קצרצרונים

tyradavidov

New member
היי חברים

שמי הילה,
אני שוקלת לעשות ניתוח טבעת ורציתי לדעת האם מישהו מכם יודע לאמר לי האם שמע על טבעוני שעשה את הניתוח?
בדרך חיים טבעונית, סוגי המזונות הם בד"כ מלאים (חיטה מלאה, המון סיבים תזונתיים). מזונות כאלה נוטים להתנפח בקיבה ולהשאיר אותה "מלאה" לאורך זמן.
השאלה היא האם יכולה להיווצר בעיה? אם תכולת הקיבה קטנה, האם זה אומר שיהיה חסר בויטמינים ומינרלים?

ועוד דבר שמעניין אותי לדעת... האם בד"כ משאירים את הטבעת בגוף עד עולם או שיש הנוהגים להסירה בניתוח עם הגעה לאיזון גופני?

קוביd1

New member
מנהלי הפורום לשעבר

זה שעזבתם את ניהול הפורום מרצונכם לא אומר שאתם לא יכולים לבוא לבקר, לעזור מניסיונכם ,רוייקו ,שימחה ALT, (אריה ) השמיעו קול

קובי

תופעה נוראית

ב4 לילות האחרונים אני מתעוררת לפתע באמצע הלילה מתחושת מחנק, משתעלת מספר פעמים ואז פולטת קיא. חוזרת לישון ומתעוררת שוב בגלל קיא שעולה לי ממש לפה. למה זה קורה פתאום? הסגירה הייתה חפני למעלה מחודש, ואני מסתדרת איתה נהדר מבחינת אוכל. למה בימים האחרונים אני חווה את הדבר הנוראי הזה? מה אפשר לעשות על מנת שזה לא יחזור על עצמו?

maracuja

New member
עוד סגירה

שלום,
לא יוצא לי הרבה לבוא לפה, אבל מדי פעם כן.
אני סגורה 10.5, הסגירה האחרונה היתה בנובמבר, ובמשך חודש וחצי, חודשיים ירדתי נהדר, ואז הפסקתי. לאט לאט כמות האוכל שנכנסת גדלה, ומחר אני הולכת לסגור עוד קצת, כי לא רק שאני לא יורדת, גם עליתי קצת. אסגור עוד רבע, ומקווה שזה יעשה את ההבדל.

אופירA

New member
מנהל
שלום, הילה

אני לא מכירה טבעוני ספציפי.
אני אישית שוטפת את המוח לאנשים בטלפון כל הזמן, לאכול רק דגנים מלאים, המון סיבים תזונתיים, קטניות, ירקות וכאלו.
אני אישית אוכלת רק כאלו דברים, וגם הרבה חלבון איכותי מן החי, וגם עדשים - שזה בעצם קטניות, החלבון של הטבעוניים.

כדי להבין אם טבעת תתאים לך, צריך גם להבין איך הגעת להשמנת יתר חולנית עם תזונה טבעונית כזו, להסביר לך איך אוכלים לחם ודגנים מלאים וירקות עם טבעת (אי אפשר בצורה כזו להדק אותה חזק, וזה לא טוב להדק אותה חזק גם בלי קשר לתזונה הזו) ולהסיק אם הטבעת תתאים לך.

בטבעת אין תת ספיגה, ולא אמור להיות חסר בוויטמינים ומינרלים, אלא אם כן המנותח לא אוכל ירקות ולא חלבונים חשובים שמספקים B12 לדוגמה. כלומר אם הוא מחסיר אבות מזון חיוניים יהיו לו חוסרים. אבל גם טבעוני שמן מחסיר אבות מזון חיוניים, אז אלו אותם חסרים בדיוק. ואם לא חסר לטבעוני אבות מזון וויטמינים, אז לא יהיו חסרים לו גם אחרי הניתוח (אולי רק לתקופה קצרה, בגלל הפחתה דרסטית של המזון עד להרזייה מרובה, כמו אצל כל מנותח לא טבעוני).

