ריכוז הודעות קצרות ושונות

ortal30050

New member
דיאטנית בכללית

היום ההיתי אצל דיאטית "מיוחדת לבריאטריה", כשהגעתי אמרתי שאני אחרי ניתוח טבעת אז ישר היא אמרה שיש הנחיות חדשות ואסור לה לתת לי הנחיות ויש מרפאה אחת בירושלים שמתמחה בנושא הזה, הבעיה היא שניסיתי לקבוע תור לשם והתור הכי קרוב הוא עוד 3 חודשיים,
בנוסף היא זרקה כמה "טיפים" על זה שאסור לשתות מוגז או כל סוג של מיץ ושיש איזה דיטאה מיוחד לחודש אחרי הניתוח שהוא אכילת חלבונים.

בגדול אני יודעת מה אמורים לאכול דרך האתר של אופירה (כל 3 שעות, להימנע מקמח לבן וסוכר וכו..)
אבל בסהכ רציתי תפריט לדומא מה לאכול ואיזה כמיות, ולא לחכות 3 חודשיים לדיאנטנית!!!
אשמח אם מישהו יביא לי יום לדוגמא מה אוכלים עם טבעת
לידע כללי אני חודש אחרי ניתוח סגורה 5,
תודה מראש....

|*|
חדש בפורומים, התראות על תגובות

גולשים יקרים, לאור הביקוש הרב, אנו שמחים להציג את מערכת ההתראות החדשה. המערכת מדווחת ונותנת התראות בזמן אמת על תגובות להודעות שלכם באתר. ההתראות ממוקמות בסרגל הכלים העליון של הפורום (סימן של לוגו תפוז ליד תיבת המסרים).
|קדימה|
באמצעות המערכת החדשה תוכלו להישאר מעודכנים ולקבל תזכורת לשלל ההודעות שפרסמתם בפורומים ולתגובות אליהן בזמן אמת בעת הגלישה שלכם בפורומים אחרים באתר.
|קדימה|
המערכת תדווח לכם על כל תגובה להודעה שלכם ועל תגובות נוספות להודעה שאליה הגבתם בשרשור.

צריכה עצה , ייעוץ... קצת דחוף

10 חודשים אחרי ניתוח.
ירידה של 20 קילו , בהחלטה שלי ירידה בקצב איטי כי אני לא אוהבת ולא מתכוונת לסבול.
עד יום שישי האחרון הייתי סגורה על 9.5 והצלחתי לאכול הכל הכל הכל !
אמנם הצלחתי להכניס כמות קטנה הרבה יותר ממה שהייתי אוכלת לפני הניתוח , אבל בהחלט הכל
(כולל בצקים וכל סוגי הירקות והעלים).
ראיתי שחודשיים אני לא יורדת והחלטתי שהגיע הזמן לסגור עוד.
בשישי סגרתי עוד 3/4 ועכשיו אני על 10 ורבע.
המצב מיום שישי הוא כזה . אני לא מצליחה לשתות כוס מים אפילו שעברו כבר 4 ימים.
שום סוג של אוכל לא נכנס וכמובן נשאר מלבד בייגלה (ממש כמה פירורים).
ניסיתי כל מיני שיטות , לפתוח את היום עם תה חם , מים חמים , קרים ומה לא.
הדבר היחיד שעבר הוא מים עם קש כשאני במצב שכיבה.
אפילו יוגורט לא הצלחתי.
בכל אופן אני ללא אוכל 4 ימים ועם ממש מעט מים ממה שהייתי רגילה , שותה לאט עם קש.
האם יש סיכוי שהטבעת עוד תסתדר עוד כמה ימים ואז תהיה לי הגבלה אבל אוכל לאכול משהו?

והשאלה הכי חשובה , כשאני שותה מים אני פולטת/מקיאה כמויות אדירות של נוזל שקוף מלא מלא בליחה/רוק צמיגי.
מאיפה כל הכמות הזאת מגיעה?
אולי זה מה שחוסם את המעבר של המים והאוכל לקיבה?
איך נפטרים מזה?

