ק. מזרע 23 מ"צ 91% בשעה 06:00

askaba

New member
ק. מזרע 23 מ"צ 91% בשעה 06:00

הלחץ 1005.1. בהיר ללא רוח. אובך קל.

shlomobar

New member
אנסמבל לחצי הראשון של החודש

מחר ומחרתים נוחים, ולאחר מכן כמה ימים עם טמפרטורות גבוהות יותר. אולי גל חום מתון החל מ-11 לחודש.

חזאייטק

New member
שלמה - שאלות:

מה משמעות H500 בעונת הקיץ?
עד כמה T850 אינדיקטיבי לגל חום קיצי לעומת T925?
&nbsp
חן חן

חזאייטק

New member
ועל כן שאלתי; אגב לא מדובר על הטמפרטורה בהכרח אלא על שילוב

טמפרטורה ולחות - כלומר עומס חום.

נתנאל531

Well-known member
אאל"ט האנסמבל רץ על גרסת GFS ישנה

והחדשה שונה ממנו מהותית, ולכן בתקופה הקרובה (שיכולה לארוך אף שנה ויותר) ניתן יהיה לראות בטווח הרחוק חוסר-קשר מובהק בין השניים

נתנאל531

Well-known member
השאלה שלך טובה יותר מהתשובה שיש לי לתת

הדגמת יפה שחיזוי מזג אוויר נח בקיץ מורכב יותר מאשר זיהוי אינברסיה גבוהה.
&nbsp
יש לי השערה שזה אולי קשור לעומק האפיק הפרסי, כלומר יתכן שאפיק עמוק מוביל לעליית אוויר לח חזקה מדי, ואז אנחנו סובלים מלחות גבוהה לכל הגובה עד האינברסיה, אבל לעומת זאת אפיק רדוד יותר יגרום לעליית אוויר לח בכמות נמוכה יותר, ואז רמות הלחות בגובה יהיו סבירות יותר. כלומר יתכן שפיזור לחות לא תלוי רק בגובה האינברסיה, אלא גם בעוצמת האפיק, ככל שהאיברסיה גבוהה יותר והאפיק חלש יותר - הלחות מתפזרת טוב יותר, אך אם האפיק חזק מדי / האינברסיה נמוכה יותר - פחות טוב. שוב, זו השערה בלבד

חזאייטק

New member
מה בעצם קובע את גובה האינברסיה המרינית?

להבנתי זה קורלטיבי לחלוטין לעומק הפרסי...

נתנאל531

Well-known member
אני מבין שזה קשור גם לעוצמת התמוככות

וזה מעין מאבק בין שני כוחות, אחד אימתני מלמעלה, ואחד חלש בהרבה מלמטה

חזאייטק

New member
היה כאן פעם דיון לגבי האפיק הפרסי

אחת המסקנות היתה שיש קורלציה חיובית בין עוצמת הרכס הסובטרופי לבין עומק הפרסי, היות ושניהם נגזרים ממצב המונסון ההודי.
אבל ייתכן ויש DELAYS שונים בין מצב הרכס למצב האפיק מה שיוצר אולי פלקטואציות בין גובה האינברסיה ועומק האפיק.
די מבלבל הייתי אומר...
ועוד אומרים שלחזאים משעמם בקיץ...

shlomobar

New member
מזג האוויר הוא לא תופעה רק של לחצים. גם אדווקציות משחקות

כשזרם אוויר אחד "מתנגש" בזרם אוויר אחר, בד"כ זה עם ה-טטה-אי הגדול יותר עולה, וזה עם הטטה-אי הנמוך יותר יורד. זו רק דוגמא לתהליך אחד מתוך המיכלול של לחצים-טמפרטורות-לחויות-אינרציות-התכנסות-התבדרות-עירבוליות ועוד.
בקיצור - צריך להתייחס לכל החלקים, ולא הזכרתי חימום קרינתי התעבות ועוד... זה הופך את זה למסובך להתייחסות "פשוטה", ואת זה המודלים עושים לא רע (לטווח קצר כמובן).

shlomobar

New member
בכל אופן ברוב הזמנים לאזורנו ליולי-אוגוסט

בסיס האינוורסיה בנקודה הסטנדרטית 32 רוחב 35 אורך נמצא מתחת למפלס 850 מ"ב, כך שמפלס זה יכול לשמש "סמן" לפוטנציאל החום הקרקעי בצהרים, לפחות לחלקים הרחוקים מהים (עמק הירדן והערבה, כולל המורדות המזרחיים של שדרת ההר. החלקים המערביים יותר יכולים להינצל (בייחוד גב ההר) מגל חום משמעותי עם T850 גבוה, אם משחק הפרמטרים השונים לטובתם.

ואם בסיס האינברסיה בקיץ מעל 850 מ"ב - זה בשבילנו יום חגיגה...

חזאייטק

New member
אם 850 נמצאת מעל האינברסיה, זה לא אומר שאין קורלציה בכלל

לטמפרטורה שמתחתיה?
ואם כך, איך הטמפרטורה במפלס זה יכולה להעיד על מידת החום היומי מתחתיה?

shlomobar

New member
תשובה

לכל המקומות והזמנים בהם שכבת הגבול מגיעה עד מפלס 850 או יותר גבוה, יש מטבע הדברים קורלציה. למקומות אחרים, זה תלוי גם בפרמטרים אחרים.

shlomobar

New member
גובה שכבת הגבול היום בצהרים

שים לב שמדובר במטרים מעל לקרקע. מפלס 850 הוא בערך בגובה 1500 מ'. כך שאם HPBL + גובה הקרקע מעל 1500, שכבת הגבול חוצה את מפלס 850 מ"ב.

נתנאל531

Well-known member
במחשבה שניה, יכול להיות שכיוון הרוח משחק תפקיד משמעותי

רוח צפון-מערבית מכניסה פחות לחות לפנים הארץ כי המסלול שלה יבשתי יותר, בהשוואה לרוח מערבית. מצד שני, ההשפעה שלהם על הגבהת האינברסיה - בערך אותו דבר (כלומר לאפיק הפרסי / פרסופי על הגבהת האינברסיה)
&nbsp
הערב בצפון אגב, זה בדיוק מה שקורה, צפון-מערבית יבשה יותר, בהשוואה למה שהיה בימים הקודמים שהיו לחים יותר. מה שאני זוכר מהעבר באופן סובייקטיבי, שימי קיץ עם צפון-מערביות הם ימים נעימים יותר

refael22

Member
לא סתם צפונית מערבית צפונית נקיה מאתמול בחופי הצפון

מחזה בהחלט לא שכיח בחודש יולי

למעלה