הטבעת נשארת בגוף. אפשר להוציא אותה בניתוח, אם רוצים, אבל זה טפשי מאוד. בשביל מה להרדים ולחתוך את הגוף ללא סיבה? מי שלא רוצה להיעזר בטבעת, שיפתח אותה לגמרי, וישאיר אותה בגוף פתוחה ולא רלוונטית.
בכל אופן, הניסיון מלמד בבירור שכל מי שפתח את הטבעת לגמרי או אפילו נאלץ להוציאה בניתוח עקב קלקול - עלה במשקל בחזרה עשרות ק"ג... אין מי ששמר על האיזון הגופני שהגיע אליו...
הסיבה היא בדיוק הסיבה שבגללה מאשרים ניתוחים על חשבון סל הבריאות למנותחים מעל BMI40 - כיוון שבמשקל כזה מדובר במחלה, שאי אפשר לרפא אותה, אפשר רק להתמודד איתה כל החיים בעזרת כלים יעילים. אבל מה שאדם לא הצליח לעשות לפני הניתוח, הוא לא יצליח לעשות גם אחרי שירד במשקל, אם יסלק את אפקט הניתוח לחלוטין.

שמחה37

New member
קובילה יקר שלי

בחיי שבפוקס נכנסתי לכאן

מבטיחה להשתדל יותר

בינתיים נשיקות לכולם

שמחה

קוביd1

New member
מה לעשות

אני מציע לא לאכול בשעות הערב \ואם כן אז משהו קל ,אולי יש מצב לישון על כרית יותר גבוהה
תנסי את זה ותספרי לנו מה קורה האם חל שיפר

קובי

אופירA

New member
מנהל
בהצלחה - רבע עושה המון המון

כדי לקבל החלטה לסגור, מתחשבים לא רק בירידה במשקל ובגדילת יכולת האכילה, אלא גם באיכות המזון.
אם את יכולה לאכול ירקות ונוהגת לאכול לעיתים קרובות (כל 3 שעות מכסימום) - את יכולה לסגור 1/4CC.
אם אינך יכולה לאכול ירקות וחלבונים איכותיים (עוף, דגים, ביצים, גבינות) או שאת אוכלת מעט ארוחות עם הפסקות גדולות ביניהן, או שהאוכל נתקא ואת מקיאה את חלקו - אין ללכת לסגור. הסגירה תביא לחולי ולא לבריאות. יש לשנות התנהגות, ואז לעקוב אחר ההרזיה.

maracuja

New member
אני כן מצליחה לאכול ירקות

מבושלים וטריים. גם חצי פיתה עם חומוס יכול לעבור בלי "תקיעות". ואתמול בערב אורז עם עדשים, כמות של ככוס וחצי.
הייתי יכולה לאכול עוד (ככה הרגשתי), אבל לא אכלתי. החזקתי את עצמי.
עד הצהריים יותר קשה, אבל אוכלת. אחרי זה, בערב, "הדרך פנוייה" :)

maracuja

New member
סגרתי, עכשיו סגורה 10.75

סגורה כבר שבוע ולא מרגישה שום הבדל.
אני שוקלת האם לסגור שוב, עוד רבע, או לא.

אופירA

New member
מנהל
רפלוקס בשינה

התפתחה דלקת, ונהיה לך רפלוקס.
אסור להניח לרפלוקס לקרות. 4 ימים זה הרבה מידי. רפלוקס בשינה יכול לגרום להרבה צרות צרורות שאת לא רוצה לדעת על קיומן.

