לא חובה להוסיף עוד שכבה
בהוראות של הרבה מחזקים תמצאי הפרדה בין שלב שיקומי לבין שלב רגיל. כשהציפורניים במצב רע ההמלצה היא בד"כ לקצר אותן כמה שאפשר ולא להשתמש בלק בכלל במשך תקופה מסוימת. ההמלצה היא בד"כ משהו בין שבוע לחודש, תלוי במחזק ותלוי בציפורניים שלך. ההמלצה הזו היא בגלל שהלק בת'כלס לא בריא לציפורניים, ואם הציפורן ממילא במצב לא טוב אז הלק עוד יותר יחליש אותה. יש לי את הנייל אנבי, אני לא ידעתי שממליצים למרוח כל יום שכבה חדשה, אבל פעם עשיתי את זה במקרה במשך יומיים ושמתי לב שהציפורן באמת הרבה יותר חזקה.
אם את לא רוצה לוותר על הלק, פשוט תשתמשי בו בתור שכבת בסיס- את מורחת שכבה אחת ומעליה את הלק הצבעוני שאת רוצה, וכשתורידי את הלק פשוט תמרחי שכבה חדשה של מחזק. במצב של הציפורניים שלך אולי כדאי למרוח ישר שתי שכבות של מחזק, רק ליתר ביטחון.
לגבי התפצלויות של הציפורן- מהניסיון שלי מחזק לא עוזר לזה. יש לשיק סרום לטיפוח הציפורן שעושה עבודה מעולה אבל קשה מאוד למצוא אותו בארץ. לפני כמה חודשים הזמנתי מאייהרב שמן לציפורניים שמבוסס על שמן עץ התה, וגם המטרה שלו היא לעזור לחזק אותן ולמנוע התפצלויות. לטעמי הוא יותר טוב מהסרום של שיק, זה המוצר-
http://www.iherb.com/Jason-Natural-Nail-Saver-Tea-Tree-0-5-fl-oz-15-ml/6237
את כל המוצרים בסגנון הזה צריך למרוח על ציפורניים נקיות, ההמלצה היא לתת להם להיספג לחלוטין אבל זה לוקח כמה שעות ואני לא מחכה כ"כ הרבה זמן בחיים. אני משאירה אותם בערך חצי שעה, לפעמים קצת יותר, מעסה קצת את השמן על הציפורניים ואז שוטפת. אחרי שהציפורניים נקיות את יכולה למרוח שוב לק כרגיל.
אני מורחת את השמן בערך פעם בשבוע-שבועיים. בגלל שהציפורניים שלך במצב לא משהו כרגע, אני הייתי ממליצה לוותר על לק לפחות לתקופה של שבוע-שבועיים, ולמרוח את השמן אפילו פעם ביום, ואז למרוח שכבה של מחזק. או לחילופין, למרוח את השמן כל שלושה-ארבעה ימים, ובזמן הזה למרוח כל יום שכבה חדשה של מחזק. בכל מקרה את השמן חייבים למרוח על ציפורן נקייה לגמרי