ממש לא יודעת מה לעשות ,
האם פתיחה של רבע תעזור ?

תודה לעונים

פורומים חדשים ב
|תפוז|

|מטוס|
לקראת העונה החדשה של המירוץ למיליון ורגע לפני שהישראלים חוזרים ליפול על כל העולם, פורום המירוץ למיליון נפתח מחדש. לא לשכוח דרכונים! http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2107
|תיק|
המעושרות חוזרות והן נוצצות מתמיד! העונה החדשה של תוכנית הקאלט כבר פה ואם גם אתם רוצים שיהיה לכם פאן פאן פאן, פורום מעושרות מחכה במיוחד לכם. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2276

אני מטובעת ובעלי לא יודע מהו רוצה להיות???

הי,
לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח טבעת, יש לומר שבינתיים מאוד מרוצה..
בעלי מאוד רוצה לעשות שרוול ,לדבריו טבעת זה לא בשבילו אוהב מאוד לאכול בשר לחם וכו...ועם טבעת זה לא תמיד עובר טוב אם בכלל, ובכלל נראה לו ששרוול פיתרון טוב יותר עבורו.
בעלי בן 32 , BMI 44...
נשמח לשמוע המלצות על רופאים מאזור הדרום שעושים שרוול(כללית פלטינום).
ובכלל נשמח לשמוע על הימים שאחרי הניתוח ועל ההתמודדות .

תודה רבה..

קוביd1

New member
חזרתי מחופשה

10 ימי חופשה בים המלח במלון מרידיאן ,טוב לגוף טוב לנפש ,
עדיין לא עליתי על המשקל ,נקוה שלא יהיו הפתעות לא נעימות

קובי

ורד1965

New member
סוף סוף תאריךךךךךךךךךךךךך

חברים יקרים בוקר טוב הרבה זמן לא הייתי פה
אני שמחה לספר ולשתף שסוף סוף יש לי תאריך מזורז
תוך יומיים קיבלתי תאריך ל- 23/5 לניתוח שרוול אצל ד"ר אבנת האגדי
התחלתי את כל התהליך בבית חולים קפלן וברגע האחרון עברתי לסורוקה
דרך קצת פרוטקציה קיבלתי תור מזורד

טליוגם

New member
חזרתי מסגירה ורעבה מדיי כרגע

סגירה 2
אכלתי רק בבוקר אח׳כ לא היתה לי הזדמנות
(בפעם הבאה אזכור לאכול לפני)ונכנסתי לצום לפני הסגירה

כרגע עם כאב בטן של רעב
מה לקחת? אני בבלק אאוט

רחלי 0123

New member
שבועיים לפני ניתוח שרוול !!

שלום רב, אני בעוד שבועיים עוברת ניתוח שרוול..בתפריט שנתנו לי 3 שבועות לפני הניתוח יש בו המון חלבונים, רציתי לשאול מה כל כך מיוחד בחלבונים הללו שאני צריכה לאכול?

iloop

New member
קבוצת תמיכה לאחר ניתוח שרוול

שלום לכולם,

אשמח אם תוכלו לפרט/להמליץ על קבוצות תמיכה למנותחי שרוול, באזור השרון/מרכז.

תודה רבה!
אורי

רוז22בר

New member
בשעה טובה יש לי וועדה ב 30 למאי

ותור לניתוח שרוול ב20.6...
עכשיו רק מקווה שאעבור את הוועדה...וסוף סוף אעיף את הסכרת המעצבנת הזו מהחיים שלי.
אני מתנתחת אצל דר לב איטין בבית חולים לניאדו.