האם השתנה משהו בהתנהגותך ב-4 הימים האחרונים? התחלת לאכול כמות גדולה בערב, לפני השינה?
אם את אוכלת מיד לפני השינה או כמות גדולה בארוחה האחרונה - שני את ההתנהגות ותראי מה קורה בלילה הבא (רק לילה אחד! אל תעשי הרבה ניסיונות).
אם אינך אוכלת כמות גדולה של אוכל סמוך לשינה, אלא מפסיקה בין האוכל לשינה לפחות שעה-שעתיים ללא אכילה, והארוחות לאורך היום קטנות - הרפלוקס לא ייעלם מעצמו או ע"י שינוי התנהגות ויש למהר ולפתוח 1/2CC מיידית.

זו פתיחת חירום. אפשר גם במיון של בי"ח כגון איכילוב, מעייני הישועה, בילינסון, סורוקה, אסף הרופא (איפה את גרה?) - בתנאי שמתקשרים קודם למיון ומוודאים שיש כירורג שיודע לעשות את העבודה.
אין להסכים בשום אופן לפתיחה גדולה יותר, כי אין בה צורך והיא מזעזעת את יציבות הטבעת.
אין להניח לזמן לחלוף, כי ככל שהזמן חולף הדלקת מחמירה וצריך לפתוח יותר...

היום לא אהיה בבית ולא אוכל לקבל טלפונים.
הניסיון לימד שבבתי החולים תל השומר, רמב"ם, הדסה עין כרם, מאיר, הלל יפה - פותחים את כל הטבעת ולא מוכנים לשמוע על פתיחה חלקית. לא להתקרב לבתי החולים האלה כדי לטפל בטבעת!

ועוד שאלה: האם "מסתדרת נהדר מבחינת אוכל" הווה אומר כמעט לא אוכלת כלום או אוכלת ומקיאה הרבה? כי אם יש הקאות יומיומיות באורח קבע, זה תורם מאוד לייצור בעיות מסוג זה. חשוב למנוע מצב של הקאות ולדאוג לאכול אוכל בריא לפי כללי האכילה הנכונה בטבעת.

רוייקו

New member
אתה צודק. אנסה להכנס יותר.

אני מכיר את ההרגשה של "טחינת מים" והתסכול ששום דבר לא קורה אבל כשאתה פוגש אנשים וה מספרים לך שהם נתרמו ממה שכתבנו כאן כולנו, אתה מרגיש בסופו של דבר סיפוק.
אני רציתי לפתוח איזה שרשור שעוסק בהצלחה של כל אחד.. מן שרשור של "הניתוח שהציל אותי" והוא יעסוק בסיפור ההצלחה של כל אחד ובסוג הניתוח שהתאים לו.
מה אתה אומר ?

קוביd1

New member
רוייקו

טוב שפתחתה את השרשור נקווה שיהיו תגובות ,אני מרגיש סיפוק שמצליח לעזור אבל חורה לי שמי שנעזר לא מנסה לעזור לאחרים \מהניסיון שיש לו
יש מקרים שמשהו נכנס ומגיב ,אבל בדרך כלל מי שעונה זאת אופירה שעושה עבודת קודש גם בטלפונים ואני .זה מתסכל אותי

קובי

maracuja

New member
טבעונות

היי הילה,
אפשר להגיד שאני כמעט טבעונית. כמעט כי זה יחסית חדש אצלי, ועדיין לא הורדתי לגמרי מוצרי חלב וביצים, למרות שהם כמעט שלא נמצאים בתזונה שלי.
אני אוכלת (וגם לפני הטבעונות אכלתי) הרבה דגנים מלאים, קטניות וכד', ואין לי בעיה עם זה. יש דברים שקשה מאוד לאכול, כמו קינואה, אבל אורז מלא, למשל, אין בעיה. הלחם שלי הוא רק מחיטה מלאה, שאני אופה בבית, וגם אותו אין לי בעיה לאכול.
הנסיון שלי הוא לא גדול, אבל לדעתי זה אפשרי. דברים אלו אכלתי גם לפני שהתחלתי ללכת לכיוון הטבעונות.

למעלה