיאטנית, ורופא כירורגיה.
אמרו לי שצריך לחכות הרבה זמן בטור כי זה לוקח הרבה זמן.
יותר מזה גם אני לא יודעת, אנסה לעדכן פה לאחר מכן, אבל לא בטוח, כי אחזור משם בערב, אלוהים יודע מתי, ולמחרת יש לי את הניתוח.
אז נראה.
בהצלחה מתוקה.

למעלה