אגב לא קיבלתי ממנו שום הוראה לעשות דיאטת חלבונים לפני.
על הדרך הוא יוציא לי גם את כיס המרה כי נתגלו בו אבנים קטנות
זהו. רק רציתי לשתף אתכם :)
אם מישהו רוצה להוסיף לי משהו להשכלה כללית אשמח.
תודה ושבת שלום
רוז

אופירA

New member
מנהל
המרפאה בירושלים תגיד לך אותן שטויות כמו

במרפאות האחרות.
אסור מוגז או כל סוג של מיץ, למה?
יש סיכון במוגז, אבל להגיד שאסור ממש - מי יכול לומר זאת? מה הבעיה עם מיץ, בגלל חתיכות הפירות? אז זה לא כל סוג של מיץ. וחוץ מזה זה תלוי בהצרה של הטבעת ובמרחק מהניתוח!
מה פתאום דיאטת חלבונים לחודש לאחר הניתוח? זה לא נכון. בטח אי הבנה. יש דיאטת החלמה חודש לאחר הניתוח, והיא ממש לא מבוססת על חלבונים, להיפך, החלבונים הכבדים נכנסים שם מאוחר מאוד.
דיאטת חלבונים שבועיים לפני הניתוח לא נחוצה בטבעת. ממילא כמעט אף אחד לא עומד בה.

כל ההנחיות ש"ניתנות לכולם" לא שוות כלום.
הנחיות שניתנות בנושא של אוכל, בלי להביא בחשבון יכולת נפשית ומצב מטבולי אישי - לא שוות כל כך. הרבה מנותחים לא יעמדו בהן, כמו בכל דיאטה שהם לא עמדו בה.
לכל אדם יש ניסיון אחר עם מאכלים. יש מי שחסה זה המאכל הכי קל עבורו, ויש מי שלא יכול לבלוע חסה. אין "מאכלים שלא עוברים טוב בטבעת". אין הוראות כותרת.
אני נותנת הנחיות ספציפית לכל אחד ואחד, בהתאם למקום שהוא נמצא בו. אני מסבירה על העיקרון של "מה שאתה מסוגל יותר טוב מכלום".
ולא צריכים לחכות לי 3 חודשים
. גג יומיים.

לגבי חודש לאחר ניתוח - הסתדרת עם התזונה בחודש הראשון? את אוכלת הכל?
אין חיה כזו "יום לדוגמה מה אוכלים עם טבעת". כל אחד אוכל מה שהוא רגיל ואוהב. אין הוראות. אם את רוצה תפריט של דיאטה מסוימת, תבחרי כל דיאטה שאת רוצה, לא צריך דיאטנית בריאטרית בשביל זה. מה שאת יודעת מהאתר - זה מה שאת צריכה לדעת. השאר גמיש. כל מה שאת צריכה לשים לב זה כמות השומן באוכל, כלומר לא קצפות וחמאות וגבינות צהובות של 22 ו-28%. לא צי'פסים ומטוגנים, ג'חנון ומלאווח. מה שבעייתי בכל דיאטה. וחשוב להרגיש את האוכל בבטן, לעשות הפסקות ולא להגיע למצב של הקאה.
כל ספק ושאלה - כאן או בטלפון
.

אופירA

New member
מנהל
כדאי לבקש ייעוץ לפני שסוגרים, ולא אחרי

מי שסגור 9.5 וירד 20 קילו ב-10 חודשים, כיוון שיש לו הגבלה משמעותית מאוד בכמות המזון (מאיפה למדת שלא כל מזון צריך לעבור? מי אמר שאי אפשר לאכול עם טבעת את כל סוגי המזון? זה ממש לא נכון. אפשר לאכול הכל) - לעולם אסור לו לסגור יותר מ-1/4CC בסגירה אחת.

למה סגרת 3/4CC? מי ייעץ לך לעשות זאת?
זה מאוד מאוד מאוד לא בריא.
אפילו ד"ר אבינוח לא נוקט במדיניות משונה כזו.

