שונות

קוביd1

New member
לחובבי התאטרון האידי

ממליץ על הצגה" סולומון גריפ" של חנוך לוין אחד השחקנים יעקב בודו שחקן בחסד עליון
יש גם תרגום לעברית ,גם למי שלא מבין את השפה .

קובי

peri104

New member
שלום לכולם

שמי הוא פרי ואני מנהלת את הפורום השכן שלכם המדבר על נושא מעקף קיבה ותריסריון
כמובן שאני מעוקפת קיבה אך בעבר ישנו ניתוח SRVG כך שניסיון כבר יש ...ומידע רב גם כן .
אם יש לכם שאלות בנושא אשמח לענות לכולכם גם כאן וגם בקומונה שלנו שכתובתה היא:
http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=33248&smsMsg=
ואם מישהו/מישהי ממכם מתלבט בין טבעת למעקף קיבה אז אשמח לענות
חוץ מזה שיש לכם כאן את אופירה וקובי שאני בטוחה שהם עושים עבודת קודש שערכה לא יסולא בפז.

ערב נעים לכולם
והרבה בריאות

טבעת שהחליקה

לא מצליה להבין, מה זאת אומרת הטבעת החליקה? לאן היא מחליקה? אם מחליקה למטה - עדיין יש הגבלה, לא? אפשר הזבר למאותגרים?
תודה ושבוע טוב.

רחלי 0123

New member
אחרי הניתוח איך המצב של הגוף?

כי אם יורדים כל כך הרבה במהרה הגוף צריך להיות דלדל כזה לא?
החזה הידיים....?

אופירA

New member
מנהל
תודה

SRVG - למי שלא מכיר - זו טבעת קבועה + קו סיכות לאורך הקיבה, שהיתה נפוצה בניתוחים שלפני כ-20 שנה. אח"כ הופיעה הטבעת המתכווננת, ללא סיכות.
רבים ממנותחי SRVG סבלו ברבות השנים מאיכות חיים גרועה, ונאלצו לעבור ניתוח חוזר, שיסיר את הטבעת הקבועה ויחליף אותה במעקף קיבה. בגלל קו הסיכות, אי אפשר היה לבצע בהם ניתוח שרוול.
בקומונה שמנהלת פרי יש כמה וכמה מנותחי מעקף קיבה, שבעבר היו מנותחי SRVG.

בד"כ אנשים יתלבטו בין טבעת לשרוול, או בין שרוול למעקף קיבה. כיוון שריכוז גדול יותר של מנותחי שרוול ומנותחי מעקף קיבה יש באתר המשורוולים ובקומונת המעוקפים, תמיד נשלח את מי שמתעניין בניתוחים אלו גם למקומות שבהם רבים יותר המנוסים בניתוחים אלו. הפורום הזה מיועד לכל סוגי הניתוחים, אבל אכן, ריכוז מנותחי הטבעת בו גבוה מאשר המנותחים בסוגי הניתוח האחרים.

מאחלת לכולנו הצלחה בכל דרך.

אופירA

New member
מנהל
זזה ממקומה

לא החליקה לשום מקום. אנשים אומרים מחליקה. למה? ככה. בלי היגיון. כמו שאומרים בריתה... בררר..... יש היגיון? אין היגיון.

מה משמעות זזה ממקומה? למה צריך תיקון?
לאחר הלבשת הטבעת סביב הקיבה בניתוח, נוצר תהליך של הסתגלות הקיבה לטבעת, כלומר ניסיון של הקיבה לדחות את הגוף הזר ללא הועיל. זה יוצר התעבות הרקמה החיצונית של הקיבה באיזור עליו מונחת הטבעת, כמו התעבות העור במקום של צלקת. כלומר נוצרות הצטלקויות ברקמת הקיבה החיצונית באיזור הטבעת.
אצל מי שמקפיד על הוראות ההחלמה לאחר הניתוח שמונעות זעזועים מהקיבה, ההצטלקות מקיפה את הטבעת, וגורמת לה להתיישב במקומה ביציבות, בין חלקי הרקמה המעובים. (מי שהקיבה שלו סופגת זעזועים על ההתחלה, בגלל התנהגות לא תואמת, מן הסתם שתהליך ההצטלקות לא יהיה חלק, והטבעת לא תתיישב במקומה בצורה יציבה).

אין לטבעת בכלל לאן להחליק.
אלא אם כן הפעלנו את שריר הקיבה/הוושט באלימות רבה - אם בגלל דחיסת מזון קשה או בכמות גדולה ע"י לחץ נוזלים חזק, אם בגלל הקאה, והזעזוע החזק גרם לטבעת לזוז מתושבת ההצטלקות. תזוזה כזו גורמת לעיוות בתנוחת הטבעת באופן שחוסם את כל המעבר או גורם לכאבים קשים. כל הזווית של הטבעת משתנה בגלל הבדלי עובי הרקמה.

לכן זה משבש לחלוטין את פעולת הקיבה ומחייב תיקון בניתוח. להחזיר אותה למקום מסודר, שבו היא בזווית נכונה, שמאפשרת מעבר תקין, לחץ נכון על הצנרת ופעילות תקינה של הצנרת.

קוביd1

New member
מצב הגוף

צריך לרדת הרבה בזמן סביר ולא במהירות ,נכון שבהרבה מקרים יש עודפי עור ,ואז מתערבת הפלסטיקה להסרת עודפי העור בחזה בידיים ,בטוסיק ,
יש חברות בפורום שעשו את הניתוח ,ניתוח לא קל בלשון המעטה ,אבל התוצאות נהדרות

קובי

shir2810

New member
תלוי בגוף

רחלי
אני ירדתי למעלה מ 50 קג והגוף שלי לא נראה כזה דרדלה

אמנם ישנם קצת עודפי עור בעיקר בין הרגליים ובחזה אך לא מעבר.
אני לובשת גופיות והולכת עם שמלות.
יש גם גנטיקה שמתערבת כאן... חשוב לדעת.

רוייקו

New member
תזוזת הטבעת

אפילו תזוזה בזוית הטבעת נחשבת להחלקה. בדרך כלל התזוזה היא בסנטימטר-שניים ובאה לידי ביטוי בכאב, לחץ, חסימה חלקית או חסימה מלאה של המעבר. לפעמים קורה שההגבלה דווקא מתרופפת. כל מקרה לגופו. תזוזה או החלקה היא לא בהכרח שינוי משמעותי במיקום הטבעת.

משקל, שלא תדעי מצרות. ללדת זה משחק

לעומת הכאבים שנגרמו לי מהחלקת-תזוזת הטבעת.

קוביd1

New member
פרי ברוכה הבאה

אני בטוח שתוכלי לתרום מניסיונך ולעזור לחברים ,שמתלבטים ,בן סוגי הניתוחים.
אומרים קנאת סופרים תרבה חכמה ,וטוב שיש פורומים וקומונות המתעסקות בסוגים שונים של ניתוחי קיצורי קיבה

קובי

peri104

New member
תודה רבה

אשמח לעזור ולייעץ למי שזקוק לכך
ואני בטוחה שיש המון מנותחי SRVG שעוד לא עשו כלום למען איכות חייהם ......
שיהיה יום טוב לכולנו

למעלה