למה צריך לחכות 4 ימים בלי אוכל ועם מעט מים? למה מחכים? להתייבשות? להתעלפות? למה לא ברור שיש לפתוח את הטבעת?
לא, זה לא מסתדר תוך כמה ימים, ואין שום מצב להתנהל כך - לסגור בבת אחת הרבה, לא לאכול 4 ימים ולחכות שזה "יסתדר"...
הטבעת נעולה, ולכן את פולטת מים ונוזל שקוף צמיגי. הכמות הזו מגיעה מהגוף שלך, שנמצא במצוקה נוראה של נוזלים. אלו מיצי עיכול ורוק שמייצרת מערכת העיכול, שנוכחותם בכמות כזו מעידה שהטבעת נעולה, ומערכת העיכול במצוקה נוראה.
גם כמות קטנה הרבה יותר של הקאת רוק, מעידה שמשהו לא בסדר במערכת העיכול, ויש לבצע פתיחה קטנה של הטבעת.

יש לפתוח 1/2CC מיידית - לא מחר, אתמול. לא 1/4, 1/2 (אם לא מחפשים צרות ומתחננים לצרות).
יש להמתין 4 שבועות, ללמוד את רמת הסגירה הנוכחית, ואז לשקול אם לסגור עוד 1/4CC, משום שתופעה זו עלולה לחזור על עצמה ולהביא סיבוכים נוראים לגוף, לקיבה ולטבעת.

אין לשחק משחקים של סגירה גדולה בבת אחת, ושל סגירה יותר ממה שצריך לתזונה בריאה.
גם לסגור יותר מידי ואז לפתוח זה לא בריא ולא הדרך למנוע סיכונים מראש. לכן לעולם יש לסגור בשלבים קטנים והדרגתיים, לפי הצורך (לא לפי קריטריון ההרזיה, אלא לפי קריטריון ההגבלה ואיכות התזונה).

אופירA

New member
מנהל
מעדנים חלקים ומשקה יוגורט - כמה שאת רוצה

בלי שום חתיכות פרי. אחרי כ-20 שעות מהסגירה, כלכלה רכה. הרבה פירה תפו"א, פריכיות וגבינות. החל מהיממה השלישית אכילה רגילה.

קוביd1

New member
בהצלחה בוועדה ובניתוח

אני מקווה שהקריטריונים לניתוח מתאימים ואין שום סיבה שלא יאשרו לך .לא כל הרופאים ממליצים על דיאטת חלבונים להקטנת הכבד ,שיאפשר למנתח עבודה קלה יותר ,גם הוצאת כיס המרה באותה הזדמנות ,שלא יהיו לך בעיות מהאבנים שגורמות לכאבים קשים ,מה שנשאר לי זה לאחל לך בהצלחה ואשמח לשמוע ממך
גוד שבעס

קובי

רוז22בר

New member
תודה תודה

חייבת לציין שהתחלתי לפחד...
סך הכל ה BMI שלי נמוך יחסית 32...אבל הסכרת הסכרת מוציאה אותי מדעתי.
דר' איטין אומר שאין מצב שלא יאשרו לי...כי אני מאוד לא מאוזנת אבל שאקח בחשבון שאולי הסכרת לא תיעלם לחלטין אבל עם אורח חיים נכון היא תירדם לה.
חייבת לומר שמרוב התיעצויות אני רק מתבלבלת...חלק אומר מי זה דר איטין. תלכי למישהו מוכר יותר

שניים נותחו אצלו ומדווחים שהוא ממש בסדר...אני מכירה אותו כי הוא הכירורג שד שלי כבר כמה שנים והכימיה שיש לי איתו היא נהדרת, יש לו ידיים טובות והוא איש שמסביר לפרטי פרטים כל מה שאני רוצה וצריכה לדעת.
לפעמים "תפסת מרובה לא תפסת" מרוב אינפורמציה אני מבולבלת.
סתם רציתי לשתף ולספר את התחושות שלי.
זהו...אני מאמצת מחשבה חיובית ומקווה שאתחיל בחיים חדשים אחרי
לשמחתי (או צערי) המחלה הזו לימדה אותי דבר או שניים על אורח חיים בריא יותר ואני מקפידה לאכול כל שעתיים שלוש אפילו משהו קטן כמו קרקר...לשתות הרבה...וללכת ברגל כמה שאפשר...אז מקווה שהידע הזה יתרום לי המון אחרי הניתו.
פפפפ פוחדת מאוד.
יום נפלא
רוז.

למעלה